Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Intrebari baterie aditionala

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse

Autor Mesaj
deepinlove

Data înscrierii: 15/Oct/2013

MesajTrimis: Mie Oct 23, 2013 12:52 pm    Titlul subiectului: Intrebari baterie aditionala Răspunde cu citat (quote)

Salut. Am mai postat aici un topic despre un condensator. Pt ca nu mi-a rezolvat problema si inca se tureaza sau are tendinta sa moara motorul la volum mare, m-am gandit sa las BIG 3 ca o ultima solutie si sa incerc sa montez o baterie aditionala in portbagaj. (mi-e la indemana si in 5 min o pun sus si o tot leg).
Ce vreau sa va intreb e daca o pot lega de cablurile groase care momentan imi vin la condensator/statie? Are vreo importanta siguranta de pe cablul de+ pt statie? Sau e de preferat sa o dau jos? Incurca cu ceva incarcarea bateriei in mod normal? Cablul de minus trebuie neaparat sa-l trag de la a doua baterie la borna primei baterii sau pot sa-l las cum e acum legat de caroserie in portbagaj si atunci din fata sa-mi vina doar +? Afecteaza alternatorul cu ceva sau asta n-are treaba si incarca doar cat poate el?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Alex-T
Pasionat

Data înscrierii: 15/Aug/2013
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Oct 24, 2013 1:19 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Din ce m-am documentat poti sa-ti spun:

Da poti sa modifici traseul iar cablurile care intrau in condensator sa intre in noua baterie, condensatorul fiind eliminat din ecuatie, adica nu o sa mai ai nevoie de el.

Siguranta nu mai stiu sigur cum e faza ori o lasi acolo unde e montata respectiv la bateria din fata de la motor ori o muti in portbagaj si o legi pe traseul care intra in statie de la bateria din portbagaj. In orice caz este bine sa o pastrezi nu este recomandat sa renunti la ea pentru ca risti sa iti arzi statia sau mai rau, trebuie neaparat o siguranta ! Nu incurca cu absolut nimic incarcarea bateriei.

Cablul de minus unii zic ca poti sa-l legi la masa caroseriei altii zic ca e bine sa tragi fir pana la borna de minus de la bateria din fata. Daca ai de gand sa legi cablu la masa caroseriei in punctul de atingere este bine sa slefuiesti cu smirghel orice urma de vopsea sa fie suprafata de contact cat mai buna sa nu faca rezistenta si sa se incinga !

Bateriile in plus puse pe masina nu afecteaza cu nimic alternatorul, acesta va necesita insa mai mult timp pentru a le putea incarca pe toate, daca nu ai in plan frecvent drumuri lungi ca sa se poata incarca eu iti recomand a doua baterie sa o pui din cand in cand pe redresor la incarcat.

Mai asteapta si parerile altor colegi de forum cu mai multa experienta in domeniul audio sa te lamureasca !
Sus
LooSeR
Priceput

Data înscrierii: 03/Mar/2007

MesajTrimis: Joi Oct 24, 2013 3:01 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

iti trebuie un releu de curent care sa te lase sa incarci bateria de la bateria principala a masinii dar tot odata sa inchida circuitul cand opresti masina. Vei putea asculta muzica doar cu o baterie fara sa o consumi pe cea principala.

Minusul de la baterie daca il urmaresti ai sa vezi ca duce la masa, la caroserie. Deci tur retur il faci prin caroserie, pe scurt. + de la baterie - la caroserie ( tabla curata, fara vopsea ) . siguranta pe + , releu ...

http://www.youtube.com/watch?v=rBzksEdE8o0
Sus
deepinlove

Data înscrierii: 15/Oct/2013

MesajTrimis: Joi Oct 24, 2013 11:41 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

LooSeR a scris:
iti trebuie un releu de curent care sa te lase sa incarci bateria de la bateria principala a masinii dar tot odata sa inchida circuitul cand opresti masina. Vei putea asculta muzica doar cu o baterie fara sa o consumi pe cea principala.

Am inteles treaba cu -. Si daca nu pun releu? Eu oricum nu ascult muzica cu motorul oprit, deci nu risc sa se descarce bateria. In videou ce l-ai postat vad doar un cablu gros de la un + la celalt. Siguranta de pe + poate ramane aia care e pusa acum pt statie sau tre' sa aiba si aia niste valori?
Sus
stoica22
Priceput

Data înscrierii: 04/Aug/2012

MesajTrimis: Joi Oct 24, 2013 7:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mam documentat si eu in privinta asta pt ca vreau sa fac ai eu BIG 3 .... am 2 baterii de 64 si 60 amperi.
Din cate stiu eu nu este nevoie de nici un releu intre baterii sau altundeva , our si simplu bateriile trebuie sa fie bune amandoua sa nu se descarce una pe cealalta .
Este recomandat ca o data pe luna sau la 2 luni sa le pui pe amandoua pe redresor la incarcat cam 48 ore depinde de sistem si consumul de curent
Plus de la o baterie la alta iar minus de la cea din portbagaj pe caroserie.
Recomandat ar fii 2 sigurante ... una intre cele 2 baterii si una intre baterie si amolif

Daca continuu cu proiectul sami zici si mie ce si cum ai facut, eu stau putin pe loc ca nu am bani de cabluri

stoica22
Priceput

MesajTrimis: Joi Oct 24, 2013 7:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mam documentat si eu in privinta asta pt ca vreau sa fac ai eu BIG 3 .... am 2 baterii de 64 si 60 amperi.
Din cate stiu eu nu este nevoie de nici un releu intre baterii sau altundeva , our si simplu bateriile trebuie sa fie bune amandoua sa nu se descarce una pe cealalta .
Este recomandat ca o data pe luna sau la 2 luni sa le pui pe amandoua pe redresor la incarcat cam 48 ore depinde de sistem si consumul de curent
Plus de la o baterie la alta iar minus de la cea din portbagaj pe caroserie.
Recomandat ar fii 2 sigurante ... una intre cele 2 baterii si una intre baterie si amolif

Daca continuu cu proiectul sami zici si mie ce si cum ai facut, eu stau putin pe loc ca nu am bani de cabluri

alexandru.antrax
Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2012

MesajTrimis: Joi Oct 24, 2013 10:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

deci treaba e in felul urmator: eu am pus 2 baterii pe masina aia din fata de 65 si aia din spate de 105Ah si le-am pus fara releu de separare sau alte jucarii
se incarca bine amandoua fara probleme
treaba e ca trebuie sa duci cablurile din fiecare baterie in niste distribuitori, pe care eu i-am facut din niste platbande de cupru
Sus
LooSeR
Priceput

Data înscrierii: 03/Mar/2007

MesajTrimis: Sâm Oct 26, 2013 7:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

releul are rolul de a opri transferul de curent dintre bateria principala si cea secundara la luarea contactului ( parca )

ideea e ca atunci cand nu ai motorul pronit si asculti muzia fara releu vei lua tensiune din ambele baterii. Daca ai releu , vei lua doar din cea din portbagaj.
Sus
stoica22
Priceput

MesajTrimis: Dum Oct 27, 2013 2:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

alex.antrax.... da nu merge trase cablurile pur si simplu prin borne?
alexandru.antrax
Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2012

MesajTrimis: Dum Oct 27, 2013 10:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pentru ca asa tre sa folosesti cabluri foarte groase
pt ca atunci cand pui baterii in paralel curentul se aduna si sectiunea cablului trebuie marita

eu recomand legarea bateriilor fara releu de decuplare, eu merg asa de vreo 2 ani poate si mai bine si principalul avantaj a fost atunci cand mi-a fost sparta masina
mi-au fortat usa au patruns in masina au deschis capota si au scos borna bateriei in ideea ca alarma se va opri, dar nu s-a oprit pt ca era inca alimentata din bateria aditionala
o sa revin cu o schita cum am facut la mine instalatia
Sus
stoica22
Priceput

MesajTrimis: Lun Oct 28, 2013 5:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Asteptam Very Happy
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum