Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

JBL GTO 1214

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
Vishnu

Data înscrierii: 14/Noi/2006

MesajTrimis: Sâm Ian 26, 2013 7:23 pm    Titlul subiectului: JBL GTO 1214 Răspunde cu citat (quote)

Buna seara. Am si eu un subwoofer JBL GTO 1214 si doresc sa-i fac o incinta sealed fiindca spatiul din portbagaj e vital, masina fiind o Skoda Fabia. Dar, am si eu niste nelamuriri la care as fi-i foarte recunoscator daca m-ati putea ajuta :
1. Ce latime si inaltime imi trebuie minim pentru un subwoofer de 12 inchi cum este acesta ? Calculat, in cm, diametrul este de 31,3 cm, asa ca eu ma gandesc ca dimensiunea panoului unde vine prins difuzorul ar trebui sa fie de 38 cm , adica aproximativ 3,5 cm intre diametrul subwooferului si terminatia placii ca sa fie cat de cat rigid. S-ar putea sa ma insel. Mentionez ca gandesc logic, deci nu am habar. Deci, dimensiunea minima ar fi un 38x40 cm ( inaltime x latime ).
2. Adancimea difuzorului este de 16 cm. Exista vreo regula cum ca de exemplu adancimea cutiei trebuie sa fie minim 5 cm fata de adancimea difuzorului ? Sau pot sa fac si o incinta cu adancimea de doar 18 de exemplu ?
3. Producatorul recomanda o incinta sealed de 28,32 litrii in cazul acestui difuzor. Eu, daca-i fac o incinta de 40x38x20 cm ( latime x inaltime x adancime ) , rezulta un volum de 30,4 litrii. E vreo problema daca e putin mai mare volumul decat specifica producatorul ? Si la fel, dimensiunile sunt o.k. ? sau sunt prea mici ? Ma refer ca poate adancimea e prea mica fiind de 20, daca adancimea difuzorului e de 16, sau inaltimea e prea mica de 38 avand in vedere ca vorbim de un subwoofer de 31,3 cm diametru de taiere ?
Multumesc mult anticipat pentru raspunsuri.
Mentionez ca nu eu voi construi incinta fiindca sigur as da-o-n bara. Am un prieten tamplar si imi iese gratis. De aceea ma chinui, altfel as fi cumparat o incinta gata facuta.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
darkofeel
Priceput

Data înscrierii: 09/Iul/2009
Locație: Bucuresti/Berceni

MesajTrimis: Dum Ian 27, 2013 3:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ai aici toti parametrii dati de producator http://www.jbl.com/resources/brands/jbl/products/productrelateddocuments/en-us/boxesandparameters/gto1214td.pdf

Spune ca incinta sealed iti trebuie un volum de 28.32 Litri dar cred ca o poti face linistit de 29L.

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum