Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

JBL CS300.1 vs JBL GTO 75.2 vs JBL GTO 301.1

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto

Autor Mesaj
B4g4b0n7u
Pasionat

Data înscrierii: 02/Feb/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Feb 02, 2007 6:03 pm    Titlul subiectului: JBL CS300.1 vs JBL GTO 75.2 vs JBL GTO 301.1 Răspunde cu citat (quote)

Fratilor vreau sa montez si eu pe o Solenza un subwoofer JBL GTO 1204BR (la asta m'am hotarat) , dar problema este ca nu stiu cu ce sa'l amplific...Optiunile mele ar fi JBL CS300.1 , JBL GTO 75.2 , JBL GTO 301.1
Acum nu stiu la care sa ma opresc....as alege JBL CS300.1 , nu stiu daca merita 40RON 4Watt in plus(JBL CS 301.1) pt ca este un amplificator monobloc,special pt subwoofer si oricum nu as avea ce face cu inca 1,2,3 iesiri in plus.Acum am vazut ca JBL GTO 75.2 are si el desul de multa putere in punte + are crossover si tehnologie Mossfet...Sincer crossoverul habar nu am ce inseamna,dar suna bine Mr. Green si multa lume se da in vant dupa asa ceva...
Ar mai fi diferente si la frecventa de raspuns,care tot asa habar nu am cum ar trebui sa fie ca sa sune mai bine si la fel mai este diferenta la raportul semnal audio.Daca este careva care ar putea sa ma lumineze,apreciez fffff mult.
Multumesc anticipat

monk
Priceput

Data înscrierii: 08/Ian/2007

MesajTrimis: Vin Feb 02, 2007 6:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dintre ce ai gasit tu acolo iti recomand 75.2 ... e ok.

te-as sfatui la 75.4 pt ca ramai cu 2 iesiri in cazul in care vrei pe viitor sa mai compensezi bassul si cu ceva mai omenesc, gen doua boxe care sa ii faca fatza.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ando
Pasionat

Data înscrierii: 20/Ian/2007
Locație: Suceava

MesajTrimis: Vin Feb 02, 2007 10:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

La sub asta ai 4ohmi,deci iti trebuie un monobloc p 4ohmi sau un amp stereo p care sa legi in punte.Cu 300.1 si 301.1 ai putina putere p 4ohmi,deci ramane 75.2 cu 290w/4ohmi.
Toate au tehnologie mosfet si crossover,numai k alea mono au raspuns p frecvente joase.

ando
Pasionat

MesajTrimis: Vin Feb 02, 2007 11:15 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am uitat sa te luminez Very Happy
Tehnologia mosfet o au maj amp auto si se refera la modulul intern d alimentare a amp(ridica tensiunea d la 12v la 40v-100v,chiar si mai mare).
Crossoverul este un filtru pe semnalul d intrare,care activat lasa sa treaca pt amplificare doar frecvente joase(lpf) pt sub sau medii si inalte pt difuzoare(hpf).
Amp monobloc sunt destinate subwooferelor si amplifica frecvente joase d aceea sunt diferente cu cele stereo.
Sper sa ma fi facut inteles si sa merite efortul k am scris d p telefon. Very Happy

B4g4b0n7u
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Feb 03, 2007 2:10 am    Titlul subiectului: Pt Ando Răspunde cu citat (quote)

Ms mult pt raspuns Ando,m'ai luminat intr'o oarecare masura.Apreciez si faptul ca te'ai sacrificat sa scrii de pe mobil Embarassed
Ce as vrea sa te mai intreb...U ce parere ai despre JBL GTO 75.2.Ma cam bate gandul sa'l achizitionez pe asta.Inalte,zic eu ca scot binisor boxele pe care le am(pe fata am JVC CS-HX645,pe spate JVC CS-HX6955 iar cassul este un JVC KD-G612).Momentam m'am gandit sa iau subwooferul JBL GTO 1204BR cu amplificatorul JBL GTO 75.2 , iar pt mai tarziu cand o sa mai dispun de niste fonduri ma gandeam la un sistem de boxe pt fata pe 2 cai(2 woofere + 2 tweetere - nu m'am hotarat inca la ce) + inca un amplificator JBL GTO 75.2...
Cam astea sunt gandurile mele...
P.S. mersi si tie monk pt raspuns,am luat in consideratie recomandarea ta in legatura cu amplificatorul.
Ce nelamurire as mai avea : in legatura cu raportul semnal audio / zgomot si frecventa de raspuns....
Multumesc inca odata in speranta ca ma veti lumina si de data aceasta Mr. Green

Audi_A6
Audiofil

Data înscrierii: 15/Aug/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Sâm Feb 03, 2007 2:31 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

daca tot ai un plan in cap, de ce sa nu incepi cu dreptul in achizitia amplificatorului? si anume sa iei gto75.4, diferenta e 150ron, iar puterea in punte este aceeasi Very Happy
Sus
B4g4b0n7u
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Feb 03, 2007 4:02 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Audi_A6 , sincer momentan nu am ce face cu un gto75.4 pt ca nu am boxe la care sa folosesc cele 2 iesiri in plus.Diferenta de bani nu este mare,dar cu banii aia,mai pun ceva si imi iau un condensator(US Blaster USB 5483 1,5F ar fi alegerea mea) care din cate am auzit si eu ar face o oarecare diferenta in calitatea sunetului.Cass'ul pe care il am , zic eu ca e destul de bunicel...parerea mea.Ne e super scula dar nici ultimul junghi Twisted Evil
Volumul il are pana la 50,dar eu boxele nu pot sa le duc nici pana la 30.Daca scot 'basii' inalte nu distorsioneaza la capacitatea maxima a cd'ului.
Si de ce nu ma prea bate gandul sa iau un GTO 75.4 , in primul rand ca , repet , parerea mea ca mai bine mai pun niste bani si iau un condesator , si inca o treba ma gandeam sa folosesc 2 amplificatoare : un GTO 75.2 pentru subwoofer implicit , iar cand as lua alte boxe pe fata(sistem cu tweetere) inca un amplificator GTO 75.2 - asta in cazul in care imi iau niste boxe pe masura lui....
Ideea mea este ca daca amplificatorul (GTO 75.4 in cazul nostru) suporta un subwoofer + 2 difuzoare,nu prea as vrea sa abuzez de el la maxim , si parca mai usurat as fii daca as folosi 2 amplificatoare separate...
Eu sunt mai perfectionist de fel...daca fac o treaba imi face sa o fac klumea...Daca gresesc cu ceva , va rog sa'mi spuneti si sa veniti cu pareri si ideei la ceea ce am scris.As aprecia mult.Oricum , pt o Solenza , cred ca sunt deja prea multi bani investiti , dar am si eu o manie , macar pe asta sa mi'o satifac cat de cat Mr. Green
Astept parerea voastra in legatura cu cele doua amplificatoare diferite pt subwoofer si pentru difuzoare de care am mentionat...
V'am salutat

Audi_A6
Audiofil

Data înscrierii: 15/Aug/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Sâm Feb 03, 2007 4:38 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sa stii ca gto75.4 nu se va simtii "folosit" ca vei "abuza" in vre-un fel de el. iti recomand asa cava, deoarece iesi mai bine la bani, decat sa cumperi 2 separate. si eu sunt de parerea ta ca un amplificator pe 2 canale merge mai usor decat unul pe 4 canale, deoarece ma gandesc ca are aceeasi sursa de curent si unul si altul, sau daca nu e chiar la fel, ma gandesc ca, carcasa, care asigura implicit si racirea este cu un pic mai mare ca in cazul celor pe 2 canale, deci ar sta mult mai incins unul cu 4 canale cu doua suburi decat unul pe 2 canale cu un sub.
dar eu cred ca cine l-a facut, s-a gandit mai mult la functionalitatea lui, si anume sa nu stai cu doua amplificatoare in portbagaj (poate nu ai loc) Very Happy
vb din experienta, am 3 amplificatoare. printre care si un gto75.2 ultima achizitie (nu imi trebuia pe 2 canale, dar l-am luat la oferta)
acum daca zici ca se aude bine pe player dc scoti basul,..nu se merita sa amplifi interiorul.
Sus
pesteimputit
Pasionat

Data înscrierii: 18/Noi/2006

MesajTrimis: Sâm Feb 03, 2007 4:45 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

distorsiunile din difuzoarele tale sunt datorate amplificarii foarte slabe a HeadUnitului (nu ca altele ar fi mai rasarite la capitolul ala). Daca ai amplifica si difuzoarele fata fii convins ca sunetul se va schimba MULT in bine. In conluzie daca poti iti recomand sa iei un 75.4 si un kit de cabluri sanatos, condensatorul nefiind absolut necesar in acest moment.
Sus
B4g4b0n7u
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Feb 03, 2007 5:37 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Asta e , se pare ca o sa raman pe GTO 75.4 Mr. Green
Poate cine stie , o sa conectez paraitoarele de pe fata Twisted Evil la el , dar mi'e cam frica sa nu le zboare cu tot cu fata de la usa Laughing
Sincer , mai vazusem si la altii ca fiind recomandat,dar ma gandeam ca nu am ce face momentan cu el.Pana la urma , lasa acolo cele 2 iesiri in plus ca niciodata nu se stie ... Rolling Eyes
Multumesc mult pentru sfaturi allz , o sa va anunt cand le'am montat si ce impresie am despre ele...Oricum mai dureaza ceva,deocamdata am bani doar de sub Crying or Very sad
Bafta si sa auzim de bine Wink

ando
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Feb 03, 2007 9:12 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

si eu folosesc momentan un amp cvadruplu,cu o iesire in punte pe un sub si ma gandesc sa leg si restul iesirilor pe difuzoarele din spate,pana imi iau un monobloc.
Daca mai ai planuri mergi direct pe 75.4,e mai bine.
Respectand specificatiile nu ai cum sa "abuzezi " de el. Smile

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum