|
|
|
Autor |
Mesaj |
laviniup
Data înscrierii: 03/Dec/2011 Mesaje: 17 Locație: Brasov
|
Trimis: Mie Dec 21, 2011 11:59 pm Titlul subiectului: Incinta w15gti Mk2 |
|
|
Am un subwoofer w15gti mk2,sunt sigur ca il cunoaste multa lume,m-am chinuit foarte mult cu difuzorul ,in sensul ca nu am gasit pana acum incinta in care sa se auda exact cum vreau eu! sa va spun povestea,mi-am cumparat un Cerwin Vega cls15sx,de 250-300 w RMS si am ramas uimit de calitatea si puterea sunetului ! In schimb ,w15 gti,are undeva pe la 800-1000w rms.Ulterior, mi-am cumparat o statie (de casa) de 1800w RMS in 4 ohmi (difuzorul legat la 3ohmi ),si am avut 3 incinte...in nici una nu mi-a placut cum se auzea...in comparatie cu cerwin vega !
Rugamintea mea este,daca a avut cineva in casa jbl w15gti mk2,si imi poate da un sfat cu un proiect,v-as ramane recunoscator,multumesc ! Sarbatori fericite tuturor ! |
|
Sus |
|
 |
Mihai Cimpoeru Pasionat

Data înscrierii: 03/Mar/2011 Mesaje: 140
|
Trimis: Joi Dec 22, 2011 12:30 pm Titlul subiectului: Re: Incinta w15gti Mk2 |
|
|
laviniup a scris: | Ulterior, mi-am cumparat o statie (de casa) de 1800w RMS in 4 ohmi |
Ce amplificator ? |
|
Sus |
|
 |
laviniup
|
Trimis: Joi Dec 22, 2011 2:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Amplificatorul este unul profesional, Bluetech MA500.( Putere in punte (W): 1x1460/8ohm,1x1920/4ohm) ,folosit cu un crossover . |
|
Sus |
|
 |
Mihai Cimpoeru Pasionat

|
Trimis: Joi Dec 22, 2011 4:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ala nu este amplificator de casa . Este un amplificator din gama pro .
Mare grija la cum legi bobinele difuzorului caci nu tine amplificatorul impedante mai joase de 4 ohmi ( daca o tine si pe aia ) .
M-am jucat cu winisd putin si el imi recomanda cutie inchisa .
La ce pret are difuzorului eu ti-as sugera sa faci o incinta de proba pe care sa o tot modifici pana ajungi la ce iti doresti tu .
Fa-i un 100 litri inchisa , dupa care incepe si joaca-te cu portul basreflex.
Incearca acordaj jos pe langa FS si peste el . Nu incerca sa acordezi sub FS .
Bine ar fi sa faci o incinta mai mare de 100l cu o placa mobila , astfel sa te joci si cu volumul.
La final cand ajungi la ceva ce iti place faci o cutie de la 0 cu un port cu o suprafata foarte mare .
Cand vrei sa te joci cu acordajul spune-mi si iti zic ce port sa folosesti in functie de acordajul incintei .
Ce incinte ai incercat pana acum ? |
|
Sus |
|
 |
laviniup
|
Trimis: Joi Dec 22, 2011 6:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Stiu ca amplificatorul este gama pro,dar cu un crossover se aude destul de bine,am legat difuzorul in 3ohmi (el putand fi legat doar in 12 si 3 ohmi,avand 2 bobine de 6 ohmi ) pana acum am incercat o incinta de ~150 litri cu un port Diam. 20,Lung.30 ,suna prost,ma refer ca se auzea aerul prin port,alta cutie a fost una recomandata de producator,sealed 42-50 L ..cel mai bine se auzea in incinta de la cerwin vega cls15sx ,130 litri,cu 2 porturi 14cm diam..38 lungime..mersi frumos de raspuns |
|
Sus |
|
 |
Mihai Cimpoeru Pasionat

|
Trimis: Vin Dec 23, 2011 11:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
In cutia de 150l acordajul era ok ( 37 hz ), dar asta fiind difuzor auto nu ii trebuie cutie asa mare .
In 150l pui un difuzor pro de 18 .
Daca in cutia de la CW suna bine poti sa faci una identica , doar ca eu ti-as sugera sa faci porturile mult mai mari .
Oricum eu raman la ideea unei cutii de proba la care sa ii poti modifica volumul si la care sa te joci cu acordajul .
Acum nu te astepta ca dupa ce ai cumparat difuzorul sa ii trantesti o cutie si sa fie gata . Ori incerci incinte pe care le-au facut altii pentru difuzorul asta , ori te apuci sa faci teste cu diverse volume si acordaje . |
|
Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
Data înscrierii: 15/Aug/2006 Mesaje: 952 Locație: bucuresti
|
Trimis: Lun Dec 26, 2011 2:26 am Titlul subiectului: |
|
|
eu cred ca incintele pe care le-ai facut nu sunt deloc ok. poate nu sunt rigide... la ce putere are difuzorul ar trebui sa aibe cel putin grosimea pal/osb/mdf de 30mm eventual ranforsata. si eu am renuntat la ideea de subwoofer in masina, mai am doar sa aleg amplificatorul |
|
Sus |
|
 |
Mihai Cimpoeru Pasionat

|
Trimis: Lun Dec 26, 2011 5:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
Prea tarziu, a vandut deja difuzorul . |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|
|