Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

insonorizare+boxe renault clio

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
al3xsutz
Pasionat

Data înscrierii: 06/Mai/2010
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Sep 02, 2011 10:49 am    Titlul subiectului: insonorizare+boxe renault clio Răspunde cu citat (quote)

salutare baietii,

vreau sa-mi insonorizez usile si sa schimb boxele de la renault clio. as dori niste sfaturi atat la materialul cu care insonorizez, cat si ce boxe sa folosesc. in momentul de fata am pe masina un amplificator mac-audio care misca un subwoofer magnat si mai in el 2 canale libere, pe care ma gandeam sa bag boxele fata(cele de pe usi), iar spatele atat usile, cat si boxele de la luneta (niste jbl-uri ovale) sa ramane pe cd-player (un sony cdx-gt31).

astept niste sfaturi de boxe pe 13 pe care sa le amplific, si un set de boxe tot pe 13 pt usile spate.

cea mai urgenta e insonorizarea. ce materiale sa folosesc, de unde sa le achizitionez???
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
al3xsutz
Pasionat

MesajTrimis: Lun Sep 05, 2011 10:05 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nimeni???nici o parere???nici de boxe, nici de insonorizare???
Sus
al3xsutz
Pasionat

MesajTrimis: Mar Sep 06, 2011 10:50 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

chiar nu are nimeni nici parere????Sad
Sus
al3xsutz
Pasionat

MesajTrimis: Mie Sep 07, 2011 4:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ce parere aveti:
HU: Pioneer DEH-7300BT

boxe usi fata, m-am gandit eu ca ar merge un sistem si am gasit urmatoarele variante: focal access 130A1 sau Polyglass130V1, sau pe DLS Reference RS5 sau R5A (toate fiind pe la acelasi pret)

boxe usi spate: aici n-am gasit mare lucru decat un dls classic 225

in spate la luneta vor ramane cele pe care le am acum, adik niste jbl-uri ovale.

Cele de pe usile din fata as fi vrut sa le amplific cu un Mac-Audio Z4100 (pe care il am si momentan misca doar un subwoofer Magnat Transforce 1200, mai am 2 canale libere numai bune pt fata), ramanand usile spate si boxele de la luneta pe cd-player direct.

In portbagaj binenteles woofer-ul magnat (care sper sa-i pot schimba incinta cu una mai mica sau cu o forma mai normala ca mi-a ocupat juma de portbagaj)

Binenteles toate 4 usi insonorizate (momentan nu stiu cu ce, probabil cu Aluband)

Ce parere aveti??am gandit bine???

astept si sunt deschid si la alte propuneri, atat de sistemul audio, cat si de insonorizant.
Sus
al3xsutz
Pasionat

MesajTrimis: Joi Sep 08, 2011 2:42 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

chiar nu are nimeni nici o parere???e bine, nu e bine, nush orice...
Sus
Cyp_FCC
Pasionat

Data înscrierii: 11/Noi/2010

MesajTrimis: Joi Sep 08, 2011 8:46 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu consider ca ar trebui sa ramai doar cu 4 boxe si eventual toate amplificate, nu cu 6 din care 4 puse direct pe player. La ce sisteme ai pus tu acolo pt fata daca le amplifici ai sanse sa se auda mai tare decit toate celelalte 4 legate direct la player.
Eu iti recomand sa folosesti pt insonorizare materiale de calitate si sa pui pe fata un sitem pe componente de 16cm bine amplificat.
Sus
al3xsutz
Pasionat

MesajTrimis: Joi Sep 08, 2011 9:48 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

de boxele de la HIFONICS ce parere aveti???mi-au picat ochii pe urmatoarele:
-titan ts-52 cu ts-5.2C sau
-zeus ZSI-5.2C cu ZEUS ZSI-52CX

voi ce serie ati alege???
Sus
Cyp_FCC
Pasionat

Data înscrierii: 11/Noi/2010

MesajTrimis: Joi Sep 08, 2011 2:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sincer sa fiu mie mi-au placut cum suna in general Focal-urile, dar si la Dls am auzit citeva sisteme care chiar sunau bine(pt mine). Cel mai important este sa le asculti tu si care iti place cum suna pe alea sa le cumperi, ca pana la urma construesti sistemul pt tine iar la calitatea sunetului parerile sunt subiective.
Sus
keddy_net
Priceput

Data înscrierii: 27/Oct/2007

MesajTrimis: Vin Sep 23, 2011 8:29 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

salut alex!
Pt insonorizare se foloseste material silent coat. Acest material costa undeva la 150 ron metrul patrat. Pe o usa in general intra 1mp. Daca nu te descurci sa gasesti material silent coat, da-mi un pm si te trimit unde trebuie. Atentie vei avea nevoie si de niste inele mdf cu care vei prinde difuzorul de tabla/scheletul usi. Alubandul nu este o alternativa buna.

legat de difuzoare. Eu zic sa nu te agiti prea tare cu difuzoarele spate. Sunetul vine din fata, mai degraba insonorizezi usile din fata si iti iei un set de componente calumea pe fata si lasi difuzoarele din spate asa cum sunt, eventual poti renunta la ele. Neaparat difuzoare amplificate.

Spune-ne la ce te hotarasti, ce buget de investitie in difuzoare, insonorizare si in amplificator ai de gand, si te putem indruma.

Bafta!

al3xsutz
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Sep 24, 2011 11:26 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

salut!!

imi este destul de greu de zis de buget ca nici nu prea am habar de ce materiale sa folosesc...la difuzoare ma gandeam la un sistem de la focal, vazusem cv pe la vreo 400 de lei. ampplificator am deja pe masina, un mac audio Z4100 care in momentul de fata il folosesc doar pt subwoofer(legat in punte), asa ca nu ar fi problema sa leg si difuzoarele fata pe el si sa las spatele pe player...ca si HU ma tenta pioneer 7300bt (pt ca are si usb, si mai ales bluethoot, eu stand destul de mult in masina si vorbind mult la tel)...la astea m-am gandit eu pana acum, daca aveti alte propuneri sunt deschis si va multumesc pt sfaturi.

difuzoarele la masina mea nu vin prinse pe structura masinii, ci prinse pe fata de usa(cea de platic) si dc le pun pe fata de usa nu stiu dc am, in primul rand, de ce sa le prind sa fie in dreptul grilelor, si in al doilea rand nu cred ca voi mai putea pune fata de usa Sad
Sus
keddy_net
Priceput

MesajTrimis: Sâm Sep 24, 2011 3:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

difuzoarele sunt prinse de fata de usa, insa tu le vei prinde de tabla, cu un inel mdf, care va fi in acelasi timp si distantier care ti le va scoate inafara exact la acelasi nivel cu fata de usa. Eventual va fi nevoie s atai foarte putin din fata de usa.

decat sa mergi pe acel pioneer, mai bine cumperi http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Pioneer/DEH-6300SD/ care e la un pret mai mic, si mai bun din punct de vedere al dotarilor, si il poti folosi pt ce vrei tu subwoofer difuzoare, etc.

iar ca difuzoare, cum spunei si tu cele de la focal, mai exact acst model http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/Sisteme/Access_165_A1/ sunt niste difuzoare foarte bune. bafta !

al3xsutz
Pasionat

MesajTrimis: Lun Sep 26, 2011 12:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ms mult pt raspunsuri...voi ramane la HU pioneer 6300sd si difuzoarele alea...sa vad cum rezolv acum cu acele inele, k nu pot sa-mi imaginez ce zici tu cu ele prinse pe tabla si difu la fata cu fata de usa...dc ai avea o poza sa-mi fac o idee sa stiu ce sa le explic baietilor la montaj
Sus
keddy_net
Priceput

MesajTrimis: Lun Sep 26, 2011 7:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

vezi aici ce inseamna inele mdf prinse de tabla http://www.be-loud.ro/forum/supernova-b-455-kdy-t12757,start,15.html
al3xsutz
Pasionat

MesajTrimis: Joi Sep 29, 2011 10:30 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am inteles, am vazut...acum am alta problema: de unde se pot cumpara aceste inele din mdf???exista vreo persoana care le face la comanda pe aici pe forum?? si banuiesc ca tb sa vada masina si boxele ca sa stie cat de groase (sa le folosesc si ca distantiere) sa le faca nu???
Sus
keddy_net
Priceput

MesajTrimis: Joi Sep 29, 2011 8:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

esti din bucuresti: http://www.daciashop.ro/inele-mdf?keyword=mdf&category_id=0
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum