Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Lamurire

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> CD si MP3 Playere

Autor Mesaj
07kuk

Data înscrierii: 05/Iun/2007
Locație: Tulcea

MesajTrimis: Mie Iun 20, 2007 11:54 am    Titlul subiectului: Lamurire Răspunde cu citat (quote)

http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Pioneer/DEH-P4900IB/

ceea ce ma intereseaza este : reglare independenta nivel surse (SLA) ...adica??
playerul-ui ii merg conectate boxele :
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/JBL/GTO/GTO507C/ (fata)
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/JBL/GTO/GTO837/ (spate)

nu prea ma pricep,boxele cu impedanta 2 ohmi...merg conectate si la un player care are impedanta intre 4-8 ? (care e riscul?)
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Mie Iun 20, 2007 12:06 pm    Titlul subiectului: Re: Lamurire Răspunde cu citat (quote)

nu recomand sa-ti conectezi acele difuzoare direct la player. innebunesti amplificarea interna a playerului. de fapt...nici nu stiu daca vor merge, pioneer are protectiile destul de bine puse la punct, s-ar putea sa intre direct in protectie.
SLA -reglare individuala nivel sursa:
ai de exemplu 3 surse da?
1. tunerul
2. CD
3. AUX

cu SLA poti regla separat nivelul fiecarei surse. de exemplu, la un volum general de 40 (din 60), tunerul, datorita calitatii mai proaste a semnalului, poate suna suparator de tare si rau. asa ca ii reglezi nivelul mai mic decat al CD-ului. in schimb, poti avea un PDA de exemplu, care-l conectezi la intrarea aux a playerului, dar care are o iesire de nivel foarte mic...atunci cresti nivelul sursei cu ajutorul SLA., facand astfel ca, indiferent de semnal (CD-AUX-TUNER), daca schimbi sursa, sa ai acelasi volum, nu unul mai tare, altul mai incet.

Sus
07kuk

MesajTrimis: Mie Iun 20, 2007 12:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da..bun...deci trebuie un amp pt toate 4 ...fata/spate
recomanzi ceva..tot jbl...sau mac ? (undeva pana in 4-5 mil)
Sus
autonero

Data înscrierii: 03/Iun/2007

MesajTrimis: Mie Iun 20, 2007 12:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

In nici un caz sa nu pui difuzoare de 2 Ohmi la player de 4 Ohmi. Se va strica playerul. Cauta de 4 Ohmi, fidelitatea sunetului e mai buna.

Printr-un amplif le poti lega, daca acesta are iesirile pe 2 Ohmi. Dar tot nu iti recomand. Mai bine iei difuzoare pe 4 Ohmi, chiar daca le treci printr-un amplif.
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Mie Iun 20, 2007 12:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/JBL/GTO4060/

e cam mare diferenta intre fata/spate, asa ca am ales ceva de mijloc...75W pe canal. reglat cum trebuie, nu va face probleme nici celor de 55W nici celor de 100W

Sus
AnDrU
Priceput

Data înscrierii: 31/Aug/2006
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Mie Iun 20, 2007 3:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

o mica completare la SLA
SLA se regleaza relativ cu volumul tunerului, deci cd/aux/etc se regleaza mai tare sau mai incet fata de tuner care e considerat cu volum de referinta
pe tuner nu vei gasi in meniu SLA doar pe cd/aux

asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Mie Iun 20, 2007 5:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

hopa...ceva nou...nici n-am stiut ca tunerul n-are SLA Very Happy ...se vedecat de mult stau pe radio...
Sus
07kuk

MesajTrimis: Mie Iun 20, 2007 10:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

autonero a scris:
In nici un caz sa nu pui difuzoare de 2 Ohmi la player de 4 Ohmi. Se va strica playerul. Cauta de 4 Ohmi, fidelitatea sunetului e mai buna.

Printr-un amplif le poti lega, daca acesta are iesirile pe 2 Ohmi. Dar tot nu iti recomand. Mai bine iei difuzoare pe 4 Ohmi, chiar daca le treci printr-un amplif.

sper ca nu am fost gresit informat....stiam ca fidelitatea e mai buna la 2 ohmi....
deci care e varianta corecta?
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Mie Iun 20, 2007 10:29 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

in principiu, cu cat e impedanta mai mare, cu atat ar fi calitatea sunetului mai buna. o cauza ar fi si solicitarea mai putin intensa a unui amplificator conectat la difuzoare cu o impedanta mai mare.
Sus
bezz
Audiofil

Locație: on a vibe

MesajTrimis: Joi Iun 21, 2007 12:57 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

scuze de offtopic, daca tot ati vorbit de sla eu sunt nedumerit cu asl = automatic sond leveliser, care zic cei de la pio ca ar fi o procesare a sunetului pentru contracararea zgomotelor exterioare;
setarile sunt low, mid low, mid, mid high si high, acestea sunt frecventele care la activare sunt "amplificate" {emphasized} Very Happy sau e alta regula?
voi folositi feature-ul?

merci

AnDrU
Priceput

Data înscrierii: 31/Aug/2006
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Joi Iun 21, 2007 1:00 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu nu am asa ceva
ce pio ai?

Turcuman Robert
Priceput

Data înscrierii: 06/Aug/2006
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Joi Iun 21, 2007 11:47 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ASL-ul NU corecteaza zgomotele exterioare, ci amplifica inaltele si joasele atunci cand zgomotul exterior creste (zgomot de rulare pe sosea). iar low, mid, high sunt niveluri de sensibilitate. cu cat cresti cu atat aparatul va deveni mai receptibil la zgomote.

tot ce am zis e pur teoretic, neavand ocazia de a auzi aceasta functie. am player care ar trebui sa aiba aceasta functie, dar asiaticii s-au zgarcit... tu'le mama lor de galbeji Razz
Sus
bezz
Audiofil

MesajTrimis: Joi Iun 21, 2007 12:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

n-am zis niciodata cum ca ar corecta zgomotele exterioare, ci ca proceseaza semnalul pentru contracararea zgomotelor exterioare ...
m-am mai jucat pe la hud si pot zice ca la setarea high imi amplifica inaltele ... deci e o amplificare ... probabil nu voi folosi asl-ul, asa cum nu folosesc loudness sau hpf-ul, vreau sunetul cat mai putin alterat.

ps am un pio dex-p99r si un deh-p880prs, ambele au asl.
pps nu are 3 trepte de sensibilitate cum zici, ci 5 low, mid-low, mid, mid-high si high, dar cred ca-s legate de frecvente nu de sensibilitate

merci de raspunsuri.

autonero

Data înscrierii: 03/Iun/2007

MesajTrimis: Joi Iun 21, 2007 2:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

O dati rau in off-topic. Bezz, daca ai nevoie de lamurire, deschide un topic. Aici e vorba de altceva.

@07kuk - cu cat e mai mare impedanta, cu atat e mai mare fidelitatea. De aceea la difuzoarele de casa se folosesc impedante de 8 sau 16 Ohmi.

Repet: nu cred ca e o solutie buna sa ai difuzoare pe 2 Ohmi in masina. Poate un woofer pe 2 Ohmi.
Sus
bezz
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Iun 23, 2007 12:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cu boxe pe 2 ohm poti arde finalii la un player ma saracutz ... shit happens ... deci iti trebuie amplificare separata la ele, cheltuieli in plus.

eu am sub pe 2 ohm si intr-adevar e super tare, il chinui de 1 an la jumatate din sarcina si la volum maxim si nu mi-a intrat o data statia in protectie, iar sub-ul functioneaza si se aude beton.

totusi boxele astea pe 2 ohm au cumva dubla bobina?

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> CD si MP3 Playere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum