Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

insonorizant portbagaj
Du-te la pagina Anterioară  1, 2

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse

Autor Mesaj
bezz
Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007
Locație: on a vibe

MesajTrimis: Mar Dec 18, 2007 9:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Smile cartonul e "inert" dpdv vibratii comparativ cu plasticul? intreb si eu...
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Mar Dec 18, 2007 10:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu, dar difuzoarele mele nu se monteaza pe panoul de usa ca si la masinile misto Wink
Sus
bezz
Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007
Locație: on a vibe

MesajTrimis: Mie Dec 19, 2007 1:14 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nici nu stii ce pierzi Laughing Evil or Very Mad
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Mie Dec 19, 2007 1:16 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pierd niste zĂąng-zĂąng-zĂąng ?
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Mie Dec 19, 2007 1:25 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

o&g a scris:
pozele in viitorul apropiat ca nu am HDD-u cu poze acasa...

la usa de la portbagaj am pus doar pe "portiunile unde tabla nu e dublata, iar rezultatele sunt aproape nule.

in usi am pus pe tabla exterioara,pe tabla interioara si pe fetele de usi, iar rezultatul e sub cel pe care il asteptam...adica am acelasi sunet de "petarda" daca las si frecvente sub 80hz si dau volum(difuzoarele folosite sunt DLS c5 amplificate de jbl75.4 si nu va ganditi ca folosesc bassbost,levelul la maxim sau mai stiu eu ce... ), fata de use zdrangane in continuare, nu la fel de tare,dar nici pe masura asteptarilor mele.

folia are 3 straturi, e groasa, grea si a fost lipita la cald.

Incep cu sfarsitul :
Aplicarea la cald nu garanteaza aderenta mult mai buna din cate am citit la teste.

Zdranganeala poate avea alte cauze, cum ar fi : usa nu e izolata calumea (tabla peste gauri si acoperirea a cat mai multe gauri) sau difuzorul e montat pe panou.
Pentru a adauga masa unui panou mare de plastic nu sunt suficiente cateva placi. Retine aici ca ideea insonorizarii e in primul si in primul rand cresterea masei panourilor.

Rezultatele slabe la capacul portbagajului sunt sigur ca se datoreaza pregatitii insuficiente (adica nu ai pus peste tot).

Si in unele locuri sa stii ca nu e destul doar un singur strat, locuri cum ar fi panourile mari si drepte.

Concluzia mea : exista o mare sansa ca tu sa te fi asteptat la rezultate fenomenale cu un minim de munca (in special) si produs investit.

Sus
adi_opel

Data înscrierii: 07/Mar/2008
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Joi Mar 13, 2008 3:55 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Shokaliptiku a scris:
+ o rugaminte : ceva poze cu STP ... aveti !?

uite aici Smile poze, enjoy:

s-au folosit asa:
- fata exterioara:
. 2 straturi de STP M1 puse pe 99% din suprafata ( spatiul de vizitare e foaarte dificil asa ca a fost un chin fantastic)
. pe portiunea din spatele diuzoarelor s-a aplicat suplimentar celor 2 straturi inca o folie de STP Bimast Standart
- fata interioara:
. un strat de STP M1 puse pe 100% din suprafata
. gaurile de vizitare au fost acoperite cu folii intregi ( nu s-a facut inadirea materialului in dreptul lor) si au fost acoperite in dublu strat

Rezultatul e fantastic de bun Smile. Bine nici n-am apucat sa dau in usi la putere mai mare a difuzoarelor pentru ca amplificatorul urmeaza a fi montat zilele urmatoare, dar ma indoiesc ca voia avea probleme sau ca voi fi nemultumit Smile
Sus
Shokaliptiku
Audiofil

Data înscrierii: 08/Aug/2006
Locație: galati

MesajTrimis: Joi Mar 13, 2008 9:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

super ... felicitari pentru muzica !
usa .. din descriere , sa incarcat destul de mult ... cat crezi ca vor rezista balamalele ?!

YM: shokaliptiku
Sus
dgdgaby
Audiofil

Data înscrierii: 06/Dec/2006
Locație: BUCURESTI

MesajTrimis: Joi Mar 13, 2008 9:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cum a zis si colegul dinainte ai grija la usi

foarte bine ai lucrat felicitari

cam cat a costat sa faci usile

adi_opel

MesajTrimis: Vin Mar 14, 2008 8:38 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Va multumesc mult pentru aprecieri! A fost un chin de o sambata noaptea dar a meritat din plin. A iesit exact cum imi doream. totul acoperit pana la aproape ultimul mm patrat si mulat foarte bine.
Avand in vedere ca masina e un opel Astra GTC si are niste usi marete ca sa nu zic lungi cat o zi de post Smile, mi-au intrat pentru operatiunea descrisa mai sus 28 foi de STP Vibroplast M1 (adica aproape 3 pachete) + cele 2 foi de Bimast Standart + cate doua inele de MDF pe fiecare usa. Cotul materialelor il puteti calcula singuri sau ca sa fac un total ~ 600 lei dar nu-mi pare rau dupa nici un banut.
Balamalele sunt foarte sanatoase si estimez sa ma tina la fel de mult ca si intreaga masina. Piedica care deshide usa in trepte e mai solicitata dar e ok, e foarte rezistenta si groasa si de aceea nu-mi fac griji ca am pus cateva kg in plus pe usa.
Am ridigizat si antifonat usile atat de bine in ideea eventualitatii unui upgrade viitor al sistemului Focat Polyglass V1 care se odihneste acum in usile mele plus ca de egula imi plac lucrurile bine facute si cu smt de raspundere Smile)
Abia astept zile astea sa pun ampliful si sa le aud ceva mai dinamice Very Happy

si ca sa nu deviez prea mult de la subiect iata si 2 poze (cam neclare Embarassed ) cu portbagajul masinii unui prieten cu un Astra G hatch acoperit cu Bimast Standart
Sus
Cristaky

Data înscrierii: 11/Iun/2007
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin Mar 28, 2008 12:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Salut, Adi. Te abordez si eu cu o problema pt ca te vad cunoscator si am vazut masina si pe alt forum : am insonorizat anul trecut portierele fata cu Standardplast M1 si ieri am foliat geamurile laterale spate si luneta cu Llumar omologata. Baietii au refuzat (pe buna dreptate) sa imi folieze si geamurile fata pt ca trebuie dat jos insonorizantul si e posibil sa nu il mai pot refolosi.

Asta e intrebarea mea : pot sa desprind insonorizantul pt a scoate geamurile si a le folia? Sau e posibil ca apoi sa nu se mai poata lipi la loc, si sa fiu nevoit sa il inlocuiesc cu alte placi ?
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Vin Mar 28, 2008 2:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pentru exact aceste momente, gaurile de acces se acopera cu tabla sau plexiglass iar toate suruburile se lasa la vedere...
E puntin cam aiurea sa incepi sa iti acoperi toate gaurile din usa si sa nu tii cont de posibilitatea ca vei avea nevoie de ele... Laughing

Sus
adi_opel

MesajTrimis: Vin Mar 28, 2008 3:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu prea mai poti refolosi insonorizantul in primul rand pentru ca se da extrem de greu jos si se deterioreaza cand faci asta.
Eu nu am dorit sa acopar acele gauri cu tabla sau pexiglas sau mai stiu eu ce tocmai pentru ca am vrut sa inchid cat mai bine usa. oricum o usa nu ai cum sa o inchizi de tot ca mai rasufla pe la chederul geamului si alte gaurele, dar eu dorm mai linistit folosind solutia asta.
folosind aceasta metoda sacrifici intr-adevar 3-4 foi de vibroplast M1 dar de cate ori in viata masini ai nevoie sa umblii in usa???
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum