|
Autor |
Mesaj |
BaZooKa Pasionat
Data înscrierii: 15/Iul/2006 Mesaje: 87
|
Trimis: Dum Sep 03, 2006 12:58 pm Titlul subiectului: intrebare |
|
|
cat de mare este diferenta dintre blaupunkt gtb 300 si jbl gto1200b??
amandoua au 30 cm dar la calitate la putere sunt mari diferente?presupun ca exista un avantaj pt jbl pt ca este mai scump cu un mil si ceva... |
|
Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Dum Sep 03, 2006 3:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Diferenta dintre ele ar fi ca una e bass-reflex (JBL), iar cealalta este sealed (Blaupunkt); Difuzorul de la JBL este mai bun la specificatii la frecvente si la sensibilitate. Acea sensibilitate reprezinta etalonul pentru eficienta. Blaupunkt are 91 db, iar JBL are 94 db. Asta inseamna ca jbl se aude la acelasi nivel sonor cu blaupunkt daca ai baga in asta de 2 ori mai multa putere. Pentru obtinerea a 3db se dubleaza puterea.
Mai e si calitatea esteticii incintei JBL.
Dar daca te intereseaza vreuna dintre ele e mai buna alegerea de a-ti cumpara un difuzor separat si sa-i faci incinta la comanda. Ajungi cu un raport calitatea sunetului/pret mult mai bun.
P.S. De obicei nu trebuiesc comparate specificatiile de sensibilitate, xmax si alti parametri dintre producatori diferiti. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Lun Sep 04, 2006 12:25 am Titlul subiectului: |
|
|
Si incinta Blaupunkt arata foarte bine, e foarte bine finisata.
Despre ce masina e vorba si ce vrei de la bass? sa fie tareee sa zguduie masina sau sa sune cald, frumos si sa fie prompt (daca da, ia ceva sealed, si JBL are modelul CS1204)?
Silviu, zici ca de obicei nu e bine sa compari specs de la producatori diferiti dar tu o faci.. cu sensibilitatea.
GTb 300 suna mai incet dar asta e din cauza incintei sealed, nu neaparat a difuzorului... si GTO 1200B are nevoie de multa putere sa se miste bine.
Pentru un hatchback si pretentii mai mari la calitate si mai mici la putere, ia GTb 300, pentru mai multa putere ia gto 1200b.
In ambele cazuri insa amplifica-le la puterea specificata, nu mai jos. |
|
Sus |
|
 |
BaZooKa Pasionat
|
Trimis: Lun Sep 04, 2006 1:04 am Titlul subiectului: |
|
|
masina nush ce o sa fie...cred ca un vectra '92.ce vreau sa se auda e bass calumea nu sa vbreze sa tremure toata masina si sa nu se auda bubuit delok...sa se auda din afara masinii foarte tare |
|
Sus |
|
 |
o_kh3 Priceput
Data înscrierii: 29/Iun/2006 Mesaje: 560
|
Trimis: Lun Sep 04, 2006 10:46 am Titlul subiectului: |
|
|
daca vrei sa se auda bubuit din afara mashini ai ceva banuti de bagat... nu sa te limitezi la blaupunkt sau la un jbl !!! _________________ www.rentabenz.ro |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Lun Sep 04, 2006 11:05 am Titlul subiectului: |
|
|
"sa se auda din afara masinii foarte tare"... pai tu vei merge pe langa masina? sau in masina?
Daca vrei sa se auda de afara, inauntru nu se va auzi deloc bine, va fi o varza... bass-ul ar fi mult prea puternic.
O vectra din 92 sau orice alta masina din 92 probabil ar vibra si zdrangani groaznic la un asemenea bass.
Daca vrei bass de calitate in masina, nu se va auzi prea tare afara. Si daca nu vrei sa vibreze/zdrangane pregateste pentru insonorizare o suma echivalenta cu ce dai pe statie + subwoofer (cel putin) |
|
Sus |
|
 |
BaZooKa Pasionat
|
Trimis: Lun Sep 04, 2006 2:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
marfa:) |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Lun Sep 04, 2006 2:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
mihai a scris: | pai tu vei merge pe langa masina? |
el va merge in masina,dar vrea omu sa ia privirea gagicilor de pe trotuar sau de a semafor...
P.S BaZooKa chiar nu prea vad ce rost are sa sune bine in afara,iar inauntru sa auzi doar vajait...daca vrei sa impresionezi zi "hai sa te fac o tura"sau vorbe de astea de 2 lei si poate iasa combinatia,iar cand mergi la iarba verde sau cu cortul si vrei muzica deschizi portbagajul si vei avea ceva bas... |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Lun Sep 04, 2006 2:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
da, stiu
dar in cazul asta putem pune difuzoare si / sau subwoofere pe exterior . asa cum la "Pimp my Ride" au pus monitoare LCD in barele de protectie, sa vada colegii de trafic la ce se uita ala si cum in aproape fiecare episod pun monitoare si in tetierele din spate, sa vada cei din masina din spate.... asa putem si noi pune niste woofere pe exterior... de ce nu???  |
|
Sus |
|
 |
ELNA Priceput
Data înscrierii: 06/Aug/2006 Mesaje: 411
|
Trimis: Lun Sep 04, 2006 3:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
o_kh3 a scris: | daca vrei sa se auda bubuit din afara mashini ai ceva banuti de bagat... nu sa te limitezi la blaupunkt sau la un jbl !!! |
de ce nu JBL ? daca ai un amplificator bun pentru el adica mai mare de 300W GTO face minuni  |
|
Sus |
|
 |
BaZooKa Pasionat
|
Trimis: Mar Sep 05, 2006 11:09 am Titlul subiectului: |
|
|
o&g ma sa stii ca ai dreptate )).da mai am o intrebare nu are nici o legatura cu jbl si blaupunkt ...pot sa pun un filmulet mik de 3 mega aici pe forum ...poate unii il stiu ,poate alti nu sa imi spuna si mie daca e adevarat ce face subwooferu asta??daca se poate spuneti-mi cum e prea marfa. |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Mar Sep 05, 2006 11:17 am Titlul subiectului: |
|
|
stiu ca am dreptate...inainte de a fi cu prietena mea(acum ~3ani) asa gandeam si eu,dar acum am tot ce am nevoie si nu vreau sa mai impresionez p nimeni,vreau doar eu(ce egois sunt ) si cine mai e in masina sa simta sunetul k lumea |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Mar Sep 05, 2006 11:18 am Titlul subiectului: |
|
|
http://www.realmofexcursion.com/videos.html ---- uitate pe situ asta,sunt o gramada de filmulete care eu zic ca nu sunt trucate.
P.S uploadeaza filmuletu dupa care dai doar linku  |
|
Sus |
|
 |
BaZooKa Pasionat
|
Trimis: Mar Sep 05, 2006 12:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
mda...de pe siteul asta era filmuletu ....nu mai il gasesc unde e ,da il am in calc.era un subwoofer pe patrat nu era oval care misca roata la masina si stergatorul de pe luneta sarea ..practic se misca cu totu masina si mai vibra si usa de la magazinul de langa masina.si nu era cine stie de dif ala nu era imens da avea ditamai cursa...eu nu cred ca e real |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Mar Sep 05, 2006 12:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
stiu filmuletu,poate sa fie putin lucrata faza aia cu cauciucu,desi nu cred,in rest mi se pare real...
era un kicker de 18" din cate imi amintesc...deci un adevarat monstru patrat )
oricum pt auditie in masina e MUUULT prea mult,gandestete ca nu poti conduce la presiunea aia sonora ca vezi drumu de tara autostrada....  |
|
Sus |
|
 |
|