Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Legare Magnat Charger 230 + Magnat Tribal one x

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto

Autor Mesaj
eusebiuebi

Data înscrierii: 15/Dec/2014
Locație: Mioveni

MesajTrimis: Lun Dec 15, 2014 10:59 pm    Titlul subiectului: Legare Magnat Charger 230 + Magnat Tribal one x Răspunde cu citat (quote)

Salut. Saptamana aceasta am achizitionat un subwoofer Magnat Charger 230 ( are 800 rms ) si un amplificator magnat tribal x one ( are la 4 ohm - 350w, la 2 ohm - 500w si la 1 ohm-700w toti rms). Problema se pune cum sa le leg. Statia are 2 canale. Subwooferul ( de fapt 2 difuzoare ) 2 iesiri. Din ce am gasit sunt de 4 ohm, dar nu stiu daca dvc sau svc. Ideea e ca ar fi mai bine pe 2 ohm pentru ca ar fi mai multi watti. La sub pentru a le face 2 ohm trebuie legati in paralel din cate am citit. Eu nu stiu cati ohm scoate statia mea pe fiecare canal si daca sa fac punte sau sa leg un dif la un canal si celalalt la celalalt. Sper ca intelegeti ce am scris. Am citit zeci de posturi si tot nu am gasit raspuns. Mersi!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
JARRELL
Audiofil

Data înscrierii: 23/Mar/2011
Locație: TG JIU

MesajTrimis: Lun Dec 15, 2014 11:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Statia ta are doar un canal, dar are iesirea dublata [ cablul e in genul literei Y atat pt . + cat si pt. - ]. Poti sa legi un difuzor la un + si un - de la amplificator si pe celalalt la iesirea ramasa si asa ai o impendanta finala de 2 ohmi, daca impendanta fiecarui difuzor este de 4 ohmi.
Sus
eusebiuebi

MesajTrimis: Mar Dec 16, 2014 11:45 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mersi frumos de raspuns!!! Dar daca le leg pe fiecare cu fiecare la difuzoare nu raman tot 4 oameni? Sau nu trebuie neaparat impedante egale?
Sus
VanIIa
Audiofil

Data înscrierii: 25/Oct/2014
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Mar Dec 16, 2014 2:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eusebiuebi a scris:
nu raman tot 4 oameni

?!?

Smile)))))

Nu, tocmai ti-a explicat, sunt legaturi in Y, impedanta va deveni de 2 "oameni". Smile)))))

eusebiuebi

MesajTrimis: Mar Dec 16, 2014 4:15 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Acum am vazut ce prostie am zis.. Smile Deci cum a spus jarrel, le leg pe 2 ohm si profit la maxim de statie. Perfect. Acum alta treaba. De unde am cumparat subwooferul erau legate diff in serie. Cum a facut sa scoata 8 ohm din amp, asa ca fapt divers?? Multumesc!!!!!
Sus
JARRELL
Audiofil

MesajTrimis: Vin Dec 19, 2014 10:49 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Difurile fiind inseriate, a ramas un + si un - pe care le-a conectat la oricare din + si - de la amplificator.
Sus
eusebiuebi

MesajTrimis: Sâm Dec 20, 2014 9:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Stiu ca o sa par cam ciudat, dar e primul meu subwoofer si de 2 saptamani am aflat ce e ala w, ohm, serie, paralel etc. Deci o statie functioneaza pe cati ohm are difuzorul? Multumesc frumos!
Sus
VanIIa
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Dec 20, 2014 9:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da.
eusebiuebi

MesajTrimis: Sâm Dec 20, 2014 10:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Gata. Acum totul este mai clar! Multumesc frumos pentru raspunsuri. Sarbatori fericite!
Sus
VanIIa
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Dec 20, 2014 11:15 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

La fel!
JARRELL
Audiofil

MesajTrimis: Lun Dec 22, 2014 10:03 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eusebiuebi a scris:
Stiu ca o sa par cam ciudat, dar e primul meu subwoofer si de 2 saptamani am aflat ce e ala w, ohm, serie, paralel etc. Deci o statie functioneaza pe cati ohm are difuzorul? Multumesc frumos!

Un amplificator e proiectat sa suporte o anumita impendanta minima, deci poti sa atasezi la acel amplificator difuzoare cu impendanta egala sau mai mare decat cea minima a amplificatorului. Daca un amplif. suporta o impendanta minima de 4 ohmi si tu ii atasezi un difuzor cu impendanta de 2 ohmi, ceva n-o sa mai functioneze la un moment dat Smile
Sus
eusebiuebi

MesajTrimis: Joi Dec 25, 2014 12:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc! Am vazut la detalii ca are 700 rms pe 1 ohm, deci cred ca minimul e 1 ohm. Ca sa ajung aici imi trebuie 2 difuzoare de 2 ohm, ceea ce momentan nu este cazul. Sarbatori fericite!!
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum