| |
| Autor |
Mesaj |
hakaturbo Pasionat
Data înscrierii: 07/Mai/2008 Mesaje: 54 Locație: cluj
|
Trimis: Sâm Iul 12, 2008 12:09 am Titlul subiectului: intrebare despre impedante |
|
|
| sal stiu ca va pricepeti, am o intrebare : daca leg doua difuri de 8 ohmi in paralel da 4 nu? daca mai am un dif pe 4 ohmi si il leg in serie cu celelalte, da 8 nu? deci pot sa le pun la o statie de casa ce scoate 8 ohmi pe canal? sau cum sa fac cu cel de-al treilea dif, sa-l pun separat pe alt canal, ca nu scoate statia atata:)) astept ceva raspunsuri mersi anticipat!!! [/b] |
|
| Sus |
|
 |
hakaturbo Pasionat
|
Trimis: Sâm Iul 12, 2008 12:13 am Titlul subiectului: sal |
|
|
| precizez ca poate trebe! statia are 4 canale pt. 4 boxe, 2 pe A, 2 pe B . |
|
| Sus |
|
 |
Armadyllo Pasionat
Data înscrierii: 15/Iun/2008 Mesaje: 90 Locație: etaj 1
|
Trimis: Sâm Iul 12, 2008 12:15 am Titlul subiectului: |
|
|
Cam orice statie de casa... functioneaza la 4 sau 8ohm fara sictir.
De ce dif-uri dispui? Pentru ca nu legi acolo paralelisme inseriate... asa fara nici un capat |
|
| Sus |
|
 |
adi_0106 Priceput

Data înscrierii: 11/Sep/2006 Mesaje: 553 Locație: Iashington
|
Trimis: Sâm Iul 12, 2008 2:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
statie cu 4 canale ?
fix pix
nu exista asa ceva
statia ta defapt are 2 canale si 4 perechi de borne care sunt legate 2 cate 2 in paralel
statia este capabila sa lucreze in 4 ohmi dar doar pe o pereche de boxe (canalele L+R de pe iesirea A)
in momentul in care legi ceva si pe iesirea B - in interiorul statiei boxele sunt legate in paralel L(A) cu L(A) si R(B) cu R(B) si de aici apare chestia cu 8 ohmi minim necesar .... ca prin legarea in paralel amplificatoarele sa lucreze cu sarcina de 4 ohmi
daca tu ai 3 boxe - 2 de 8 ohmi si 1 de 4 ohmi leaga cele 2 de 8 in paralel pe canalul L(A) si cea de 4 ohmi pe canalul R(A)
implicit poti lega o boxa de 8 ohmi pe canalul L(A), cealalta pe L(B) si cea de 4 ohmi pe R(A) .... sau daca vrei pe R(B) ca tot aia e |
|
| Sus |
|
 |
hakaturbo Pasionat
|
Trimis: Dum Iul 13, 2008 10:50 pm Titlul subiectului: :) |
|
|
| deci din cate am inteles pot sa leg boxa aia de 4 ohmi pe un canal de ex A pe L sau R si nu are nimic? ca am legat-o si mio ars statia cand am duso la reparat mi-o zis sa nu mai leg dif de 4 ohmi la statie care scoate 8 |
|
| Sus |
|
 |
hakaturbo Pasionat
|
Trimis: Dum Iul 13, 2008 11:20 pm Titlul subiectului: sal |
|
|
| pentru ca statia scotand 8 ohmi primeste inapoi tensiune si se arde sau asa ceva . eu am legat difu ala de 4 ohmi in punte pe un canal +L cu - R |
|
| Sus |
|
 |
hakaturbo Pasionat
|
Trimis: Dum Iul 13, 2008 11:24 pm Titlul subiectului: a |
|
|
| dar daca i asa cum ai spus tu, am inteles acuma carei faza . mersi |
|
| Sus |
|
 |
hakaturbo Pasionat
|
Trimis: Dum Iul 13, 2008 11:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
| L(A) cu L(A) si R(B) cu R(B) aici ai vrut sa spui L(A) cu L(B) si R(A) cu R(B) nu? |
|
| Sus |
|
 |
adi_0106 Priceput

Data înscrierii: 11/Sep/2006 Mesaje: 553 Locație: Iashington
|
Trimis: Mar Iul 15, 2008 12:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
| adi_0106 a scris: | | in momentul in care legi ceva si pe iesirea B - in interiorul statiei boxele sunt legate in paralel L(A) cu L(A) si R(B) cu R(B) |
mda .... ai dreptate - aici gresisem
deci L(A) paralel cu L(B) si R(A) paralel cu R(B) |
|
| Sus |
|
 |
|