Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

jbl gto 1202d !!!
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
santaclaus

Data înscrierii: 24/Feb/2007

MesajTrimis: Dum Mar 04, 2007 12:54 am    Titlul subiectului: jbl gto 1202d !!! Răspunde cu citat (quote)

pt subwooferu' jbl gto 1202d e mai bine o incinta vented sau bandpass??...vreau sa il folosesc in camera... Am dimensiunile recomandate de producator pt amandoua incinte...aaa are ceva daca pun difuzoru asta pe un amp de 150W rms/4 ohmi?? multumesc
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Audi_A6
Audiofil

Data înscrierii: 15/Aug/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Dum Mar 04, 2007 6:10 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

de regula o incinta vented, dar il vei folosi la jumatate din capacitate. te poti orienta la un sub mai slabut in wati cum ar fi cele de la magnat.
Sus
santaclaus

MesajTrimis: Mie Mar 07, 2007 1:08 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

..eu ma gandeam k o incinta bandpass mareste spl la difuzor si ii mai potrivita in casa...sau nu..??
Sus
adi_0106
Priceput

Data înscrierii: 11/Sep/2006
Locație: Iashington

MesajTrimis: Mie Mar 07, 2007 2:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

santaclaus a scris:
..eu ma gandeam k o incinta bandpass mareste spl la difuzor

cine ti-a zis asta ? Shocked Shocked
nu este adevarat - spl-ul scade cu vreo 3 db

santaclaus a scris:
si ii mai potrivita in casa...sau nu..??

incintele band-pass sunt avantajate de faptul ca pot reda frecvente extreme dintr-un difuzor nu prea performant
daca te uiti pe graficul incinte band-pass din datasheetul difuzorului tau o sa vezi ca are o extensie ceva mai mare in partea de sub-bass - extensie care nu se gaseste la incinta bass-reflex .... si nici nu se poate discuta despre ea la incinta inchisa
eu totusi iti recomand sa faci o incinta bass-reflex dimensionata si acordata corespunzator in care sa pui diful ... pt ca sincer e pacat sa ascunzi asa frumusete de difuzor intr-o incinta band-pass Smile
PS: foloseste un amplificator de putere cu un filtru activ destept pe intrare si o sa ai bass pe saturate .... si tu si vecinii tai Wink
Sus
santaclaus

MesajTrimis: Dum Mar 11, 2007 12:55 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am ampu' de 150 rms cu filtru activ pe intrare...eu ascult mai mult muzik club, house din astea...am scormonit pe forum oleak si am inteles k pentru astfel d genuri d muzica mai buna ii bandpass...ce parere aveti???dati-va cu parerea pllssssssss!!!
Sus
Audi_A6
Audiofil

Data înscrierii: 15/Aug/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Dum Mar 11, 2007 8:39 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

basss-reflex se aude cel mai bine, mai ales cand nu ai putere prea mare la amplificator. iti recomand deasemeni ca tubul pt refelx sa fie montat opus difuzorului... asta sa sa auzi un bass cat mai indirect, si de ce nu, cu dedicatie pt vecini.
Sus
marculescu tudor

Data înscrierii: 10/Mar/2007

MesajTrimis: Dum Mar 11, 2007 9:02 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sa nu iti faci band pass daca asculti house ca nu se merita, incintele band pass suna cel mai bine pe rap cu bas dinala luuung.

difuzoru e bun, si chiar daca ai amplificatorul de ~150W daca o sa il pui cumva intr-un cot sau dupa un coltar,dulap etc chiar o sa fi satisfacut.
Sus
santaclaus

MesajTrimis: Dum Mar 11, 2007 5:29 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am bagat parametrii difuzorului in programul bass box pro 6 si mi-a iesit un epb de 50...tot pe forum am citit k pt asa epb ii potrivita o incinta bandpass...aa si adi_0106 a zis k "incintele band-pass sunt avantajate de faptul ca pot reda frecvente extreme dintr-un difuzor nu prea performant"...asta inseamna k dak pun jbl in bandpass o sa dea rezultate si mai bune, nu?...acuma nu ma intelegeti gresit: voi spuneti k mai buna ii vented...programele si toate documentatiile citite de mine spun k mai buna ii bandpass...nush ce sa mai cred... va rog scuzati-mi insistenta...astept raspuns plss!!
Ps: tre sa pun material fonoabsorbant in incinta pt subwoofer???
Sus
adi_0106
Priceput

MesajTrimis: Dum Mar 11, 2007 9:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

santaclaus a scris:
adi_0106 a zis k "incintele band-pass sunt avantajate de faptul ca pot reda frecvente extreme dintr-un difuzor nu prea performant"...asta inseamna k dak pun jbl in bandpass o sa dea rezultate si mai bune, nu?...acuma nu ma intelegeti gresit: voi spuneti k mai buna ii vented...programele si toate documentatiile citite de mine spun k mai buna ii bandpass..

intradevar incintele band-pass sunt bune .... redau bine frecventele dar au dezavantaje:
1. ai pierdere de SPL
2. sunt foarte greu de proiectat si contruit corect ... daca ai gresit-o - nu mai faci nimic - iti bati joc de difuzor
asa ca lasa band-pass-urile si fa un bass-reflex
santaclaus a scris:
Ps: tre sa pun material fonoabsorbant in incinta pt subwoofer???

ai idee pt ce se pune fonoabsorbantul in incinte ?
iti zic eu - pt a "sparge" undele stationare care tind sa se formeze intre peretii paraleli ale incintei - unde care provoaca sunete ciudate
ei bine - frecventele in care lucreaza subwooferul au lugimile de unda mari si astfel se formeaza in afara incintei - motiv pt care aparitia unor unde stationare intr-o incinta de subwoofer este minima
am subliniat SUB pt a se intelege ca se lucreaza in frecvente de cel mult 150 hz

is obosit acum - toata ziua m-a durut capul Sad .... si mi-e lene sa socotesc ... ca iti spuneam, in functie de dimensiunile incintei tale, exact la ce frecvente este posibilitatea aparitiei undelor stationare
se calculeaza in functie de viteza de propagare a sunetului in aer si de frecventa undelor
Sus
santaclaus

MesajTrimis: Lun Mar 12, 2007 10:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ok...am dimensiunile recomandate de producator: 50l pt bassreflex si am calculat dimensiunile cutiei si imi iese ff mica..ii normal sau calculez eu gresit???
Sus
adi_0106
Priceput

MesajTrimis: Mar Mar 13, 2007 3:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

V = LxlxH
50 L - iese mica incinta
Sus
santaclaus

MesajTrimis: Mar Mar 13, 2007 11:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da dar mie imi iese extrem de mica...deci: 50l=50dm cubi=50 000cm cubi...difuzoru are 30 cm deci l=35cm, H=35 cm, L=40...35x35x40=50 000...chiar asa mica??? Shocked ..eu am acum un sub noname si ii enorm..ii tub si are cam 80 cm lungime si 35 diametru..nah si ii cam mare diferenta intre asta si viitoru sub...
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Mie Mar 14, 2007 5:53 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu e chiar atat de mica la 50L. mai ales daca faci o latura in unghi:

ScreenShot001.jpg
 Description:
 Filesize:  141.64 KB
 Viewed:  365 Time(s)

ScreenShot001.jpg

ScreenShot002.jpg
 Description:
 Filesize:  155.06 KB
 Viewed:  353 Time(s)

ScreenShot002.jpg

Sus
santaclaus

MesajTrimis: Mie Mar 14, 2007 11:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dimensiunile care le-am dat eu sunt pt incinta vented...pt closed producatorul recomanda !!! 28 l !!!....frecventa la care ii tunata incinta vented ii de 34 hz....cum o tunez pe la 28 hz??? doar modificand dimensiunile portului?? trebuie sa il fac mai mare sau mai mic?? ...aa si cel mai bine e sa pun portul pe acelasi perete cu difuzorul sau pot sa il pun si pe alt perete? ms
Ps: ce stiti de infinity Kappa 120.3se...il bate pe jbl???
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Joi Mar 15, 2007 9:35 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

schema de mai sus e pentru o incinta de 50L. ca e vented, ca e sealed, asta faci ce vrei cu ea. pana sa tai gaura portului, toate incintele sunt sealed. deci schema e valabila pentru orice incinta (vented/inchisa) de 50L. doar ca, in cazul unui port mai voluminos, se scade din volumul total cel dizlocat de acesta.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum