| |
| Autor |
Mesaj |
Turcuman Robert Priceput
Data înscrierii: 06/Aug/2006 Mesaje: 309 Locație: Timisoara
|
Trimis: Joi Feb 08, 2007 7:44 pm Titlul subiectului: JBL 75.4 / DLS CA41 ?? |
|
|
vreau sa amplific doua perechi de boxe....
boxele sunt Hertz DSK 165 80 RMS, JBL CS3196 70 RMS. in viitor vreau sa schimb sistemul de pe fata cu ceva mai bun si un eventual subwoofer (nu ma deranjeaza daca-i doar de 200 RMS).
inclin spre DLS chiar daca n-are putere asa mare.... oricum cei 70 W nu sunt masurati la 14,4 V ca la JBL.
voi ce parere aveti? |
|
| Sus |
|
 |
ando Pasionat
Data înscrierii: 20/Ian/2007 Mesaje: 105 Locație: Suceava
|
Trimis: Vin Feb 09, 2007 2:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca dispui d fonduri , eu recomand dls,dar nu am ascultat nici-unul din cele 2.
Cred e doar o diferenta d calitate intre cele 2. _________________ Pioneer & BMW_addict |
|
| Sus |
|
 |
Turcuman Robert Priceput
|
Trimis: Vin Feb 09, 2007 5:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
multu pt raspuns.
astept si parerile altora |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Vin Feb 09, 2007 8:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
Acum cateva luni am fost in fata aceleiasi dileme...
pe vremea aia cele 2 statii erau chiar la acelasi pret.
Am ales 75.4 pentru 3 motive:
- mi-a luat ochii puterea mai mare, eu vroiam 300W pe woofer
- reglajele pe fata statiei sunt mult mai comode si eu ma joc des la ele
- e mai usor de revandut... JBL e mult mai cunoscut la noi decat DLS. Stiu, pentru cunoscatori DLS e DLS dar eu stiam ca in cateva luni o voi vinde... si poate nu aveam norocul sa gasesc un cunoscator care sa vrea DLS.
In concluzie am fost foarte multumit de ea, nu am regretat ca nu am luat CA41. Are plusuri si minusuri dar de o comparatie 100% obiectiva nu prea sunt acum in stare, nu stiu cum ar fi fost CA41 pe acelasi sistem. Maine imi pun CA51 in locul ei si nu e foarte diferita de CA41...da-mi un PM sa-ti spun primele impresii dupa trecerea JBL->DLS.
Sunt sigur ca si DLS CA41 are plusuri si minusuri, poate nu aceleasi ca 75.4
Toate specificatiile sunt relative... intre producatori diferiti.
JBL da THD+N de 1% si DLS THD 0,1%... desi aparent DLS are de 10 ori mai putine distorsiuni, ce facem cu N-ul (noise)?
DLS da puterea la 13,8V si sunt cunoscuti pentru conservatorism in domeniul asta, JBL da puterea la 14,4V... Ambele statii au sigurante de 60A... diferente mari nu sunt.
Tinand cont ca 75.4 nu s-a mai adus din decembrie si nici pe ultimul import de ieri nu au venit si nu se mai gaseste pe nicaieri, cred ca alegerea cea mai buna ar fi CA41 daca o vrei curand. |
|
| Sus |
|
 |
Turcuman Robert Priceput
|
Trimis: Vin Feb 09, 2007 9:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
dupa ce instalezi CA51 te astept cu o parere .
10x |
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
Data înscrierii: 15/Aug/2006 Mesaje: 952 Locație: bucuresti
|
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Dum Feb 11, 2007 3:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Turcuman Robert a scris: | dupa ce instalezi CA51 te astept cu o parere .
10x |
e prea devreme acum, nu am ascultat decat o ora si ceva dar primele impresii sunt ca diferente mari nu sunt. nici macar medii..
Am pus sistemul fata pe 2 canale, nu este amplificat independent, 2 canale sunt libere. Vreau sa amplific independent un viitor sistem fata superior lui DLS C5.
Dpdv al puterii nu am nici o problema desi 75.4 era cotata la aprox 2 x 100 si ca51 da in difuzoare doar 2 x 50. OK, nici difuzoarele nu au nevoie de mai mult. La woofer la fel, si cei 170W de pe canalul mono duc OK woofer-ul pentru ce am eu nevoie.
CA41 e si mai puternica decat ca51, 4 x 70 fata de 4 x 50 parca... asa ca sigur e in aceiasi clasa cu 75.4 cu toate ca pe hartie e o diferenta de 30W.
Din punct de vedere al sunetului, dupa ce am facut eu toate reglajele de vreo 3-4 ori pana am obtinut sunetul pe care il aveam inainte, am observat niste mici tendinte... nu le pot spune nici macar diferente mici, doar tendinte:
- bass-ul pe difuzoarele fata parca suna putin mai bine. nu neaparat mai jos dar parca mai clar, mai bine definit
- bass-ul pe woofer e altfel, 75.4 dadea un mic varf pe la 50Hz cu toate ca bass-boost-ul era pe zero. CA51 nu are bass boost. Intr-un fel e bine pentru ca am obtinut un bass mai liniar de la 45Hz in sus dar parca am pierdut din putere la 40Hz si 35. Mai jos nu duce woofer-ul oricum.
Sunetul pare putin diferit, mai cald, mai natural, mai "flat".. nu stiu inca daca e bine sau nu (poate trec tweeterele pe mid sa le mai dau viata). Din ce am ascultat pana acum imi place asa, suna foarte bine.. Parca am pierdut din dinamica dar nu stiu inca, ramane de vazut.
Acel sunet mai "strident" specific JBL sau Infinity poate fi la urma urmei etichetat si cu cuvinte cu conotatii pozitive cum ar fi "vioi" sau "energetic". Acum am impreisa ca am ajuns in extrema cealalta Naturalete, ok.. liniaritate, ok... dar cateodata parca as vrea ceva mai ca pe vremuri
Din punct de vedere al stage-ului, am din nou o impresie pozitiva, parca centrul si adancimea sunt mai bune dar in acelasi timp am impresia ca latimea scenei e mai mica. Trebuie sa mai ascult melodiile cunoscute ca sa ma pronunt. Deocamdata pare mai bine. Oricum, puterea autosugestiei e maareeee...
Nici nu sunt inca sigur daca exista diferente notabile sau nu... Muzica suna bine, e totul OK Cea mai mare diferenta e ca acum am 4 canale pentru sistemul fata si pot amplifica tweeterele si mediile separat
Si alta diferenta e ca acum am o statie mult mai urata 75.4 sta mult mai bine la capitolul design si are un mare avantaj: are reglajele pe capac si sunt foarte usor accesibile. Doar stiam foarte bine cum arata statiile DLS classic dar pusa la mine in portbagaj... mda... ca design se integra mai bine 75.4  |
|
| Sus |
|
 |
Turcuman Robert Priceput
|
Trimis: Dum Feb 11, 2007 5:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
| merci de raspuns |
|
| Sus |
|
 |
yanq
Data înscrierii: 11/Noi/2006 Mesaje: 14
|
Trimis: Dum Feb 11, 2007 9:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
| mihai a scris: |
Tinand cont ca 75.4 nu s-a mai adus din decembrie si nici pe ultimul import de ieri nu au venit si nu se mai gaseste pe nicaieri, cred ca alegerea cea mai buna ar fi CA41 daca o vrei curand. |
Eu am cumparat chiar joi de la voi un JBL 75.4...  |
|
| Sus |
|
 |
monk Priceput
Data înscrierii: 08/Ian/2007 Mesaje: 218
|
Trimis: Dum Feb 11, 2007 11:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
| probabil erau ramase din decembrie si era printre ultimele... |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Lun Feb 12, 2007 12:02 am Titlul subiectului: |
|
|
Era una din ultimele doua... pe care le-am gasit la un alt distribuitor pe stoc, importatorul nu mai are de mult.
In maxim 2 saptamani ar trebui sa vina marfa din nou. |
|
| Sus |
|
 |
|