Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

La ce putere e nevoie de condensator

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
grizzlee

Data înscrierii: 09/Oct/2008

MesajTrimis: Joi Oct 09, 2008 4:44 pm    Titlul subiectului: La ce putere e nevoie de condensator Răspunde cu citat (quote)

Salut
As vrea sa stiu si eu cam de pe la ce putere in sus am nevoie de un condensator.Deocamdata vreau sa pun o statie de 4x50w din care sa folosesc doar 2 iesiri in punte ptr un subwoofer,ceea ce nu ar fii prea mult.
Am nevoie de condensator?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Joi Oct 09, 2008 6:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Se foloseste in cazul in care ai prea multi bani de spart sau vrei ceva decorativ in portbagaj.
Sus
crazy_rider
Pasionat

Data înscrierii: 26/Aug/2008
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Oct 10, 2008 9:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mai bine investesti intr'un kit de amplificator cu cablul de curent cat mai gros si rca'uri kt mai bine ecranate!Eu mi'am luat si un condensator fara sa stiu k un traseu 0awg e mai mult dekt suficient!Dar asta e, asa e knd dai banii fara sa te documentezi un pic Sad ssrli are dreptate, e mai mult de decor! Sincer eu m'as baga la un deepcycle dar nu prea am finantze Sad
Sus
grizzlee

MesajTrimis: Sâm Oct 11, 2008 10:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ok,mersi baieti,atunci nu mai dau bani aiurea pe el Very Happy
Si as mai avea inca o intrebare.La ce Dumnezeu as avea nevoie de un cablu de alimentare de 10mm grosime ptr o statie care abia consuma 2-300 sau chiar si mai multi watzi?.Sunt de acord cu ecranarea cablurilor de semnal,dar ca alimentare ajunge orice cablu care sa fie putin mai serios,cred ca ar ajunge si de 2 mm.Poate cineva sa imi explice care ar cam fii rostul cablurilor acelora,si mai ales daca sunt necesare?
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Dum Oct 12, 2008 3:17 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

http://www.powerstream.com/Wire_Size.htm
Vezi acolo limita de curent pentru fiecar dimensiune de fir Smile

Daca faci un calcul simplu, la un amplificator de 200w, cu o eficienta de 70%, el o sa consume 285w de la alimentare. Impartind cu 12v obtii un consum de curent de 24A. In mod normal ce se intampla cand ai cabluri subdimensionate e pierdere de tesiune la bornele amplificatorului si atunci in loc sa imparti consumul de putere la o tensiune de 12v il imparti la 11v, ceea ce inseamna un consum mai mare de curent.

Sus
grizzlee

MesajTrimis: Lun Oct 13, 2008 1:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sper ca am inteles bine,dar in siteul ala scrie ca ptr un consum de 55A ar ajunge un cablu de 2,5 mm diametru. 55A la 12V da o putere destul de mare,deci nu prea are rost sa dau banii pe un cablu de 10mm ca nu ar face nici o diferenta.
Am intels bine?
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Lun Oct 13, 2008 3:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pentru puterea respectiva eu as pune 20mm^2
De cele mai multe ori un cablu mai mare decat cel minim e foarte benefic.

Sus
bezz
Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007
Locație: on a vibe

MesajTrimis: Lun Oct 13, 2008 6:05 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

grizlee, atentie sa nu confunzi diametrul in mm cu sectiunea cablului in mm^2, care nici nu apare in tabelul acela (americani, deh); uita-te la codificarea in awg si cauta cablul care-ti trebuie dupa max amps for power transmission (acolo se iau in calcul serios pierderile de putere)

si eu as alege cablul cu o treapta mai sus decat ce-mi zice tabelul la o dimensionare corecta.

grizzlee

MesajTrimis: Mar Oct 14, 2008 4:29 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ok,mersi ptr lamuriri, m-am luminat acuma pe partea asta Very Happy.
Acuma as mai avea inca o intrebare Evil or Very Mad
Cum nu am mai facut asta niciodata,nu stiu cum se mocheteaza o boxa.Mi-am construit o lada ptr masina si as vrea sa o mochetez.Nu stiu ce fel de mocheta se potriveste cel mai bine si cel mai mare bai ,e ca nu stiu cum sa le potrivesc la colturi mai ales.Se lipeste mocheta cu ceva sau se prinde pur si simplu cu ceva cuie mai mici.

mersi
Sus
moga_mihai
Priceput

Data înscrierii: 19/Iul/2007
Locație: Bucuresti !

MesajTrimis: Mar Oct 14, 2008 4:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cu un adeziv se face...lipirea mochetei pe lada...cu "prelandez" sau alte tipuri de adezivi ....in orice caz fara cuie...sau suruburi...
grizzlee

MesajTrimis: Mar Oct 14, 2008 5:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

si cum se imbina la colturi ca sa arate frumos,adica sa nu se vada Very Happy
Sus
bezz
Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007
Locație: on a vibe

MesajTrimis: Mar Oct 14, 2008 5:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

se cheama lectii de croitorie Laughing si mana de croitor.
si mai exista si mocheta autoadeziva Wink

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum