| |
| Autor |
Mesaj |
grizzlee
Data înscrierii: 09/Oct/2008 Mesaje: 27
|
Trimis: Joi Oct 09, 2008 4:44 pm Titlul subiectului: La ce putere e nevoie de condensator |
|
|
Salut
As vrea sa stiu si eu cam de pe la ce putere in sus am nevoie de un condensator.Deocamdata vreau sa pun o statie de 4x50w din care sa folosesc doar 2 iesiri in punte ptr un subwoofer,ceea ce nu ar fii prea mult.
Am nevoie de condensator? |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Joi Oct 09, 2008 6:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
Se foloseste in cazul in care ai prea multi bani de spart sau vrei ceva decorativ in portbagaj. _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
crazy_rider Pasionat
Data înscrierii: 26/Aug/2008 Mesaje: 72 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Vin Oct 10, 2008 9:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mai bine investesti intr'un kit de amplificator cu cablul de curent cat mai gros si rca'uri kt mai bine ecranate!Eu mi'am luat si un condensator fara sa stiu k un traseu 0awg e mai mult dekt suficient!Dar asta e, asa e knd dai banii fara sa te documentezi un pic ssrli are dreptate, e mai mult de decor! Sincer eu m'as baga la un deepcycle dar nu prea am finantze  |
|
| Sus |
|
 |
grizzlee
|
Trimis: Sâm Oct 11, 2008 10:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
ok,mersi baieti,atunci nu mai dau bani aiurea pe el
Si as mai avea inca o intrebare.La ce Dumnezeu as avea nevoie de un cablu de alimentare de 10mm grosime ptr o statie care abia consuma 2-300 sau chiar si mai multi watzi?.Sunt de acord cu ecranarea cablurilor de semnal,dar ca alimentare ajunge orice cablu care sa fie putin mai serios,cred ca ar ajunge si de 2 mm.Poate cineva sa imi explice care ar cam fii rostul cablurilor acelora,si mai ales daca sunt necesare? |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Dum Oct 12, 2008 3:17 am Titlul subiectului: |
|
|
http://www.powerstream.com/Wire_Size.htm
Vezi acolo limita de curent pentru fiecar dimensiune de fir
Daca faci un calcul simplu, la un amplificator de 200w, cu o eficienta de 70%, el o sa consume 285w de la alimentare. Impartind cu 12v obtii un consum de curent de 24A. In mod normal ce se intampla cand ai cabluri subdimensionate e pierdere de tesiune la bornele amplificatorului si atunci in loc sa imparti consumul de putere la o tensiune de 12v il imparti la 11v, ceea ce inseamna un consum mai mare de curent. _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
grizzlee
|
Trimis: Lun Oct 13, 2008 1:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sper ca am inteles bine,dar in siteul ala scrie ca ptr un consum de 55A ar ajunge un cablu de 2,5 mm diametru. 55A la 12V da o putere destul de mare,deci nu prea are rost sa dau banii pe un cablu de 10mm ca nu ar face nici o diferenta.
Am intels bine? |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Lun Oct 13, 2008 3:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pentru puterea respectiva eu as pune 20mm^2
De cele mai multe ori un cablu mai mare decat cel minim e foarte benefic. _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
bezz Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007 Mesaje: 1011 Locație: on a vibe
|
Trimis: Lun Oct 13, 2008 6:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
grizlee, atentie sa nu confunzi diametrul in mm cu sectiunea cablului in mm^2, care nici nu apare in tabelul acela (americani, deh); uita-te la codificarea in awg si cauta cablul care-ti trebuie dupa max amps for power transmission (acolo se iau in calcul serios pierderile de putere)
si eu as alege cablul cu o treapta mai sus decat ce-mi zice tabelul la o dimensionare corecta. _________________ loud & proud member of SQNLL team
high energy music expression  |
|
| Sus |
|
 |
grizzlee
|
Trimis: Mar Oct 14, 2008 4:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
ok,mersi ptr lamuriri, m-am luminat acuma pe partea asta .
Acuma as mai avea inca o intrebare
Cum nu am mai facut asta niciodata,nu stiu cum se mocheteaza o boxa.Mi-am construit o lada ptr masina si as vrea sa o mochetez.Nu stiu ce fel de mocheta se potriveste cel mai bine si cel mai mare bai ,e ca nu stiu cum sa le potrivesc la colturi mai ales.Se lipeste mocheta cu ceva sau se prinde pur si simplu cu ceva cuie mai mici.
mersi |
|
| Sus |
|
 |
moga_mihai Priceput
Data înscrierii: 19/Iul/2007 Mesaje: 685 Locație: Bucuresti !
|
Trimis: Mar Oct 14, 2008 4:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
cu un adeziv se face...lipirea mochetei pe lada...cu "prelandez" sau alte tipuri de adezivi ....in orice caz fara cuie...sau suruburi... _________________ pWd by --> B-05-MKG |
|
| Sus |
|
 |
grizzlee
|
Trimis: Mar Oct 14, 2008 5:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
si cum se imbina la colturi ca sa arate frumos,adica sa nu se vada  |
|
| Sus |
|
 |
bezz Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007 Mesaje: 1011 Locație: on a vibe
|
Trimis: Mar Oct 14, 2008 5:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
se cheama lectii de croitorie si mana de croitor.
si mai exista si mocheta autoadeziva  _________________ loud & proud member of SQNLL team
high energy music expression  |
|
| Sus |
|
 |
|