Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Intrebare Boxe JBL

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
DarkSun

Data înscrierii: 03/Mar/2007

MesajTrimis: Sâm Mar 03, 2007 12:42 am    Titlul subiectului: Intrebare Boxe JBL Răspunde cu citat (quote)

Intrebarea este pt cei care se pricep la asa ceva , va rog nu va dati cu parerea "ca poate merge" sau ca "s-ar putea" , vreau un raspuns clar.

Am un MP3 Player Sony Xplod 4x50W.Pe spate am 2 boxe JBL GTO de 300W peak si 100W RMS , 4 ohmi.Am cumparat recent niste boxe tot JBL GTO6527

Ideea e ca toate boxele JBL GTO de aco;o vad ca au 2 Ohmi , inclusiv acestea.La specificatii la mp3 zice ca trebuie de 4 ohmi.Boxele le-am montat , le am de 2 zile si am ascultat destul la ele chiar si cu volumul tare si nu am avut vreo problema.Ideea e ca m-a ingrijorat un cunoscut , pt ca zice ca poate sa arda casetofonul si mai rau sa ia foc.Eu la masina am si 2 tweetere pe fata in oglinzi (Fiat Punto II din 2003) care CRED ca sunt legate pe acelasi cablu cu acestea.Casetofonul nu se incalzeste , nu am observat nici o problema dar nu vreau sa ard finali.Deci , poate cineva sa-mi zica daca e ok sa le folosesc pe acestea , sau sa le vad ?Va rog , doar cei care stiu bine sa posteze , am nevoie de un raspuns clar.Ciudat e ca toate boxele GTO vad ca au 2 OHMI.

Multumesc pt ajutor!

PS.Recomandati-mi un amplif de pe site , care sa leg boxele de pe fata daca e cazu.Pana in 4 milioane cu tot cu instalarea.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Sâm Mar 03, 2007 1:59 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cateva clarificari:
JBL GTO de anul trecut au 4 ohmi si merg OK pe player desi un player nu are puterea de a scoate totul din ele. Codul produselor se termina cu "6e"
Generatia curenta de JBL GTO sunt pe 2 ohmi si codurile produselor se termina cu "7".
In felul asta ori te obliga sa le pui pe amplificator asa cum trebuie, ori sa fortezi player-ul.

Riscuri exista clar, am auzit de playere arse din cauza asta.. difuzoare pe 2 ohmi sau 4 difuzoare de 4 ohmi conectate la 2 iesiri.
Sa-ti ia foc masina nu prea sunt sanse dar daca se incinge tare player-ul si se topeste ceva... cine stie.
Totul tine de tine, sa nu exagerezi cu volumul. Cand simti ca sunetul nu mai este curat trebuie sa te opresti cu volumul... aia e limita player-ului si daca mergi peste, il fortezi. O impedanta mai mica a difuzoarelor inseamna mai mult stress pe finalii player-ului care pot ajuge sa dea o putere mult peste cea proiectata si curentii mai mari vor genera caldura care nu poate fi disipata. volum -> putere -> caldura multa -> poc. cam asta ar fi.
Daca sa le dai sau nu e decizia ta, daca ai grija cu volumul n-ar trebui sa fie probleme dar totusi cea mai buna solutie e sa le amplifici, difuzoarele JBL GTO sunt proiectate pentru alimentarea pe amplificatoare separate, nu pe cei 20-22W RMS ai unui player. Poate de asta le-au si facut pe 2 ohmi...
Sus
DarkSun

MesajTrimis: Sâm Mar 03, 2007 3:10 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ok , recomanda-mi un amplif de pe site .Vreau sa iasa in 400 de lei , amplif + cablarie + montaj.Mi-a zis cineva ca faceti o treaba buna ,deci vreau o propunere.As prefera amplif JBL , dar si alte firme sunt OK.
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Sâm Mar 03, 2007 8:29 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

orice amplificator, cat ar fi de mic, iti va salva player-ul de la moarte sigura. sony nu prea are protectii de nici un fel, si "tace" cand e fortat, tace pana moare. ideal ar fi un amplificator de peste 100W pe canal, ceea ce este realizabil in bugetul tau, avand difuzoare pe 2 ohm. GTO 2060 e un astfel de amplificator. dar tine minte ca montarea unui amplificator presupune cheltuieli ceva mai mari decat cumpararea acestuia si manopera pe montaj. mai trebuie si un kit de amplificator, dar rezultatele vor fi mai mult decat ok. vei putea exploata difuzoarele la intreaga lor capacitate, si nu va trebui sa cauti in curand alt player, sau sa umblii cu actualul pe la "mesteri" la reparat.
Sus
DarkSun

MesajTrimis: Sâm Mar 03, 2007 12:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Arata OK amplifu.Dar cablaria aia e ca NAIBA de scumpa.In fine , fa-mi un pretz amplif + cabluri + montaj sa vad in cat iese.Daca depaseste 500 de lei , poate imi recomandati altceva , si asa am sarit de 400 de lei rau.

Ps. La amplifu ala pot sa leg si boxele din spate , adica sa fie toate 4 ? Am pe spate niste JBL 925e de 100W RMS si 300W peak , 4 ohmi.Se pot conecta toate.Si sper sa nu consume mult amplifu ca am baterie de 45 Ah si poate raman fara baterie daca ascult jumatate de ora pe loc.
Sus
monk
Priceput

Data înscrierii: 08/Ian/2007

MesajTrimis: Sâm Mar 03, 2007 3:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu ai cum pt ca e pe doua canale...
ca sa legi toate 4 boxe iti trebe ceva pe 4 canale... oricum eu iti recomand sa lasi doar boxele pe fata amplificate Wink
Sus
DarkSun

MesajTrimis: Sâm Mar 03, 2007 4:29 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ma gandeam sa reglez din casetofon cat sa mearga pe spate si cat pe fata.Dar merge si numai pe fata amplif.
Sus
Audi_A6
Audiofil

Data înscrierii: 15/Aug/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Joi Mar 08, 2007 5:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

poti sa pui toate boxele pe un amplificator cu 2 canale, dar in cazul tau ar fi o improvizatie ca si la mine dealtfel, dar mie imi plac improvizatiile (ies mai ieftin) dar cum tu nu ai boxele de aceeasi putere, ma cam insel ca se va auzi frumos dc le legi pe toate la un amplif cu doar 2 canale Rolling Eyes

totusi exista multe posibilitati:

1.cea mai ieftina ar fi sa pui niste condensatoare de 100 mf la plusul + boxelor de 2 ohm, ca sa nu mai pape atat curent, si deci sa nu se inalzeazca finalii foarte tare, practi, nu mai intra tot basul in ele, bass care oricum nu se auzea foarte tare pe ele. cost 1 leu

2. le vinzi pe ce vrei, ca si asa nu sunt stralucite rau (fara amplificare) si cumperi ceva de la dls, coaxiale, ca am inteles ca mai ai tweetere montate suplimentar, gasesti destule pe la bursa . cost 100 lei

3. si cea mai costisitoare, este sa cumperi amplificator pe 4 canale de 100w in 4 ohm, adica un jbl gto 75.4 +chit amplificator,+ condensator+ evident alte boxe pe fata, ca nu o sa te multumeasca Very Happy si vei vrea sa aibe sie ele tot 100w..

tu decizi
Sus
andrei006
Priceput

Data înscrierii: 05/Sep/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Joi Mar 08, 2007 6:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cea mai proasta solutie din cate exista e cea cu amplificarea a 4 boxe de catre o statie pe 2 canale.
Cel mai bine te orientezi la o alta firma ... spre exemplu http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/MAC_Audio/Z_4100/ sau http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/BLAUPUNKT/GTA_4_Special_Mk_II/ caz in care iti raman si bani de cabluri.
Sus
DarkSun

MesajTrimis: Vin Mar 09, 2007 12:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ce am decis.Voi lua un amplif , dar asta duap ce fa c revizia la masina.Leg boxele din fata pe el iar cele din spate le las asa.Credeti-ma alea din fata nu vreau sa le schimb , se aud prea bine.Numai amplificate de casetofon toate 4 dau un bass de vibreaza masina bien de tot.ma mir si eu ca se aude asa de bine daor dintr-un HU amarat .Dar asta e realitatea.VOi lua amplif si bag in aela de pe fata , am inteles ca amplificate se aud pur si simplu extraordinar.

Oricum va multumesc pt sfaturi , daca aveti ceva si despre un amplif bun diferit fata de cel recomandat de sus , va rog sa-mi spuneti.

PS.Le am de 1 sapt boxele pe 2 ohmi si dau rezonabil de tare si nu arata nici cel mai mic semn de oboseala.Dar eu tot imi iau amplif , nu vreau sa ma risc. Rolling Eyes
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum