|
|
|
Autor |
Mesaj |
Youlee
Data înscrierii: 30/Ian/2019 Mesaje: 4
|
Trimis: Lun Iul 08, 2019 2:50 am Titlul subiectului: ISO vs RCA |
|
|
Salut,
Am mai deschis un topic aici, nu reusesc sa dau de el. Am luat pe un Hyundai Accent boxe Alpine de 16.5cm pe fata( cele originale tot 16.5 erau), pe spate le-am inlocuit tot cu Alpine ovale 6x9 inchi, playerul l-am inlocuit cu Sony (nu mai stiu exact modelul) si am bagat si un mini amplificator Pioneer GM-D1004. Problema era ca dupa ceva vreme, nu se mai auzea sunetul lafel ca inainte si la volum mai mare de 25,faceau boxele urat, daca demontam amplificatorul si il puneam la loc, se auzea iar bine pt cateva ore. Dupa nu se mai auzeau, ca si cum nu mai aveau putere. De la o vreme nu stiu ce are, dar se aude ok(ca si cum doar ce am demontat amp) si a ramas sunetul asa, nu se aude mai incet a doua zi.Nici figuri nu mai face, la 40-45 se aude ok, fata de gajaitul pe care il scoteau boxele inainte la 25.
Am si insonorizat usile fata si partea din spate de langa boxele ovale cu CTK premium de 4mm si bureti de 10mm pe fetele de usi din fata si au disparut odata cu asta si sunetele de prin usi(am prins si cablurile si alte chestii care s-ar fii putut misca si crea sunete).
Intrebarea este, se simte diferenta intre mufele iso si cele rca? Amplificatorul a venit si cu mufe iso si cu rca iar playerul are 4 iesiri rca. La momentul respectiv doar iso se potriveau, pentru rca mai aveam nevoie de o mufa ceva. Se merita sa caut mufa respectiva si sa conectez playerul la amp prin rca? Care ar fii beneficiile? Sunet mai clar, mai puternic, bass, toate la un loc?
Este vreo problema ca boxele, playerul si amp-ul nu sunt de la acelasi brand? S-ar fii auzit mai bine daca erau toate Alpine de ex?
As schimba boxele de pe fata cu ceva de 16.5 si tweetere separate, nu incorporate. Astea nu prea au bass si ma gandesc ca tweeterele ar scoate inaltele si cel de 16.5 ar scoate medii si joase. Ceva recomandari? [/list] |
|
Sus |
|
 |
Youlee
|
Trimis: Lun Iul 08, 2019 9:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
Deci am cumparat cabluri rca sa conectez amplificatorul prin RCA in loc de ISO.
Din amplificator iese un cablu cu 4 RCA mama( rosu si alb fațĂŁ, rosu si alb spate) , in spate la player MP3 sunt 4 mufe RCA mama, 1 rosu 1 alb (left -right) si 2 negre sub acestea(pe care scrie rear subwoofer).
Am 2 cabluri cu cate 2 mufe RCA tata, deci 2xRCA tata, 2x RCA tata. Le conectez la cele 4 rca mama care ies din amplificator dar Ăźn mp3 player intra doar 2.Daca bag 2 mufe la cele alb-rosu si 2 mufe la cele negre de la mp3 player( rear sub), boxele din spate functioneaza ca un subwoofer. Din setari nu pot sa fac sa functioneze normal, nu ca si subwoofer. Am luat 2 Y splitter cu 2 mama si un tata.
2 rosii din amplificator(deci boxa din fata si din spate le conectez la un splitter) si capatul celalat de la splitter il bag la rosu din mp3 player
Cele albe din amplificator le conectez la celalalt splitter iar capatul tata il conectez la mufa alba de la mp3 player.
Orice combinatiii as face cu cablurile, se aud doar boxele din spate, cele din fata deloc. Daca le conectez fara splitter si le bag direct in spate la mp3 player(din 4 mufe bag doar 2 in cele alb rosu de la mp3 player si se aud doar boxele din fata sau doar din spate in functie de ce mufe bag), daca bag si jos la rear sub, 2 boxe, ori fata ori spate, o sa se auda ca si un subwoofer, in functie de ce mufe bag.
Intrebarea este cum fac sa le conectez sa se auda toate 4 boxele odata, normal, adica si inalte, nu doar bass.
Pe scurt, sa recapitulez
Din amp ies 4 rca mama : front input( rosu si alb), rear input(rosu si alb). Eu am 2 cabluri cu cate 4 rca tata, 2 (rosu alb) intr-un capat si lafel si in celalalt.
In player sunt doar 2 mufe(rosu alb)nu zice nimic de front input rear input. Sub cele 2 mufe, mai sunt 2 negre rear sub. Daca bag toate 4 mufele rca tata in player, nu merge, daca folosesc splitter si din 4 ajung la 2 pe care le bag Ăźn player, iar nu merge. |
|
Sus |
|
 |
Youlee
|
Trimis: Lun Iul 08, 2019 10:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu centrez eu dau cu capul.
Doar ce mi-am dat seama ca anumite playere au 3 perechi de iesiri rca(fata, spate si sub). Al meu are doar 2(cel mai probabil spate si sub). Deci banuiesc ca nu pot sa conectez prin rca decat daca iau alt mp3 player cu 6 perechi de iesiri rca si in cazul asta nu mai am nevoie de splitterele acelea in Y.
Daca are cineva de vanzare unul second pe aici sau daca aveti sa imi recomandati unul cu rca fata spate.
Mersi |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
|
Sus |
|
 |
Youlee
|
Trimis: Dum Iul 14, 2019 4:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am cumparat alt mp3 player cu 3 perechi de iesiri rca de 4volti. Acum e ok. Spre deosebire de pioneer unde sunt o pereche front si o pereche rear/sub (la cea din urma putand sa selectezi daca vrei rear sau sub), la sony-ul pe care il aveam, erau doar 2 perechi, prima rear, a doua sub, deci nu puteai sa selectezi. Am cautat si prin meniu si nu era nimic, nici in manual. |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|