|
Autor |
Mesaj |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Lun Ian 07, 2008 8:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
Se poate si asa (aproximativ). Depinde de ce player are Vitrina.
Setezi gainul cu nivel subului din HU la maximum, apoi ce poti face e sa reduci nivelul. Asa eviti riscul de a intra in clipping.
_________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
Vitrina Priceput
Data înscrierii: 14/Dec/2007 Mesaje: 239
|
Trimis: Lun Ian 07, 2008 10:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
playerul ... chiar ma intrebati ?
e un pioneer deh-2920mp .. adik asta -> http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Pioneer/DEH-2920MP/
ce as vrea eu ... este practic inca un volum (pe rotitza). Deci nu as vrea sa setez din HU gain`u.
statia ... ... ma tot abtzin sa nu spun .. dar nah .. am nevoie de ajutor .. e o prostiutza de raveland xab4300 .. despre care producatorul spune asa :
Amplificator Raveland XAB 4300 (4/3/2 canale)
Putere maxima : 4 x 300W
2 x 600W
2 x 300W + 1 x 600W
Putere nominala: 4 x 120W
2 x 280W
2 x 120W + 1 x 280
Impedanta: 2 - 16 ohmi (stereo)
4 - 16 ohmi (punte)
Raspuns frecventa: 5 - 50.000 Hz
Sensibilitate LINE INPUT: 0.1V - 4V
THD: 0.06 %
Low pass filter varaibil linear: 50 - 250 Hz
High pass filter variabil linear: 120 - 3000 Hz
Dimensiuni (W x H x D): 250 x 59 x 345 mm
stabila in 2 ohmi
bass boost selectabil 0 / 6 / 12 db
chiar vreau un volum separat
|
|
Sus |
|
 |
Vitrina Priceput
|
Trimis: Lun Ian 07, 2008 10:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
pe langa problema ce mai sus .. mai apare una .. legata de amplificator ...
una de care as vrea daca se poate .. sa ma ajute cineva cu un raspuns cat mai rapid posibil.. pt. k este umpik urgent.
CABLU DE SEMNAL .. de la HU la amplif.... unde il bag k sa imi dea semnal si pe FRONT si pe REAR (la amplif)
pe amplificator sunt 6 rca`uri .. 3 IN si 3 OUT
sa va arat o poza ...
(poate imi explica cineva pentru ce sunt 6 rca`uri .. si fiecare unde trebuie sa ajunga.)
va rog mult sa ma ajutati cu chiestia asta
multumesc
Description: |
|
Filesize: |
46.25 KB |
Viewed: |
295 Time(s) |

|
Description: |
|
Filesize: |
39.12 KB |
Viewed: |
304 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
 |
Vitrina Priceput
|
Trimis: Mar Ian 08, 2008 1:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Va rog mult ... sa ma lamuriti si pe mine in privintza rca`urilor.
ORICE raspuns e bine venit.
|
|
Sus |
|
 |
purebhp Priceput

Data înscrierii: 16/Feb/2007 Mesaje: 290 Locație: Constanta
|
Trimis: Mar Ian 08, 2008 9:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
RCA-urile notate cu "IN" in prima poza sunt intrarile pentru rear (spate) - aici conectezi cablul RCA care transporta semnalul pentru difuzoarele spate
Cele notate cu "OUT" le poti folosi pentru a transmite semnal altui amplificator. (Nu cred ca te intereseaza deocamdata ... deci nu-l baga in seama)
Cele notate cu "IN" in cea de-a doua poza sunt intrarile pentru front (fata) - aici conectezi cablul RCA care transporta semnalul pentru difuzoarele fata.
Bafta.
|
|
Sus |
|
 |
Vitrina Priceput
|
Trimis: Mie Ian 09, 2008 12:18 am Titlul subiectului: |
|
|
pai .. nu inteleg !?! de la IN duc la boxele spate/fatza ?
pai nu .... intr`un IN/OUT din REAR intra cablu de la HU .. la fel si pe fatza. e chiar aiurea ... pt. k nu stiu cum sa fac sa leg si FRONT si REAR la HU .. atat timp cat pe HU am doar 1 rca (un in/out)
deci eu duc cablu de la HU la amplificator .. unde il bag .. ca sa imi cante si REAR si FRONT ??
intelegi ce vreau sa spun ? nu prea pot sa iti explic eu bine .... dar cred ca ai inteles.
ma distrug cablurile si amplifu asta
|
|
Sus |
|
 |
bezz Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007 Mesaje: 1011 Locație: on a vibe
|
Trimis: Mie Ian 09, 2008 1:11 am Titlul subiectului: |
|
|
cred ca se foloseste un cablu rca Y si un adaptor rca mama-mama (ca am vazut ca majoritatea rca-urilor Y au mufe mama-2xtata)
succes
_________________ loud & proud member of SQNLL team
high energy music expression  |
|
Sus |
|
 |
purebhp Priceput

|
Trimis: Mie Ian 09, 2008 3:34 am Titlul subiectului: |
|
|
In primul rand : o pereche de RCA-uri (2 bucati,mufe,gaurele - cum vrei sa le zici) reprezinta o intrare sau o iesire a amplificatorului/head-unit-ului, nu o intrare si o iesire ( IN/OUT cum ai zis tu). Concret, in cazul amplificatorului tau, de la stanga la dreapta, perechile de RCA-uri sunt asa :
Rear IN (intrare spate)
OUT (iesire - transfera semnalul primit prin intrarea Rear IN mai departe catre alt amplificator, cum am mai zis: nu baga in seama aceasta pereche de RCA-uri, cel putin deocamdata, in configuratia ta)
Front IN (intrare fata)
In al doilea rand : Player-ul tau are o singura iesire RCA (o pereche de mufe RCA) care, cred eu, este pentru subwoofer (m-am uitat in manualul lui dar nu este specificat), deci nu te ajuta in ceea ce vrei tu sa faci.
Solutia ar fi destul de simpla : cumperi doua adaptoare de nivel Hi-Low (gasesti pe be-loud) si le conectezi la iesirile de nivel de difuzoare ale player-ului (adica tai firele care duc la difuzoare si le legi la aceste adaptoare - unul pentru front si unul pentru rear). Apoi cumperi doua perechi de cabluri RCA (gasesti tot la be-loud ) si le conectezi intre adaptoarele de nivel Hi-Low si intrarile RCA ale amplificatorului. Aceste adaptoare iti "transforma" iesirile de nivel de difuzoare in iesiri RCA. Un adaptor are o pereche de mufe RCA.
Mai concret : tai firele care duc la difuzoarele fata (ambele, si stanga si dreapta) si le conectezi la primul adaptor de nivel (legaturile sunt destul de simple, le gasesti in instructiunile care vin odata cu adaptorul). Dupa asta conectezi primul cablu RCA la acest adaptor si la intrarea Front IN (ultima pereche de la stanga la dreapta). Apoi tai firele care duc la difuzoarele spate (ambele, si stanga si dreapta) si le conectezi la cel de-al doilea adaptor de nivel. Dupa asta conectezi cel de-al doilea cablu RCA la acest adaptor si la intrarea Rear IN a amplificatorului (prima pereche de la stanga la dreapta). Apoi conectezi difuzoarele la iesirile amplificatorului (adica in partea opusa celei cu mufele RCA - partea cu multe suruburi) - de aici treburile ar trebui sa mearga foarte usor.
Sper ca am reusit sa ma fac inteles si succes in aceasta operatiune.
Bafta
|
|
Sus |
|
 |
Vitrina Priceput
|
Trimis: Mie Ian 09, 2008 2:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
da am inteles... multumesc mult
pai si .. ce pot sa fac cu rca`urile din hu ? intr`adevar nu`j daca sunt speciale pt. woofer .. dar mi`a spus cineva ca merge.. chiar daca nu sunt.
deci in consecintza .. ce as putea sa fac cu rca`urile din HU ?
nu pot sa leg .. cum a zis si BEZZ mai sus ?
|
|
Sus |
|
 |
Vitrina Priceput
|
Trimis: Mie Ian 09, 2008 6:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
MULTUMESC MULT BAIETI !!
am rezolvat
|
|
Sus |
|
 |
purebhp Priceput

|
Trimis: Mie Ian 09, 2008 6:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sincer nu prea am inteles ce a vrut bezz sa zica cu acele adaptoare Y (ai putea sa folosesti si acele adaptoare Y ... dar asa ai pierde controlul de fader)
Daca iesirea RCA din HU este speciala pentru subwoofer nu prea te ajuta pentru ca prin acea iesire HU scoate numai plaja de frecvente pentru subwoofer (cred ca se regleaza din meniul HU punctul de taiere, in general am vazut la Pioneer 50-100HZ, poate putin mai sus - oricum nu te ajuta pentru amplificarea difuzoarelor full-range). In mai putine cuvinte : daca acea iesire RCA din HU e doar pentru subwoofer si tu conectezi amplificatorul la aceasta iesire si conectezi difuzoarele la iesirea amplificatorului, aceste difuzoare vor primi doar semnal de subwoofer (partea de jos a spectrului audio perceptibil de om - ~20-100Hz) si, din ele se va auzi doar bass si, mai mult ca sigur vor distorsiona pentru ca semnalul primit va fi in afara spectrului de frecvente care pot fi reproduse de ele si aproape sigur le vei strica.
Ce poti sa faci cu iesirea RCA din HU? Pai ... sa o folosesti in scopul in care a fost proiectata : pentru a conecta un amplificator de subwoofer si un subwoofer la sistemul tau audio. Adica ai 2 posibilitati :
1 - Mai cumperi un amplificator si un subwoofer si le conectezi la aceasta iesire, amplificatorul pe care il ai folosindu-l cum ti-am explicat in postul precedent la amplificarea difuzoarelor
2 - Folosesti amplificatorul pe care il ai pentru amplificarea unui subwoofer si lasi difuzoarele direct pe HU.
Bafta
|
|
Sus |
|
 |
Vitrina Priceput
|
Trimis: Mie Ian 09, 2008 8:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
pai ... da ... eu astea voiam sa fac .. si asta o sa si fac.
La rca`urile de la HU o sa leg un amplificator ... la amplificator .. 2 woofere.
Insa eu am inteles de la cineva .. ca acele RCA`uri din HU .. trebuie sa fie NEAPARAT pentru woofer si asta m`a bagat in ceatza. eu stiam ca ele dau semnal ... si ca pe ele legi statia.
in fine .. ce aveam in cap ... numai eu stiu...... am fost zapacit de prea multe detalii.
acum stiu ce sa fac.
va multumesc inca odata
|
|
Sus |
|
 |
|