Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Legarea unui subwoofer cu 2 bobine de 2 ohmi si 2 bobine de

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
malakay088
Pasionat

Data înscrierii: 12/Mar/2008
Locație: in sound....

MesajTrimis: Mie Mar 12, 2008 10:23 pm    Titlul subiectului: Legarea unui subwoofer cu 2 bobine de 2 ohmi si 2 bobine de Răspunde cu citat (quote)

DESPRE CE DOREAM SA DISCUTAM...
DECI... AM O NEDUMERIRE..si sper ca ma paote ajuta cineva cat se paote de urgent....:INtrebarea este:>>un subwoofer cu 2 bobine de 2 ohmi...la cat ohmi il pot pune( daca il pun paralel sau in serie)...cum se face asta?....A 2A INTREBARE:>>UN SUBWOOFER cu 2 bobine de4 ohmi..la cat ohmi il pot pune(daca il leg in paralel sau in serie)..cum se face acest lucru?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Shokaliptiku
Audiofil

Data înscrierii: 08/Aug/2006
Locație: galati

MesajTrimis: Mie Mar 12, 2008 11:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

legarea in serie ... + la - , + la - ... si de la primul plus .. la ultimul minus cabluri pana in amp !

legarea in paralel ... + la + , - la - ... si de la primul plus , la ultimul minus cabluri la amp ! ( explicat simplu )

un dif cu 2 bobine de 2 ohmi .. se poate lega in 1 ohm ( in paralel ) sau in 4 ohmi in serie !

un dif cu 2 bobine de 4 ohmi se poate lega in 2 ohmi ( in paralel ) si in 8 ohmi ( in serie )

YM: shokaliptiku
Sus
raidaru
Priceput

Data înscrierii: 02/Feb/2008
Locație: arad

MesajTrimis: Joi Mar 13, 2008 1:54 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

raidaru a scris:
malakay088 a scris:
VA rog frumos daca ma paote ajuta cineva!!!!! daca am un sub cu 2 bobine de 2 ohmi...la cati ohmi pot sal leg ... ohmi? si ... ohmi?.........si daca am un sub cu 2 bobine de 4 ohmi la cati .... ohmi si cati ...ohmi pot sal leg?.....cum sal leg?...paralel sau serie?....cum se face asta? Crying or Very sad am nevoie urgent pls...

Daca ai 2x2 merge pe 1 si 4, daca ai 2x4 merge pe 2 si pe 8 Wink

Sa nu zici ca-s rautacios, dar cred ca ti-am mai spus odata cum sta treaba cu impedantele astea........... Wink

Sharkky
Audiofil

Data înscrierii: 11/Mar/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Mar 13, 2008 1:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Si nu numai tu ...
Sus
malakay088
Pasionat

MesajTrimis: Joi Mar 13, 2008 4:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

multumesc frumos!...
Sus
malakay088
Pasionat

MesajTrimis: Joi Mar 13, 2008 4:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

faza e ca.....la legatu in serie....nu inteleg..cum se face....Confused?...un desen..sa itneleg mai bine...la paralel a inteles...serie..nu
Sus
raidaru
Priceput

MesajTrimis: Joi Mar 13, 2008 4:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Imd domu, o sa-ti tr un desen foarte sugestiv
raidaru
Priceput

MesajTrimis: Joi Mar 13, 2008 4:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Deci, prima imagine reprezinta legarea in serie, a doua in paralel. Spune-mi te rog ca ai inteles.............. Confused

imped.JPG
 Description:
 Filesize:  97.86 KB
 Viewed:  2256 Time(s)

imped.JPG

malakay088
Pasionat

MesajTrimis: Vin Mar 14, 2008 3:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da am itneles...slava domnului:P...merci
Sus
tilica

Data înscrierii: 19/Mar/2008

MesajTrimis: Mie Mar 19, 2008 4:02 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ma poate ajuta cineva ??....am 2 subwoofer-e de 2x2 ohmi si o statie de la alpine...aveti idee daca se pot monta in paralel pe aceasta statie.Din cate am inteles eu pentru aceasta "schema" trebuie statie pe un ohm
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/Alpine/V_Power/MRP-M850/
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Hifonics/BRUTUS/BX_12D2/
Sus
Shokaliptiku
Audiofil

Data înscrierii: 08/Aug/2006
Locație: galati

MesajTrimis: Mie Mar 19, 2008 9:00 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

singura varianta buna este sa legi bobinele fiecarui sub in paralel , iar suburile in serie intre ele ! ajungi la 2 ohmi ... si o putere de 1200w ! ampul are doar 800w la 2 ohmi ... deci cam putin !

YM: shokaliptiku
Sus
tilica

Data înscrierii: 19/Mar/2008

MesajTrimis: Mie Mar 19, 2008 5:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Dar..daca as lega bobinele in paralele si suburile tot in paralel .....atunci ar ajunge la 1 ohm.....ceea ce ar insemna ca trebuie sa schimb ampliful cu :http://www.booster.ro/car-sound/amplificatoare/hifonics/bxi-1206d-super-de-1986.html....ce zici e o parere buna ...am facut bine calculul?
Sus
otzy
Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007
Locație: timisoara

MesajTrimis: Mie Mar 19, 2008 9:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

greu cu legatu serie/paralel Laughing
daca legi bobine in paralel ai 1 ohm/ woofer, daca legi amadoua woofere in paralel ai 0.5 ohmi si nu ai prea multe amplifuri stabile la 0.5 ohmi.

suburile tale se pot lega la 0.5... 2... 5 si 8 ohmi.

Audi_A6
Audiofil

Data înscrierii: 15/Aug/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Joi Mar 20, 2008 6:08 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Shokaliptiku a scris:
singura varianta buna este sa legi bobinele fiecarui sub in paralel , iar suburile in serie intre ele ! ajungi la 2 ohmi ... si o putere de 1200w ! ampul are doar 800w la 2 ohmi ... deci cam putin !

eu sunt de parere ca in cazul asta se leaga fiecare sub in serie si dupa, amandoua in paralel, deoarece altfel ai avea probleme cu faza si nu cred ca ar mai scoate basul nici macar la puterea amplifului Wink
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum