Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Magnat XTC 300

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
ELNA
Priceput

Data înscrierii: 06/Aug/2006

MesajTrimis: Joi Sep 28, 2006 1:51 am    Titlul subiectului: Magnat XTC 300 Răspunde cu citat (quote)

ce ziceti ar merita trecerea de la GTO1202 la XTC300 ? desi pare sa aibe doar 250W Magnatul are bobina de 2,5inch , Xmax de 14mm one way fata de 12mm la JBL .... in mod normal ar trebuii sa tina mai multa putere decat GTO pentru ca are bobina mai mare ... Confused

pe mine ma intereseaza sa se auda mai tare ... putere este destula ... peste 500W rms acum Very Happy vreo 650 dupa calcule .... cu motor oprit Razz

PS: cam la ce pret as putea gasii magnatul la voi ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Joi Sep 28, 2006 2:12 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

La ce pret? La cel mai bun, bineinteles Very Happy
349.9 RON (tva inclus)
Daca ai pofta de teste si eu as fi curios de o asemenea comparatie... Am auzit XTC in incinta Magnat (XTC 130 Neo, bandpass) si rupe masina... In incinte bass reflex custom nu stiu ce-ar putea.
Sus
ELNA
Priceput

MesajTrimis: Joi Sep 28, 2006 2:22 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pretul este super Ok ! acum teste nu o sa pot face (pentru ca nu sunt din bucuresti) decat daca cumpar difuzorul Sad si odata cumparat nu il pot da inapoi Smile

pe ce amplificator l-ai auzit ? sunt curios daca tine putere cat JBL`u eventual sa mearga mai "rece" Smile am vazut acum ca are sasiu din Aluminiu deci ar disipa mai bine caldura decat tabla de la JBL Confused
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Joi Sep 28, 2006 10:57 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am auzit 130 Neo dar nu mai stiu pe ce amp...
Odata am auzit 230 Neo pe un Bull Power One, acum vreun an cand inca mai exista statia asta.
Statie de 400W pe ditamai cutia de 500W, 2 difuzoare... Tremura tabla pe masina, se auzea pe masura... dar e clar ca putea mai mult. Pe amplificatoare puternice nu l-am incercat sa-i aflam limitele, si niciodata in bass reflex.
Ai gasit parametrii T/S? Fa-i niste simulari.
Sus
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Joi Sep 28, 2006 8:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

http://www.magnat.de/content/carhifi/product_detail_en.asp?p2=121025&p=121030&pl=7,%208&s=162
Difuzorul este destul de bun (parerea mea). Dar la pretul asta te poti duce spre un Infinity care este si mai bun decat asta. Daca ai vrea sa-l schimibi pe JBL cu Magnat-ul asta nu o face, dar cu asta poate
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer/Infinity/Kappa_120.3se/

Magnatul am observat ca ar fi bun ca solutie pentru incinte compacte bass-reflex cu rezultate bune. Are sensibilitate reala de 90 db fata de de JBL care are 86 db reali, dar avantajul asta nu se vede pentru ca are fs cu +5hz si se compenseaza intr-un fel.

Parera mea, ELNA, este ca puterea unui dif nu este numai din bobina diametrul ei sau xmax. Toti parametrii T/S care rezulta indiect din dimensionarea bobinei sunt la fel de importanti cand sunt pusi langa magnet. Magnetul este foarte important pentru ca pana la 300W merge 1 magnet clasic (cam 40-70 oz). Pentru puteri mai mari trebuiesc alaturati 2 magneti clasici (cam 100-120 oz in general) sau din neodym cu e la unele high-end sau alte aplicatii. La puteri extreme trebuiesc chiar 3 magneti alaturati (ex: Pioneer care are vreo 160 oz total).

Sasiul are rol mai mult de rigidizare a difuzorului, nu neaparat de disipare a caldurii (tel secundar).

ELNA
Priceput

MesajTrimis: Vin Sep 29, 2006 6:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Infinity kappa 120.3se il am deja ... este subwooferul ce il folosesc in casa pentru ca suna ceva mai bine decat JBL`u , dar la spl sunt aproape identice Rolling Eyes si la puterea suportata Rolling Eyes

Siviu tu te ghidezi prea mult dupa acei parametrii sensibilitatea nu este un factor atat de important la subwoofere pentru ca ea se masoara pe intreg spectru audio !
Sus
ELNA
Priceput

MesajTrimis: Vin Sep 29, 2006 7:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am mai gasit un difuzor interesant insa la alta categorie de pret ... este vorba de Alpine SWR-1241D m-am cam plictisit de GTO`ul meu si as cam vrea sa il schimb .... sper sa imi treaca Rolling Eyes

PS: Alpine SWR-1241D la ce pret l-ati aduce ?
Sus
Silviu
Priceput

MesajTrimis: Vin Sep 29, 2006 8:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu nu compar doar sensibiliatate. Ideea e ca acel Infinity este superior lui JBL prin alte chestii (liniaritati in graficele de inpedanta, group delay, etc.).
Sa ma mai uit dupa alpine........ (sa zic si eu ceva Rolling Eyes )

ELNA
Priceput

MesajTrimis: Vin Sep 29, 2006 9:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

putin ma intereseaza GD ? da ce aveti frate cu al Group DELAY ? am innebunit !

incinta sta in porbagaj deci GD difuzorului e minuscul fata ce ce o sa bage porbagajul !
Sus
Silviu
Priceput

MesajTrimis: Vin Sep 29, 2006 10:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

poate ai dreptate in felul tau, dar in casa la tine conteza. In conceptia incintei in relatie cu difuzorul nu trebuie neglijat nimic. Micile diferente fac intregul sa sune mai bine, mai percusiv, mai profund, mai tare.
Nu uita group delay este o distorsiuni a incintei. Oricat de mica pare are si ea importanta.
Eu am dat acolo un exemplu general, si ia-l ca atare.

Alpine-ul pare interesant, dar cred ca e cam scump pentru cat face.

ELNA
Priceput

MesajTrimis: Mar Oct 03, 2006 12:57 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mihai a scris:
La ce pret? La cel mai bun, bineinteles Very Happy
349.9 RON (tva inclus)
Daca ai pofta de teste si eu as fi curios de o asemenea comparatie... Am auzit XTC in incinta Magnat (XTC 130 Neo, bandpass) si rupe masina... In incinte bass reflex custom nu stiu ce-ar putea.

ce crezi merita sa schimb GTO cu XTC300 ?? sincer mie nu imi place nici ca aspect GTO Sad este difuzor de tip shallow ...

as lua infinity dar nu tine putere nici cat GTO !!!! incredibil ,dar adevarat ! Kappa 120.3se cu amplificatorul de pe GTO cam miroase a ars daca ma dau la el ! desii membrana are o cursa.... deci ar trebuii sa aibe racire ...

PS: are cineva parametrii TS la XTC300 ?
Sus
Silviu
Priceput

MesajTrimis: Mar Oct 03, 2006 7:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu se gasesc parametri TS mai avansati decat cei de pe site-ul lor. Doar de la vreun om care l-a cumparat. Oricum cei de pe net sunt suficienti pt o idee.
Fery_
Pasionat

Data înscrierii: 30/Iul/2006
Locație: deva

MesajTrimis: Mie Oct 04, 2006 12:06 am    Titlul subiectului: sal Răspunde cu citat (quote)

daca ai chef uite-te peste HERTZ HX300D......o sa-ti placa nu e un difuzor de neglijat......e lam auzit Smile ...........MERITA!! nu are rost sa comentez mai mult Smile
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum