| |
| Autor |
Mesaj |
cristidb
Data înscrierii: 01/Oct/2007 Mesaje: 31 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mie Dec 01, 2010 5:47 pm Titlul subiectului: Led-ul protectie palpaie, magnat edition four linimted |
|
|
Am un amplificator Magnat edition four limited folosit pe o pereche de boxe MTX T6S652 si un subwoofer MTX XT10AV pe doua canale in bridge.
De la volume medii ledul de protectie incepe se palpaie odata cu bas-ul.
Nu se aud distorsiuni, amplificatorul e mereu rece, tensiunea la bornele lui nu fluctueaza.
De la ce ar putea sa fie? E normal? Am deconectat subwooferul si tot asa face. |
|
| Sus |
|
 |
Body28 Audiofil

Data înscrierii: 08/Iul/2008 Mesaje: 861 Locație: Panciu/now Iasi
|
Trimis: Mie Dec 01, 2010 6:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Cabluri subdimensionate? |
|
| Sus |
|
 |
cristidb
|
Trimis: Mie Dec 01, 2010 6:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Nu. Alimentarea e facuta cu cabluri de 20mm2. Papucii sunt cositoriti de cabluri, tensiunea nu scade al bornele amplificatorului cand e dat tare. |
|
| Sus |
|
 |
blacired Priceput
Data înscrierii: 14/Noi/2009 Mesaje: 269
|
Trimis: Mie Dec 01, 2010 8:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Difuzoare forjate, cu rezistenta bobinei foarte mica, aproape de zero ohm?  |
|
| Sus |
|
 |
cristidb
|
Trimis: Mie Dec 01, 2010 9:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Difuzoarele sunt astea: http://www.mtxaudio.eu/spip.php?article1324
Sunt noi. Cum ar putea avea impedanta prea mica? Amplificatorul e stabil si in 2 ohmi. Astea au 4. |
|
| Sus |
|
 |
Pigoo Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008 Mesaje: 1625 Locație: Constanta
|
Trimis: Mie Dec 01, 2010 9:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
| iar subwooferul? |
|
| Sus |
|
 |
cristidb
|
Trimis: Mie Dec 01, 2010 9:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
Toate sunt noi. Au 2 saptamani.
Subwooferul e asta: http://www.mtxaudio.eu/spip.php?article1119
Amplificatorul asta: http://www.magnat.de/index.php?id=2946&L=1&cHash=d24e94152cab5ec6f88bec9f84a5b054
Clipeste led-ul si cu subwooferul deconectat.
In manualele de la amplificatoarele Kicker scrie ca asta se intampla din cauza bateriei descarcate sau a alternatorului defect.
La altele spune ca e acceptabil si normal ca la volum maxim sa clipeasca ledul de protectie cu basul dar ca nu e bine sa ramana permanent aprins.
La magnat nu scrie nimic. De asta intreb, o fi normal si la astea? Asa fac toate?
Playerul este cel standard de pe Astra H. Amplificatorul e legat la iesirile de la boxele fata printr-un adaptor High-low. Faderul playerului e reglat incat sa nu distorsioneze la volum maxim. Gain-ul amplificatorului e sub limita la care incepe sa distorsioneze pentru ca oricum nu ascult la cat poate el maxim. Se aude clar pana la maxim, nu ajunge in clipping. |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mie Dec 01, 2010 10:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
am uitat sa-ti dau raspunsul in postul anterior . intrebasem de subwoofer ca sa stiu ce impedanta are .
iti palpaie ledul tocmai pt ca te atentioneaza ca urmeaza sa intre in clip . adica se afla in pre-clip.
mi se pare normal acest fenomen din moment ce amplificatorul este mai slab , respectiv 75w per canal si 220w punte, in comparatie cu boxele.. care au 100w si 250w subwooferul .
recomandarea mea ar fi sa schimbi amplificatorul cu unul de 100-200w per canal si 300-400w in punte .
am avut 2 magnaturi pana acum, RX 44 si RX Mono , la rx mono da.. palpaia, si avea exact rolul de a ma avertiza ca semnalul urmeaza sa intre in clip .
la rx 44 nu am reusit sa-l fac sa palpaie... dar intra foarte des in protectie termica . |
|
| Sus |
|
 |
cristidb
|
Trimis: Mie Dec 01, 2010 11:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu stiam ca e problema doar cand puterea suportata de difuzoare e semnificativ mai mare sau mai mica decat puterea amplificatorului.
Nu vad de ce nu ar merge bine un difuzor care suporta 100W RMS cu un amplificator de 75W RMS, sau un sub de 250W cu 220W. Amplificatorul e destul de aproape ca si putere de ce suporta difuzoarele.
Atat timp cat nu se incalzeste si nu suna urat nu cred ca pateste nimic. Eram doar curios de ce se aprinde led-ul ala si daca asa fac magnaturile. |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi Dec 02, 2010 12:30 am Titlul subiectului: |
|
|
cum majoritatea sunt informati prost...... ca boxele se ard daca ai amplificator mai puternic, presupun ca si tu ai facut aceeasi alegere cand ti-ai facut acest sistem.
defapt adevarul este ca un sistem audio configurat calumea ar trebui sa aibe amplificare mai puternica decat difuzoarele . n-are rost sa mai stau sa explic... dar daca chiar vrei sa stii de ce se face asa.. am sa o fac cu placere |
|
| Sus |
|
 |
cristidb
|
Trimis: Joi Dec 02, 2010 9:33 am Titlul subiectului: |
|
|
Boxele se ard cand bobina se supraincalzeste, de obicei de la un amplificator intrat in clipping pentru ca trece mult mai mult curent prin bobina. Stiu ca amplificatorul poate fi putin mai puternic si chiar se recomanda asta.
De unde stie amplificatorul ce putere maxima suporta difuzorul? |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Joi Dec 02, 2010 10:05 am Titlul subiectului: |
|
|
| Pigoo a scris: |
mi se pare normal acest fenomen din moment ce amplificatorul este mai slab , respectiv 75w per canal si 220w punte, in comparatie cu boxele.. care au 100w si 250w subwooferul .
|
Nu e normal absolut deloc. Atunci daca ar fi dupa tine, orice amplificator cu putere mai mica decat puterea difuzorului / subwooferului ar trebui sa intre in clipping cand vrea el. _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
cristidb
|
Trimis: Joi Dec 02, 2010 12:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
S-a rezolvat.
Am observat ca daca dau balansul pe stanga nu se mai aprinde.
Am desfacut firele care merg la difuzoarele fata si am masurat rezistenta, ambele 4,8Ohmi. Le-am pus inapoi invers, in ideea ca daca e din difuzor problema nu se va mai aprinde led-ul cand dau balansul pe dreapta.
Nu se mai aprinde deloc. Singura explicatie pe care o gasesc e ca nu facea bine contact unul din fire. Le-am cositorit la capetele care se prind in amplificator si probabil a mai ramas putina pasta decapanta pe ele si de asta nu era contactul perfect. Ambele se auzeau la fel de tare. |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi Dec 02, 2010 2:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
| ssrli a scris: | | Pigoo a scris: |
|
Nu e normal absolut deloc. Atunci daca ar fi dupa tine, orice amplificator cu putere mai mica decat puterea difuzorului / subwooferului ar trebui sa intre in clipping cand vrea el. |
scuze, uitasem sa spun ca si reglajele conteaza  |
|
| Sus |
|
 |
blacired Priceput
Data înscrierii: 14/Noi/2009 Mesaje: 269
|
Trimis: Joi Dec 02, 2010 5:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
| cristidb a scris: | | Singura explicatie pe care o gasesc e ca nu facea bine contact unul din fire. |
N-as crede ca din cauza unui contact imperfect la vreounul dintre fire sa faca problema descrisa de tine in primul post, mai repede cred ca a atins vreun fir carcasa difuzorului, asfel facea masa si probleme...  |
|
| Sus |
|
 |
|