Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Insonorizare si upgrade sistem audio Skoda Octavia II

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
MasterShifu

Data înscrierii: 30/Apr/2011

MesajTrimis: Sâm Apr 30, 2011 8:13 pm    Titlul subiectului: Insonorizare si upgrade sistem audio Skoda Octavia II Răspunde cu citat (quote)

Salut

Fac si eu apel la sfaturile voastre competente pentru a ma ajuta sa-mi upgradez sistemul audio de pe Octavia II. Nivelul de echipare este Trend, deci radio CD Stream cu 2 boxe sistem (2 tweetere la nivelul oglinzilor si 2 difuzoare de medii in usile din fata). Ce as vrea eu sa-i fac masinii:

- Antifonare cat mai buna a interiorului. Vreau liniste deplina in masina si sa ascult muzica la calitate maxima cand merg cu 160 pe autostrada. Si da, stiu ca nu pot sa scot Mercedes S klasse din Octavia, dar macar un E klasse poate iese Smile
- Insonorizare cat mai buna a portierelor - nu neaparat cu Dynamat Extreme, dar o solutie pentru obtinerea unui sunet cat mai bun.
- Upgrade al sistemului audio. As vrea este sa schimb difuzoarele existente si sa pun difuzoare si in usile din spate, in asa fel incat sa obtin ceva mai mult volum, ceva mai mult bas si calitate MULT mai buna a sunetului. Subliniez inca o data ca nu ma intereseaza sa sune foarte tare si nici sa am un bas exagerat de mare. Vreau ceva mai mult bas, dar claritatea sunetului este cea mai importanta. Ca tip de muzica, ascult multa muzica clasica, jazz, blues, new age (Enya, Loreena McKennit, Mike Oldfield), rock vechi, Pink Floyd si ceea ce vreau de la noul sistem este sa aud foarte clar fiecare voce si fiecare instrument in parte, chiar si la volum mic. Nu vreau nici subwoofer, nici amplificare suplimentara fata de ce scoate Stream-ul - eventual as vrea o receptie radio ceva mai buna, daca se poate face cu o modificare nu prea complicata si fara schimbarea HU-ului.

Bugetul ar fi de 2000 RON. V-as fi recunoscator pentru orice sugestii referitoare la difuzoare si in special la ateliere bune si serioase, care pot face ce vreau eu in bani cat mai putini si la calitate cat mai buna.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
tonu_adrian
Priceput

Data înscrierii: 27/Iul/2008
Locație: TECUCI

MesajTrimis: Mar Mai 03, 2011 8:23 pm    Titlul subiectului: sal Răspunde cu citat (quote)

fara sa schimbi playerul si fara amplificare inceteaza sa visezi volum, claritate, bas...daca tot tii mortis sa pastrezi playerul ai putea lua asa ceva http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii_instalare/Procesoare_de_sunet/MTX_re-Q_3ch/ + amplificator+ sistem difuzoare fata+ insonorizat.

Antifonarea asta "Vreau liniste deplina in masina si sa ascult muzica la calitate maxima cand merg cu 160 pe autostrada." n-o scoti cu 2000 lei..

MasterShifu

MesajTrimis: Joi Mai 05, 2011 5:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cred ca o sa fac antifonare/insonorizare cu Silent Coat de toti banii si mai pun 4 mil ca sa schimb difuzoarele pe fata cu unele decente... de ex. SPL Dynamics SD-6.2. Daca n-oi fi satisfacut, o sa merg mai departe cu schimbat player, adaugat amplif, difuzoare mai scumpe...
Sus
ludovicbmw1
Priceput

Data înscrierii: 06/Sep/2010
Locație: slobozia

MesajTrimis: Vin Mai 06, 2011 1:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

poti sa faci treaba asta de acum ... sa iti cumperi un amplif pentru difurile care le bagi in usi ... este bine ca bagi banii in antifonare, dar nu cred ca vei fi multumit doar cu atat ...
MasterShifu

MesajTrimis: Vin Mai 06, 2011 11:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Tot ce se poate, dar bugetul e oricum limitat si prefer sa scap acum de partea cea mai grea - insonorizarea, adica. Restul - schimbat player, adaugat amplif - o sa le fac in etapa a doua. Plus ca din ce-am citit, am inteles ca insonorizarea e uneori mai importanta decat sculele, in special la nivel entry.
Sus
ludovicbmw1
Priceput

Data înscrierii: 06/Sep/2010
Locație: slobozia

MesajTrimis: Sâm Mai 07, 2011 7:16 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

foartea adevarat Exclamation Exclamation Exclamation
Sharkky
Audiofil

Data înscrierii: 11/Mar/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum Mai 08, 2011 8:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ca sa iasa insonorizarea cat de cat ok, gandeste-te la combinatii de materiale: insonorizant, pasla, burete cu celule inchise etc.
Mai greu cu E-Klasse din O2 ..
Sus
keddy_net
Priceput

Data înscrierii: 27/Oct/2007

MesajTrimis: Mar Mai 10, 2011 8:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ce anume vrei sa insonorizezi tu de toti banii ? si cum? si cu ce? ce inseamna pentru tine insonorizare completa ?

E foarte bine sa iti faci un calcul inainte sa te apuci de treaba. Difuzoarele mentionate de tine SPL Dynamics SD-6.2. sunt niste difuzoare care nu merita tot deranjul cu insonorizarea completa. Inafara de astea va fi nevoie neaparat de amplificator si schimbarea playerului.

MasterShifu

MesajTrimis: Mar Mai 10, 2011 9:58 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai as fi vrut sa fac integral interiorul usilor, peretele antifoc, podeaua si portbagajul cu Silent Coat si Fonomin. Stiu ca difuzoarele alea sunt entry level, dar au review-uri bune pe net, si ce e cel mai important e ca nu am niciun chef sa demontez iar toata masina cand o fi sa-mi iau ceva mai scump. Din acelasi motiv nu am de gand sa iau acum amplif si player nou - ca sa bag toti banii disponibili (intre timp am mai crescut bugetul spre 3000 RON) in insonorizare.
Sus
keddy_net
Priceput

Data înscrierii: 27/Oct/2007

MesajTrimis: Mar Mai 10, 2011 11:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

interiorul usilor complet cu silent coat pe ambele fete. Pe fata exterioara a usii adica in spatele difului cei de la silent coat au un burete cofrat foarte bun cu celule inchise era undeva la 80ron mp. Producatorul spune ca nu retine apa, am intalnit niste baieti care spun ca retine. Eu inca nu am desfacut sa vad care e adevarul. E bine daca reusesti sa il amplasezi pe toata suprafata usii. Daca nu macar o foaie in spatele mid-basului, iar pe spatele fetei de usi pasta brax. Am un prieten care a dat deja 2 straturi. Eu inca ma gandesc daca la mine sa pun intre fata de usa si schelet un strat de fonomin.

Iar daca vrei sa ai un bas decent in interiorul masinii cu ajutorul insonorizarii si fara subwoofer vei obtine ceva foarte dragut cu aceste sisteme http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/Sisteme/Access_165_A3/ le gasesti prin alte parti la 600ron perechea, dar din pacate au nevoie de amplificare.

spor la treaba !

Ultima modificare efectuată keddy_net la Mar Mai 10, 2011 11:16 pm, modificat de 3 ori în total
Sus
cynegeticos
Priceput

Data înscrierii: 18/Noi/2009
Locație: Ploiesti

MesajTrimis: Mar Mai 10, 2011 11:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

keddy_net a scris:
Difuzoarele mentionate de tine SPL Dynamics SD-6.2. sunt niste difuzoare care nu merita tot deranjul cu insonorizarea completa.

Nu fii atat sigur ca nu se merita insonorizarea pentru SPL-uri SD-6.2...
Le-am auzit la Brasov puse pe masina lui antidotu in usi insonorizate si se auzeau chiar foarte bine!
Sus
MasterShifu

MesajTrimis: Vin Mai 13, 2011 7:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Oricum, oscilez intre SPL-urile alea si Hertz Dieci DSK tot de 16.5... Le-a ascultat cineva pe amandoua, sa-mi poata face o comparatie?
Sus
ccostras

Data înscrierii: 03/Noi/2011
Locație: Bacau

MesajTrimis: Joi Noi 03, 2011 7:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cum merge insonorizarea? Ai facut un calcul de bani si timp? Te-ai hotarat pana la urma ce materiale folosesti pentru portiere? In afara de silent coat, bineinteles...
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum