Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

intrebare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
cipus

Data înscrierii: 23/Oct/2006
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun Oct 23, 2006 10:18 pm    Titlul subiectului: intrebare Răspunde cu citat (quote)

Salut

Am un amplificator Magnat Ultra 2000. Ce subwoofer credeti ca s-ar preta pentru statia asta ?

Multumesc anticipat
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AdySoLenZa
Priceput

Data înscrierii: 24/Sep/2006
Locație: Micul Paris...

MesajTrimis: Lun Oct 23, 2006 10:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Statie este slabuta rau are doar 130w in punte pentru subwoofer...nu stiu ce subwoofer ar merge la puterea asta poate ceva de genul:
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer/SAL/RX-10-KEVLAR/ sau
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer/SAL/XC-10-PRO/ sau
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer/BLAUPUNKT/THb_250/

Cam astea ar fi singurele subw care cred ca ar merge la o astfel de amplificare...dupa parerea mea....
Sus
cipus

MesajTrimis: Lun Oct 23, 2006 10:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

multumesc pentru sfat AdySolenZa

Cei de la magazinul de unde am cumparat statia mi-au recomandat un tub Magnat de 150 W RMS dar nu mai stiu exact modelul. Mie mi se pare ca statia are puterea suficienta pentru ce am eu nevoie (nu vreau sa trezesc cartierul, vreau doar sa se auda bine). Precizez ca masina pe care este montata este un BMW 320, 2002 la care i-am decupat tabla din spatele cotierei. Acum am un tum de vro 100 W Rms, cu dif Clarion si se aude destul de bine. Totusi vroiam un dif care sa folosesca la maxim capacitatea statiei. Ce ma sfatuiti sa merg pe tub sau cutie trapezoidala ?

Astept sugestii
Sus
rami2k6
Pasionat

Data înscrierii: 01/Iul/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar Oct 24, 2006 2:48 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cutie... da un bas mult mai clar
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Mar Oct 24, 2006 8:44 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

AdySoLenZa a scris:
Statie este slabuta rau are doar 130w in punte pentru subwoofer...nu stiu ce subwoofer ar merge la puterea asta poate ceva de genul:
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer/SAL/RX-10-KEVLAR/ sau
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer/SAL/XC-10-PRO/ sau
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer/BLAUPUNKT/THb_250/

Cam astea ar fi singurele subw care cred ca ar merge la o astfel de amplificare...dupa parerea mea....

eeee, adi, aici ai dat-o in bara...la puterea aia exista un subwoofer excelent, care isi depaseste cu mult "conditia" sa zic asa. e vorba de jbl CS-12. fie tub, fie cutie, la 130W o sa sune excelent.
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer/JBL/CS_1200B/
Sus
cipus

MesajTrimis: Mar Oct 24, 2006 12:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

multumesc de sfaturi baieti !

Mai am o nedumerire : Subwooferul nu trebuie sa aiba putere mai mare decat amplificatorul ? De ex la statia mea(130 W) nu ar merge un sub mai mare (150 W) ? Asa m-au indrumat cei de la magazin. Voi ce parere aveti ?
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Mar Oct 24, 2006 12:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dupa cum s-a mai discutat de n ori, un sub ideal ar trebui sa aiba cam 70% din puterea unui amplificator in punte. peste, deja amplificatorul distorsioneaza. nimeni nu te pune sa dai amplificatorul la maxim, uzand astfel atat amplificatorul cat si subwooferul (poti arde linistit un sub de 300 W rms cu un amplificator de 100 W rms, daca acesta forteaza bobina subului cu distorsiuni). deci la 130W rms cat are ampli-ul tau, un sub de 100W rms ar fi ideal. poate fi si unul mai mare, gen cel care ti l-am recomandat, dar nu mai mare. sau, poti lua unul mai mare, daca ai de gand in viitor sa-ti schimbi amplificatorul. pana atunci, totusi, CS-12 e cea mai buna alegere dupa parerea mea. daca vrei bubuiala mare, incearca sa vb cu mihai daca-ti poate aduce CS-12 in tub, stiu ca nu se mai importa dar poate totusi se mai gaseste.
Sus
cipus

MesajTrimis: Mar Oct 24, 2006 6:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai din cate am inteles pana acum se aude mai bine sub-ul in incinta decat in tub. Tu ce parere ai ?
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Mar Oct 24, 2006 6:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

se aude mai BINE in incinta, mai TARE in tub. bine, nu-i o lege dar in cazul lui CS-12 cam asa e. asta e wooferul in tub:

http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer/JBL/CS_1200T/

nu scrie sensibilitatea la 1W, dar oricum, am cam renuntat sa ma iau dupa datele producatorului (mai ales la jbl).

acum vre-un an jumate/doi, le-am avut pe amandoua...eu am preferat tubul, dar nici incinta nu suna rau de loc. aici poate e si urechea mea ce prefera bss reflexul in defavoarea sealed. oricum, asta-i offtopic, mi-aduc aminte ca am pus mana odata pe o incinta de GTO 1200B, si cum n-avea dif, am bagat un CS-12 Embarassed ...tre sa recunosc ca suna mai bine decat in ambele incinte, tub sau sealed. oricum, e un dif excelent, foarte putin pretentios, si mai ales ieftin.
Sus
cipus

MesajTrimis: Mar Oct 24, 2006 11:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dar modelul asta "sealed" nu are bass reflex ???
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Mar Oct 24, 2006 11:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

incintele de subwoofer sunt de mai multe feluri:

tuburi bass reflex (cu o gaura prin care "respira")
cutii sealed (inchise, sigilate)
cutii bass reflex (cu port, gaura prin care respira)
cutii bandpass, o combinatie intre sealed si bass reflex mai rar intalnita.

cred ca aprox 80% din woofere sunt bass reflex, e cea mai buna solutie in majoritatea ccazurilor.
Sus
cipus

MesajTrimis: Mie Oct 25, 2006 11:30 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

@mihai ce sub imi recomanzi tu ?
Sus
mihai
Site Admin

MesajTrimis: Mie Oct 25, 2006 11:53 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ultra 2000 e slaba pentru subwoofer, e statie de difuzoare..
Ori pastrezi ce ai acum ori poti sa incerci ceva cu JBL CS12.. Dar CS1200T nu se mai produce, doar daca gasesti ceva sh.
Si DLS W312B / W310B ar fi o varianta.
Vezi cele 2 tuburi de aici: http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer/DLS/

Pentru tub insa merge mai bine CS12. Poti ori sa-l pui in locul difuzorului pe care il ai acum ori sa iei si un tub de la noi. Da un telefon vineri daca te hotarasti, vineri teoretic intra marfa JBL pe stoc.
Sus
cipus

MesajTrimis: Mie Oct 25, 2006 12:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

acuma am un sub, bass-reflex, cu difuzor Clarion de 25 (10'), deci nu pot sa-mi schimb pur si simplu dif-ul. Cat costa un tub pt cs12 ?
Precizez ca eu vreau claritate nu cantitate, adica vreau sa se auda bine nu neaparat foarte tare tare. Oare nu e mai bun sealed box ?
Sus
mihai
Site Admin

MesajTrimis: Mie Oct 25, 2006 12:15 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ce difuzor ai acum? Ce model de Clarion?
Sincer nu pot sa-ti recomand nimic in afara de JBL CS12 sau DLS W310 (de 25 cm). Statia ta e prea slaba si probabil nu vei fi multumit de rezultate daca iei ceva sealed.

un tub bass reflex de 30cm costa 120 RON. impreuna cu CS12 ar fi OK.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum