|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
andu85

Data înscrierii: 04/Dec/2009 Mesaje: 19
|
Trimis: Vin Dec 11, 2009 10:18 am Titlul subiectului: Magnat, MTX sau Helix- voi ce ati alege?? |
|
|
Salutare,
Am un Logan, Ph.2 caruia i-am schimbat de curand unitatea serie cu unitatea de mai jos:
http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Pioneer/DEH-50UB/
Player-ul este foarte bun, sunetul redat fiind, dupa a mea parere mult mai plin decat cu ceea ce exista inainte..
Problema in mod evident o reprezinta acum difuzoarele care nu prea fac fata noului player.
In cautarile mele am un buget limitat...400 RON fata-spate, bani de care as vrea sa achizitionez ceva care sa redea un sunet calitativ si nu zgomot.
Deci m-am orientat catre urmatoarele modele de boxe pe 13( nu as dori sa aduc modificari, chiar as vrea ca peste noile boxe sa pot aplica acele capace de plastic de serie astfel incat modificarea sa nu fie vizibila-Traim in Romania...)
1. http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HELIX/Coaxiale/E_105_Esprit/
2.http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/MTX_Audio/THX502/
3.http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Magnat/Coaxiale/Dark_Power_132/
Pana acum am testat MTX-urile si mi s-a parut ca redau foarte bine, in special joasele (aceea senzatie de bass pufos) dar as dori sa stiu daca diferentele din puncte de vedere a calitatii sunetului ar fi majore intre Magnat si MTX-urile alese de mine( pretul ar fi un argument destul de puternic daca dpdv calitativ ar fi tot pe acolo).
Multumesc pentru sfaturile voastre!
Zi faina!  |
|
| Sus |
|
 |
blacired Priceput
Data înscrierii: 14/Noi/2009 Mesaje: 269
|
Trimis: Vin Dec 11, 2009 9:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
Hai salut.
In loc sa dai bani pentru niste difuzoare scumpe care le vei pune pe polita spate la Logan, mai bine pune banii intr-un material cu care poti insonoriza portierele usilor fata..... pune cite un difuzor mid-bass de 16,5cm in ficare cu ajutorul unor inele din MDF ca vor avea si un aspect mult mai misto, apoi cite un tweeter sus pe bord, impinse difuzoarele corespunzator cu un amplificator potent, .....si vei avea muzica in masina si la 90km la ora nu ceva distorsiune urita la trei sfert de volum din player in patru difuzoare! |
|
| Sus |
|
 |
cristimac Priceput

Data înscrierii: 15/Apr/2008 Mesaje: 576 Locație: Arad
|
|
| Sus |
|
 |
andu85

|
Trimis: Mar Dec 15, 2009 3:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salut,
Multumesc pentru raspunsuri!
Ideea cu izolarea fonica nu este deloc rea numai ca nu imi doresc inca sa ma apuc de demontat fetze de usi sau sa montez inele de MDF desi stiu ca un dif pe 16 se aude mult mai bine decat unul pe 13.
Ideea e ca as dori pur si simplu sa schimb difuzoarele stock cu unele cu un nivel mai ridicat de performanta peste care sa pun la loc grilele de fabrica..fara twittere la vedere..fara sa se vada nicio modificare, e mai bine asa pt siguranta masinii.
Rugamintea pt voi cei care va pricepeti ar fi daca ati putea sa-mi daca Magnat-urile pe care le-am indicat mai sus sunt competitive ca si calitate cu MTX-urile sau Helix-uri-pretjul conteaza!
Multumesc! |
|
| Sus |
|
 |
danpalarie Priceput

Data înscrierii: 28/Iul/2009 Mesaje: 221
|
Trimis: Mar Dec 15, 2009 9:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salutare, daca ami permiti voi da si eu o maina de ajutor, de mult nu am mai scris pe forum =]. Uite care e baiul, te-as sfatui totusi sa pui un sistem pe fata de 16,5. Cu putina munca vei reusi asta plus sa ramai cu capacele originale. Un sistem de 16,5 face cat doua de 13, asta e realitatea, deoarece le vei amplifica doar de player nu are rost sa iti procuri ceva iesit din comun, as merge pe un produs precum e helix dark blue (consacrate deja pu sunetul lor fara amplificare). http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HELIX/Sisteme/DB_62.1_Dark_Blue/
Despre izolare fonica, aici cum doresti, an cazul tau as merge doar pe tabla usilor fata, nu prea merita investitia an rest _________________ Kia sportage 2008 pio 6950IB, focal Polyglass 165 VR, hifnics ZXi 4002, OLYMPUS OLM1612 + TXi 1500D. |
|
| Sus |
|
 |
andu85

|
Trimis: Lun Dec 28, 2009 3:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc Dan,
Cred ca o sa-ti ascult sfatul legat de dimensiunea boxelor si o sa merg pe 16 ( am mai intrebat si alti prieteni si mi-au zis ca intr-adevar se pot pune la loc fetzele originale)...acum sper ca tweeterele din bord sa nu iasa in evidenta nimanui cu mancarimi la degetzele.
In ceea ce priveste izolarea fonica..m-am hotarat sa o fac si pe asta pentru ca e adevarat ca Loganul sufera la capitolul asta..aici mai am insa de studiat pt ca am vazut ca preturile pt izolatorii ganditi special pt car audio sunt destul de ridicate si ma gandeam la o chestie auzita de la colegi-ca ar exista in Praktiker nu stiu ce folie minune de antifonat pt constructii care se poate folosi cu multa glorie si pentru ce imi trebuie mie...daca aveti vreo idee despre subiect please HELP
Pe spate voi ramane pe coaxiale si asa cum ai spus si tu nu voi baga foarte multi bani..ma gandeam la niste Magnat-uri Dark sau la Helix-urile galbene pe 13.
O intrebare as mai avea totusi..citind pe aici am vazut multe sugestii catre Hetz, Helix, Mac Audio dar nimic despre MTX si chiar as fi curios de ce nu..(din cate am citit pe mai multe forumuri de pe afara, MTX-urile par a fi foarte apreciate-ma gandesc poate ne ajuta Vladutz si daca tot ne ajuta poate ne zice si cand se lanseaza generatiile 2010 de la Magnat)
Zi buna tuturor! |
|
| Sus |
|
 |
adi90 Pasionat

Data înscrierii: 21/Iul/2009 Mesaje: 190 Locație: Pitesti
|
Trimis: Lun Dec 28, 2009 9:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
| andu85 a scris: |
am mai intrebat si alti prieteni si mi-au zis ca intr-adevar se pot pune la loc fetzele originale
|
daca ai ph2 va trebui sa dai suportul original ca sa pui pe 16,5
oricum nu-ti face griji, nu o sa se vada
| andu85 a scris: | .
In ceea ce priveste izolarea fonica..m-am hotarat sa o fac si pe asta pentru ca e adevarat ca Loganul sufera la capitolul asta..aici mai am insa de studiat pt ca am vazut ca preturile pt izolatorii ganditi special pt car audio sunt destul de ridicate si ma gandeam la o chestie auzita de la colegi-ca ar exista in Praktiker nu stiu ce folie minune de antifonat pt constructii care se poate folosi cu multa glorie si pentru ce imi trebuie mie...daca aveti vreo idee despre subiect please HELP
|
cred ca e vorba despre ALUBAND si nu e cine stie ce
mai bine folosesti niste STP- e mai scump, dar si rezultate mai bune
tweterele le poti pune la oglinzi
PS:daca ai nevoie de poze,sfaturi despre instalare difuzoare de 16.5 pe logan ph2 sa zici  |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|