Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Inel MDF de 16.5 pus pe 5x7 merge?

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
faibox
Priceput

Data înscrierii: 12/Mar/2007
Locație: Tulcea

MesajTrimis: Mar Noi 04, 2008 3:27 am    Titlul subiectului: Inel MDF de 16.5 pus pe 5x7 merge? Răspunde cu citat (quote)

Salutare!@
De curand mi am schimbat masina cu un Ford Mondeo 98' si am o nelamurire in cea ce priveste dimensiunea difuzoarelor de pe usile fata,
care este de 5x7.Acum intrebarea mea:
Pot pune peste aceasta dimensiune un inel de MDF pentru a instala sistem de 16.5?se merita ?...Sau am avantaje in privinta mid-basilor intr un sistem pe 5x7 Question
Usile fata vor fii insonorizate complet iar sistemul(sper Helix ESPRIT-16.5cm) amplificat.
Am observat ca sistemele pe 5x7 sunt foarte rare la unele firme, cel mai bun la un buget mic fiind sistemul de la HERTZ Energy ESK 570- http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HERTZ/Sisteme/Energy_ESK_570/

Era sa uit: daca voi pune inel de MDF(16.5) pe gaura portierei de 5x7 presupun ca va avea o pridere mai slaba pe tabla interioara a usii si nu va acoperii unele zone Question
Voi ce recomandati?

Shokaliptiku
Audiofil

Data înscrierii: 08/Aug/2006
Locație: galati

MesajTrimis: Mar Noi 04, 2008 9:23 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da se poate !
poti monta pe gaurile de 5X7 .. difuri de 5X7 , 6X9 , 7X10 precum si difuri de 16.5 , 17 ori 20 cm !

atata timp kt te prinzi de mdf si mdf ul este prins de tabla ... pica ce ai pus aici : "daca voi pune inel de MDF(16.5) pe gaura portierei de 5x7 presupun ca va avea o pridere mai slaba pe tabla interioara a usii si nu va acoperii unele zone" !!!

daca se merita sau nu .. asta doar tu tio poti spune ...
ai ascultat mai mult ca sigur si ovale si rotunde .. montate in conditii asemanatoare ... fa diferentze si alege ceti e mai pe plac !

succes !

YM: shokaliptiku
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Mar Noi 04, 2008 9:54 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Difuzoarele ovale sunt praf comparativ cu "suratele" lor rotunde.

Cat despre montaj...stii taia alta forma in afara de cerc ? Sau zice undeva ca trebuie sa pastrezi dimensiunea originala ? Rolling Eyes

Sus
faibox
Priceput

Data înscrierii: 12/Mar/2007
Locație: Tulcea

MesajTrimis: Mar Noi 04, 2008 1:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mersi mult baieti, acum va cadea din start varianta cu sistemul 5x7.
Acum am realizat din ce am citit mai sus ca e mai bine sa prinzi niste difuzoare pe inel MDF, cu mici modificari, decat sa pun sistem 5x7 direct pe tabla Wink
Numai bine!

strumfuadi

Data înscrierii: 30/Sep/2008

MesajTrimis: Mar Noi 04, 2008 10:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ssrli a scris:
Difuzoarele ovale sunt praf comparativ cu "suratele" lor rotunde.

de ce?
Sus
ADN
Pasionat

Data înscrierii: 25/Dec/2007
Locație: Constanta

MesajTrimis: Sâm Noi 08, 2008 3:00 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sunt si eu curios care sunt avantajele si dezavantajele intre sistemul 5x7 si cel de 16.5cm.(sa zicem aceeasi firma, ex: Hertz Energy ESK )

YM: adn_pili0746
Sus
Shokaliptiku
Audiofil

Data înscrierii: 08/Aug/2006
Locație: galati

MesajTrimis: Sâm Noi 08, 2008 9:27 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

raspunsul este unul singur
asculta-le tu , in aceleasi conditii
( de ce ? pentru ca cei place unuia .. celuilalt sar putea sa nui placa )

YM: shokaliptiku
Sus
CTT
Pasionat

Data înscrierii: 21/Dec/2006
Locație: Arad/Timisoara

MesajTrimis: Dum Noi 09, 2008 12:02 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Difuzoarele originale la Mondeo Mk2 (ca si la Mk1 de fapt) sunt 6x8, nu 5x7.
Poti pune 5x7" dar va trebui sa dai gauri suplimentare in usa, iar etanseitatea nu va fi grozava (difuzoarele ar fi exact cat gaura, neavand contact cu usa decat prin urechiuse).
Poti pune 6.5" folosind un adaptor ("inel").
Ma cam indoiesc ca ar intra un difuzor de 20 cm, din cauza panoului usii (pentru 20 cm ar trebui un adaptor destul de gros care ar deplasa prea mult difuzorul spre panou).
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum