Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Kappa Box 12 si Kappa 120.3se

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
Razvan
Priceput

Data înscrierii: 30/Iul/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar Aug 01, 2006 9:29 pm    Titlul subiectului: Kappa Box 12 si Kappa 120.3se Răspunde cu citat (quote)

Care ar fi diferenta intre Kappa Box 12 si un dif Kappa 120.3se in incinta made by Be loud, ma refer ca primul e in incinta sealed, iar celalalt ar trebui sa fie bass reflex, recomandarea lui mihai..?
..cred ca e cam greu de raspuns.. Smile ..diful fiind acelasi..nu stiu ce sa aleg..nici nu prea am ce la bugetul pe care mi l-am propus.. Smile ..si la ce as vrea eu sa faca.." Wink "vreau sa fie puuternic si clar Laughing 20hz Laughing "..
..cred ca cea mai buna parere pot sa mi-o fac daca le aud pe fiecare in parte..dar nu cred ca e posibil..sau daca a auzit cineva macar unul din ele cum suna sa imi spuna si mie Idea ..
Concluzie: nu stiu daca sa merg pe Kappa Box 12 sau Kappa 120.3se cu incinta made by Be loud.. Question Question Question ..am uitat sa spun ca amplificatorul o sa fie cel mai probabil DLS CA23 Exclamation
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
o_kh3
Priceput

Data înscrierii: 29/Iun/2006

MesajTrimis: Mar Aug 01, 2006 9:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai intotdeauna incintele bass-reflex suna mai bine sunetul este mai tare.... crede-ma pe mine ca acest difuzor nu ajunge la 20hz decat sa ii dai un test tone si atunci degeaba pt ca daca acordezi(tunezi) o cutie la 20 hz atata cat are difuzorul risti sa forjezi difuzorul.... deobicei cei de la firme gen (infinity,jbl,dls,magnat) acordeaza o incinta pe la 32-34 hz Smile
unu care stie cate ceva despre incinte o face cu 5 hz mai mare fata decat poate difuzorul asa ar fi normal:D daca vrei un bass clar si tare mergi pe incinta bass reflex(parerea mea eu cu dastea lucrez... doar la chinezarii m-am bagat pe sealed) daca bugetul nu iti permite mergi pe sealed Wink

o zi buna
Sus
Razvan
Priceput

MesajTrimis: Mar Aug 01, 2006 9:55 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

..la pret sunt aproape la fel, nu e nici o problema pretul, doar rezultatul final ma intereseaza..nu stiu daca ar da mai bine o incinta facuta (sper bine) sau una care vine cu diful??
Sus
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Mar Aug 01, 2006 10:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

In general incintele sealed, care sunt facute bine, sunt folosite pentru aplicatii de fidelitate mare. Incintele astea au eficienta redusa, dar calitate aproape garantata.
Incintele bass-reflex sunt bune cat timp sunt facute dupa spec difuzorului. La astfel de incinte este nevoie de un low-pass, ca in cazul in care ii dai 20Hz, iar cutia e acordata la 32Hz, e ca si cum ai avea difuzorul in aer liber. E foarte periculos.
Daca tunezi o incinta foarte aproape de Fs, sau mai jos de Fs nu se intampla mare lucru, doar ii scade eficienta, tinzand sa se comporte ca o incinta de compresie. Tin sa amintesc ca la frecventa de tunare difuzorul are o excursie foarte mica, nesolicitand difuzorul decat la nivel termic.

Respect.

Razvan
Priceput

MesajTrimis: Mar Aug 01, 2006 10:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am inteles ca incinta trebuie acordata cu 5-10 Hz mai mult, dar vreau un compromis din care sa obtin 20-25 Hz sa se simta bassul fooarte tare si sa se si auda foarte clar..nu se poate acorda o incinta bass reflex cu diful Kappa 120.3se la 25 Hz??..si nu s-ar auzi mai bine ca o incinta sealed acordata la 32 Hz..?
Sus
o_kh3
Priceput

MesajTrimis: Mar Aug 01, 2006 10:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Silviu a scris:
In general incintele sealed, care sunt facute bine, sunt folosite pentru aplicatii de fidelitate mare. Incintele astea au eficienta redusa, dar calitate aproape garantata.
Incintele bass-reflex sunt bune cat timp sunt facute dupa spec difuzorului. La astfel de incinte este nevoie de un low-pass, ca in cazul in care ii dai 20Hz, iar cutia e acordata la 32Hz, e ca si cum ai avea difuzorul in aer liber. E foarte periculos.
Daca tunezi o incinta foarte aproape de Fs, sau mai jos de Fs nu se intampla mare lucru, doar ii scade eficienta, tinzand sa se comporte ca o incinta de compresie. Tin sa amintesc ca la frecventa de tunare difuzorul are o excursie foarte mica, nesolicitand difuzorul decat la nivel termic.

Respect.

din contra daca tu acordezi o incinta la 32 de hz si ai un difuzor ce pleaca cu gama de frecvente de la 20hz difuzorul va cobora maxim la 32hz in niic un caz nu se va comporta ca in aer liber..... iar daca acordezi incinta la 20 hz si difuzorul atata poate, atunci este riscul sa forjezi difu si sa poti sa il arunci la gunoi Wink in nici un caz nu poti acorda o incinta la o frecventa mai mica decat suporta difuzorul... de aceea daca ne uitam la difuzorul DLS w312b are un FS la 29 hz iar cutia cu care o recomanda producatorii este acordatala 40hz hmm oare de ce ???? nu cumva ca difuzorul sa tina mai mult sa nu fie forjat??? crede-ma nu as fi zis chestiile de mai sus daca nu as fi invatat de la cineva Wink care a studiat chestiile
deci difuzorul ca sa sune bine are nevoie de o incinta acordata la minim 5 hz fata cat poate el cum este dls-ul de mai sus fs=29hz incinta acordata la 35 hz (producator 40 hz )

sper ca te-ai lamurit
Sus
o_kh3
Priceput

MesajTrimis: Mar Aug 01, 2006 11:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Razvan a scris:
Am inteles ca incinta trebuie acordata cu 5-10 Hz mai mult, dar vreau un compromis din care sa obtin 20-25 Hz sa se simta bassul fooarte tare si sa se si auda foarte clar..nu se poate acorda o incinta bass reflex cu diful Kappa 120.3se la 25 Hz??..si nu s-ar auzi mai bine ca o incinta sealed acordata la 32 Hz..?

bassu foarte tare si clar nu se simte la frecventele acestea ... 20-25 hz defapt bassul tare se simte de la 70 (incearca un test tone de la 20hz la 140hz cu programul winisd) asa vei auzi ce inseamna bass la 20 hz si ce insemna bass la 50-100hz .... daca vrei tu sa forjezi difuzorul nu ai de cat dar freventele de la 30 hz in jos se simt in anumite organe gen ficat plamani si este o senzatie destul de nasoala te poaate face sa vomiti... eu am patit asta cu 2 jensenuri xs1212 acordate la 30 hz
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Mar Aug 01, 2006 11:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Razvan, hai s-o luam altfel Smile
Tu stii ce inseamna 20-25 Hz? ai auzit vreodata astfel de frecvente?
Eu cred ca nu... stii de ce? Pentru ca pe aici e frecventa de la care incepe sa "lucreze" urechea umana....
Stii bass-ul ala jos de tot din cinematografe? Filme noi eventual SF cu efecte speciale beton etc? Bass de tremura sala? Ala e in jur de 40 Hz...
Mai jos de 40 Hz NU prea exista... Lasa teoria, iti zic practic... In orice masina bass-ul daca are varf la 50-60 Hz este considerat deja bun, foarte jos.
Incinta inchisa (sealed) nu va suna la fel de tare si nu va cobora in frecventa la fel de jos ca un bass reflex.
Cu sealed obtii o liniaritate mai buna insa.

Un ultim argument: amplficatoarele bune de subwoofer includ un filtru subsonic pe langa filtrele HP & LP obisnuite.. Acest filtru TAIE tot bass-ul de care zici tu pentru ca frecventele < 30 Hz de obicei fac mai mult rau difuzorului decat bine sunetului obtinut.
DLS CAD11 are filtru subsonic variabil 15-50 Hz...
Sus
Razvan
Priceput

MesajTrimis: Mar Aug 01, 2006 11:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Tocmai asta este..vreau sa se simta puternic..stiu ca la 70Hz se aude tare, dar eu vreau sa se simta mai mult , intrebarea mea este: pot sa acordez o incinta la 25-30 Hz si sa faca ce vreau eu fara sa distorsioneze si fara sa obosesc diful..?..vreau sa scot tot din diful ala.. Wink
Sus
Razvan
Priceput

MesajTrimis: Mar Aug 01, 2006 11:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Bun..deci pana la urma sa renunt la ideea mea..?..sau trebuie sa investesc mai mult ca sa am un sunet clar si profund la 30 Hz..?..nu e de ajuns configuratia la care m-am gandit..?
Mai bine daca puteti sa ma ajutati sa aud un Kappa Box 12 cred ca asa ma conving mai repede.. Wink
Sus
o_kh3
Priceput

MesajTrimis: Mar Aug 01, 2006 11:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu pt ca fs-ul acestui difuzor este 28.8 hz deci tot ce poti sa scoti din el este 33 hz ... eu pot sa fac incinta si pt 28 hz daca tu iti doresti asa de mult sa ajungi la frecventele alea doar ca o rezonanta mai scazuta inseamna o cutie mai mare ceea ce inseamna mai multi banisori pt incinta nu multi dar inseamna si ai si riscul sa omori difuzorul si dupa sa vii cu el la garantie sa zici ca uite domle difuzorul nu este bun.... Rolling Eyes

eu o sa im cumpar pe viitor un GZ de 18" acela are un FS la 20hz dar eu nu il duc pana acolo ma multumesc si cu 25-29 hz ceea ce inseamna o incinta de 90L... sper sa incapa in logan cred ca o sa iau masurile dinainte de la loga Razz Rolling Eyes

deci recomandarea mea este sa nu forjezi un difuzor mai bine folosesti ce poate el cel mai bun din el decat ceva ce nu poate si prost Very Happy (nu prea cred ca ai inteles Laughing )
Sus
Razvan
Priceput

MesajTrimis: Mar Aug 01, 2006 11:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu ma gandesc sa forjez diful in nici un caz..vreau doar sa obtin tot ce are mai bun din el.. Laughing ..si frequency responce la Infinity Kappa 120.3se pleaca de la 18Hz.. Wink
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Mar Aug 01, 2006 11:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Una e ce scrie in manual, alta e ce poti auzi din el.
Daca tu acum il cumperi fiind convins ca vei avea bass de 20 Hz inseamna ca departamentul de marketing de la Harman Kardon si-a atins scopul Smile
Noi iti putem face incinta dupa specificatiile date tot de producator deci se va auzi asa cum estimeaza ei. Stai linistit ca va cobora in frecventa mai mult decat majoritatea difuzoarelor similare...
Sus
o_kh3
Priceput

MesajTrimis: Mar Aug 01, 2006 11:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Razvan a scris:
Nu ma gandesc sa forjez diful in nici un caz..vreau doar sa obtin tot ce are mai bun din el.. Laughing ..si frequency responce la Infinity Kappa 120.3se pleaca de la 18Hz.. Wink

faci confuzii Razz nu face nimic inveti Very Happy uita-te in imaginea de mai jos Wink

Rolling Eyes acum ai inteles sper Very Happy
Sus
Razvan
Priceput

MesajTrimis: Mie Aug 02, 2006 12:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

k..acum am inteles..mai am foarte multe de invatat Sad
..totusi as vrea sa aud cum suna diful asta..crezi ca s-ar putea aranja ceva..?
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum