Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

magnat sau dls?

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto

Autor Mesaj
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Mar Aug 01, 2006 3:37 pm    Titlul subiectului: magnat sau dls? Răspunde cu citat (quote)

sunt in dilema, ampli-ul va duce un GTO 1204BR. m-am oprit la Magnat The Rock 1000 si DLS CA23. diferenta e de 140W rms la punte pentru magnat, si totusi DLS-ul e cu 700.000 parca mai scump. banii n-ar fi o problema, bugetul ptr ampli e de 7 mil.
deci chiar este atat de superior DLS-ul? Diferenta de putere oricum e nesemnificativa ptr mine, wooferul are 300 rms.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
3ldiablo
Pasionat

Data înscrierii: 31/Iul/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar Aug 01, 2006 3:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca folosesti amplificatorul doar pentru subwoofer iti recomand sincer sa te orientezi catre un amplificator monobloc class D. Este net superior amplificatoarelor din clasa AB, distorsiuni mai mici.
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Mar Aug 01, 2006 4:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pretul unui amplificator nu depinde numai de putere sau de producator...

Magnat face si HotRod 2500 care desi are o putere similara are un pret mai mare decat Rock 1000.. si au si alte modele chiar mai scumpe.
DLS la fel... compara DLS CA22 cu RA25.. putere mai mica la pret dublu Smile
Sau CA23 cu RA20.

In concluzie, DA, DLS CA23 e mai buna in cazul tau. La Rock 1000 platesti si surplusul de putere de care nu ai nevoie.

JBL GTO 1204BR nu este momentan pe stoc. In cateva zile, cel tarziu saptamana viitoare vine. Acum nu se gaseste nicaieri, nu are nici importatorul.
Trimite comanda si te anuntam cand vine.
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Mar Aug 01, 2006 4:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mihai a scris:

In concluzie, DA, DLS CA23 e mai buna in cazul tau. La Rock 1000 platesti si surplusul de putere de care nu ai nevoie.

pai rock e mai ieftin Very Happy oricum, subul e pe drum deja de dincolo(exact din cauza ca la noi nu l-am gasit), astept sa ajunga, pana atunci am tema de gandire cu ampli...totusi, un alt monobloc in bugetul asta nu exista? problema e ca imi trebuie factura, deci trebuie neaparat sa iau unul nou.
Sus
mihai
Site Admin

MesajTrimis: Mar Aug 01, 2006 5:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

@3ldiablo - gresesti. amplificatoarele de clasa D nu sunt superioare pentru ca au distorsiuni mai mici, din contra, au cele mai mari distorsiuni... de aia se si folosesc numai pentru subwoofere pentru ca pana pe la 300Hz distorsiunile pe bass sunt acceptabile.

Amplificatoarele de clasa D sunt bune pentru eficienta mult mai mare.
Pentru fidelitate maxima, cauta un amplificator clasa A.... sa vezi preturi.

Exista si statii monobloc AB, nu trebuie sa fie neaparat D.
WCC-8001 si DLS CA12 sunt AB.

In cazul de fata ar fi CA12 la acelasi pret dar iti da puterea de 400W la 2 ohmi si tu ai nevoie la 4 ohmi...
In schimb CA23 merge in punte pe 400W la 4 ohmi dar nu merge si pe 2 ohmi pentru ca statia intern deja lucreaza in regim de 2 ohmi cand e in punte.

@asus > da, WCC sunt facute de Orion si sunt OK dar in cazul asta mergi linistit cu DLS CA23.... o sa scoti tot ce poate 1204BR si iti mai si ramane.
Sus
mihai
Site Admin

MesajTrimis: Mar Aug 01, 2006 5:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

asus a scris:

pai rock e mai ieftin Very Happy oricum, subul e pe drum deja de dincolo(exact din cauza ca la noi nu l-am gasit), astept sa ajunga, pana atunci am tema de gandire cu ampli...totusi, un alt monobloc in bugetul asta nu exista? problema e ca imi trebuie factura, deci trebuie neaparat sa iau unul nou.

De unde de dincolo ? Smile
Gasesti monobloc sub 7 milioane dar cu 400W numai la 2 ohmi, nu si la 4 ohmi. Pentru subwoofer de 4 ohmi cel mai rentabil este unul de 2 canale care va merge in punte.
La noi nu e nici o problema cu factura.
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Mar Aug 01, 2006 5:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

din DE vine wooferul, nu e nou, e de "proba" sa zic asa, dar in principiu daca merge bine (nu vad de ce n-as fi multumit de el), o sa iau unul nou, asa ca nu e graba cu wooferul, 2-3 saptamani sigur n-o sa-l comand.
bun, raman pe ca23 (pe weekend am toti banii, deci atunci o sa fac si comanda), dar ar mai fi o singura intrebare mai ciudata, e ca23 un amplificator pe care peste1, 1 luna jumatate il voi mai gasi la voi? Sistemul final va fi din 2 ampli si 2 suburi identice. despre JBL GTO 1204BR nu-mi fac griji ca n-o sa-l mai gasesc, e prea popular, dar despre ampli va-ntreb pe voi.
Sus
mihai
Site Admin

MesajTrimis: Mar Aug 01, 2006 6:05 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

si amplificatorul va fi peste 1 luna dar de ce 2 woofere pe aceiasi masina ??
E mult mai bine din toate punctele de vedere cu unul singur mai puternic...
calitatea sunetului, costuri, spatiu in portbagaj etc...
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Mar Aug 01, 2006 6:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mihai a scris:
de ce 2 woofere pe aceiasi masina ??

m-am exprimat putin gresit, am 2 masini, si cand am zis sistem am vrut sa zic totalul (ampli+woofere). si cam asa sunt eu...nu-mi place sa ma complic cu nspe modele si firme. Asa...ca idee, si masinile sunt identice...probabil ca peste un an o sa fac si gemeni Very Happy
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum