| |
| Autor |
Mesaj |
Lucas Pasionat
Data înscrierii: 04/Iul/2006 Mesaje: 97
|
Trimis: Mie Oct 11, 2006 10:43 am Titlul subiectului: Info |
|
|
Salutare. As dori in curand sa achizitionez o pereche de difuzoare DLS Reference PS4...ma orientez catre astea de 10 cm fiindca in bord la Tico intra doar de 10 cm. Sunt in dilema...chiar nu stiu ce sa fac....sa ma complic cu un tamplar sa imi faca niste "discuri" din pal ca sa imi pun in usile din fata niste difuri sistem de 13 cm ? sau sa raman mai simplu la astea de 10 cm ? Astea de 10 cm le-a auzit cineva la treaba ? ma refer amplificate nu pe HU direct. Scot o tenta de mid-bass ? Am eu subwoofer in spate dar totusi nu se compara un sistem in care sunt doar inalte si medii in fata si bass`ul din spate, si un sistem echilibrat pe fata + bass din spate ( portbagaj). Asadar astept sa vad opiniile unor oameni mai in domeniul asta, si daca ramane varianta asta, atunci va intreb :
1. Aveti pe stoc DLS Reference PS4 ?
2. In cazul in care nu are sens investitia in PS4 , DLS C5 aveti in stoc ?
3. Pioneer DEH-30MP aveti pe stoc ?
Curieratul pana la Baia Mare pt. un colet HU+Difuri cat ar costa ?
ma mai intereseaza si claritatea si fidelitatea cu care se reda muzica in combinatia acestui Hu si unul dintre modelele de difuri de mai sus.
Avand in vedere ca doar peste 3 sau 2 luni voi avea bani si pt. statia Blaupunkt GTA 2 Special pt. amplificarea difuzoarelor fata , pana atunci merg difuzoarele direct pe Hu ? Sau nu prea scoate nimic din ele ?
Ce grosime a cablului de alimentare ar fi necesara pt. amplificarea statiei pt. aceste difuri ? ( 8 mm , 10 mm , 20 mm sau 25 mm ? ) Apropo..daca sa zicem ca ar fi bine de 8 mm , si eu pun de 10 mm se intampla ceva ? Pierd din putere ? Sau ia mai multa putere decat ar trebui ? Poate o sa sune ridicol aceste ultime intrebari dar chiar ma gandesc de zile in sir la chestia asta. |
|
| Sus |
|
 |
Lucas Pasionat
|
Trimis: Mie Oct 11, 2006 10:48 am Titlul subiectului: |
|
|
Ahh inca niste chestii pe care le-am uitat un primul post. Daca pun PS4`urile in bord, va trebui izolat fonic "locasul" ala in care intra difurile ?
oare imi vor aparea celebrii " greierasi" in bord de la vibratii ? Daca trebuie izolat , cum sa izolez si cu ce maretial ? In Dynamat Xtreme speaker set ajunge pt. izolarea celor doua "incinte" ( ahhh...ce grea e exprimarea cand nu esti in domeniu ) ?
Am observat ca facturile le trimiteti cu ceva intarziere mare. As dori sa primesc factura o data cu produsele daca se poate fiindca trebuie sa justific banii la cineva. Multumesc mult. |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Mie Oct 11, 2006 12:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
Avem pe stoc si PS4 si C5 si 30mp.
Pachetul va costa 40 ron, maxim 50.
Si PS4 si C5 merg OK pe Pioneer 30MP pana cand le vei amplifica.
Daca vei amplifica DOAR difuzoarele astea, 8mm e suficient.
Zici ca ai deja subwoofer, deci si statie.. Ai deja cablu de alimentare tras in spate, nu-ti mai trebuie decat o pereche de RCA-uri. Ce grosime are cablul actual si ce alimenteaza?
Nu are nimic daca e mai gros decat trebuie, cu cat mai gros cu atat mai bine... Putere nu obtii mai multa, doar ca limitezi pierderile... O statie de 500W nu va merge pe alimentare de 8mm pentru ca la curentul ala va papa prea mult cablul de alimentare...
In ceea ce priveste bordul de Tico si instalarea, nu prea ma pricep, nu am avut experiente cu Tico...
E posibil sa ai probleme cu C5 in usi, stiu ei ce stiu de nu le-au pus din fabrica in usi... poate sunt usile foarte subtiri si le-ar atinge geamul. Mai bine le pui in bord, vezi cum suna si dupa aia mai iei masuri de antifonare daca trebuie.
Facturile se trimit in pachete, odata cu marfa; in septembrie a fost o exceptie, ramasesem fara file in facturiere si la tipografie a durat 2 saptamani obtinerea unor noi tipizate... Am trimis ulterior toate facturile restante... ce era sa facem? sa stingem lumina 2 saptamani ?  |
|
| Sus |
|
 |
Lucas Pasionat
|
Trimis: Mie Oct 11, 2006 1:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ok. In legatura cu subwooferul si ampliful de rigoare pe care le am....chestia e ca , timp de aproximativ 1 an jumate aveam cabluri de alimentare foarte subtiri. cred ca nici 8 mm...adica 100% nu erau nici de 8 mm. Acuma chestiunea e ca subwooferul nu e puternic. Este un SAL XC/10PRO daca nu ma insel. Ala bandpass de vreo 125 W RMS . si chestia e ca acuma l-am dat jos fiindca am niste probleme cu placajul din spate si trebuie refacut dar problema mai mare este ca farurile imi palpaiau cand aveam subwooferul si in ultima vreme chiar si display`ul de la HU. Care sa fi fost vina ? am distrus bateria ? mentionez ca bateria e de 35 Ah si alternatorul parca e de 40 mi se pare. Sa fie prea mic alternatorul ? Desi ma indoiesc. Am vazut pe forumul daewoo din romania ca avea un tip un subwoofer kappa 120.3se ...deci 300 W si nu se plangea de aceasta problema. Si nici baterie deep-cycle nu avea. Ce-i drept avea un condensator Dietz de 1F . La mine sa fi fost problema ca firul de alimentare era prea subtire ? Sau ca bateria are 9 ani ?
Daca o schimb cu una noua ...ceva gen Varta..deci calitativa si ii pun un condensator de 1 F nu voi mai avea probleme ? ( in vara vreau sa-mi schimb si subwooferul si ampliful cu ceva mai puternic ).
Acum revenind putin la topic...si anume nu inteleg o chestie la un HU.
Voi aveti HU`ul Pioneer DEH-P4800MP....am intrat pe site-ul Pioneer si la DEH-P4800MP este poza DEH-P6800MP`ului. Sa fie o redenumire de nume pt. tara noastra ? pe site-ul lor , DEH-P4800Mp`ul de la noi figureaza ca si DEH-P3800MP doar ca are iluminare verde si ca are telecomanda tip card inclusa in pret. Deci cum e chestia pana la urma ?
M-ar interesa si 4800`le. Il aveti pe stoc ? imi place mai mult display`ul lui ca este mai mare decat la 30MP. Inca nu stiu. Trebuie sa imi socotesc bugetul ca as vrea si un kit de cabluri pt. subwooferul meu de 20 mm . Stiu ca e prea mare pt. 125 W dar oricum trebuie sa imi cumpar si asa nu inlocuiesc de 2 ori alimentarea ca la vara vine ceva puternic in Ticozaur  |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Mie Oct 11, 2006 1:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
sa le luam pe rand:
1. bateria e veche, da, una noua si un condensator + un kit de cabluri de 20mm iti vor rezolva in mare masura problemele. Daca pui insa cine stie ce bass de 300-400W sau mai mult e posibil sa ai din nou probleme.
2. Tu te-ai uitat pe site-ul Pioneer USA, vezi http://www.pioneer.co.uk sau link-urile de pe site-ul nostru "detalii produs"
Modelele USA difera de modelele din Europa.
3: kitul de 20mm nu e prea mare, mai ales ca amplifici si difuzoare si vrei sa mai schimbi si bass-ul.. si e doar cu 10 ron mai scump decat cel de 10mm.
4: Pioneer 4800 este pe stoc. |
|
| Sus |
|
 |
Lucas Pasionat
|
Trimis: Mie Oct 11, 2006 8:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Acuma m-am lamurit. As vrea sa va intreb daca 4800MP+PS4+Classic 257 ( coaxiale pt. spate ) si ulterior GTA2 ar face o combinatie buna d.p.d.v. calitativ si al fidelitatii sunetului ? La o comanda din asta faceti o reducere ? Oricum inca o problema dar asta ar fi de termen lung. Problema subwooferului. Si cu SAl`ul de acum vibreaza putin haionul....si porturile sunt orientate in sus. Acest subwoofer intra fix la limita....chiar trebuie sa rabatez bancheta ca sa il bag inauntru si dupa aia sa o fortez inapoi. Acum e drept si faptul ca peretele din spate al subwooferului nu este inclinat si , dac ar fi inclinat ar incapea si mai mare putin la baza cutiei. Dar in concluzie un JBL GTO 1000B nu cred ca ar intra in portbagaj. Si de ar intra, ar intra la limita si portul ar fi la 2 cm de haion....deci ar vibra in draci. imi trebuie un subwoofer cu porturi tot sus. Ceva de genul a 250 W sau 300 max....rms bine-nteles . Ce subwoofer mi-ati recomanda. repet ca nu e urgent dar totusi daca ar exista unul ar fi ecelent sa stiu si eu care e. Maine sau max. poimaine revin sa comunic comanda finala. Numai bine. |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
|
| Sus |
|
 |
Lucas Pasionat
|
Trimis: Mie Oct 11, 2006 9:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
Chiar nu am auzit niciodata cum suna un sub in sealed...cica ar avea calitatea sunetului o tente mai buna decat in reflex...dar sunt destui de multi care prefera reflex in locul sealed`ului. Tu ce zici ? Face treaba JBl`ul ala ? oricum in raport cu SAL`ul pe care`l am eu suna mai bine ?
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer/SAL/XC-10-PRO/ |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Mie Oct 11, 2006 9:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
| nu prea gasesc nimica despre wooferul tau....raspuns in frecventa, sensibilitate....nimica. oricum, comparam 2 suburi din clase diferite de calitate. GT4-12 e un sub excelent. e adevarat, suna cel mai bine in bass reflex (trap.), suna excelent si in tub, dar la fel de bine suna si in sealed. |
|
| Sus |
|
 |
Lucas Pasionat
|
Trimis: Mie Oct 11, 2006 9:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
| ahamz. ok. dar am inteles ca si amplificatorul are un rol extrem de important in redarea sunetului. Ce zici un In Phase IPA600 ar merge bine pe el ? Sau se poate sa sune si mai bine cu alt amplif ? Nu ma pricep cu filtrele astea high si low si cu bass boost`ul asta. Care amplif ar fi mai bun pt el ? si pe la 4 mil max. Acuma stiu ca mi-ar trebui un amplif de vreo 350 W RMS ca sa fie 250 W amplificati cum trebuie dar alea sar sus de tot cu preturile. |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Mie Oct 11, 2006 10:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
cs 1204b va suna GARATAT 100% MULT MAI BINE subul care il ai acum (XC10pro)
am auzit multe suburi SAL si nu m-a impresionat niciunu....in afara de disign nu prea face mare treaba... |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Mie Oct 11, 2006 10:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
e ok in phase...nu-l stiu pe viu, dar din date e mai mult decat ok ptr GT4-12
setezi pe low pass filter, tai semnalul pe la 80-100Hz, si va suna ok. |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Joi Oct 12, 2006 11:22 am Titlul subiectului: |
|
|
Configuratia cu 4800, PS4 si 257 e OK. Reducere din pacate nu putem acorda... poate doar ceva simbolic. Importatorul DLS a crescut preturile si noi inca nu le-am modificat...
Ca statie de woofer iti recomand si Blaupunkt GTA 275.
InPhase nu sunt pe stocul importatorului.
PS: trimite comanda pe email, nu aici pe forum |
|
| Sus |
|
 |
|