Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Mid + Tweetere in sistem full active

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
kristall

Data înscrierii: 28/Feb/2011
Locație: Bucuresti / Braila

MesajTrimis: Mar Noi 01, 2011 3:33 pm    Titlul subiectului: Mid + Tweetere in sistem full active Răspunde cu citat (quote)

Salutare tuturor! Probabil acest mesaj este postat in sectiunea gresita, fapt pentru care imi cer scuze!

Am un amplificator Helix DB Five, 2 midbass si 2 tweetere si as dori sa fac un sistem full active pe fata.

Masina in discutie este un BMW E90 cu cd player professional. Vreau neaparat sa pastrez HU de fabrica.

Tweeterele sunt DLS T25, iar midbass sunt de pe sistemul BMW individual High End. 50W RMS sunt ok pt ele, am gasit pe forumuri din SUA persoane care le amplifica cu 100W RMS si nu fac figuri.

Am si un set de crossovere de la un sistem JBL c608 MKii... intrebarea este:

Pentru sistem full active, mai e nevoie de crossovere fata, sau pleaca din amplif semnalul deja filtrat?

Care este solutia optima pentru a duce semnalul din HU la amplif? Ce convertor Hi-Low imi recomandati?

De asemenea, ampliful are un canal de 250w RMS/4 ohm sau 320w rms/2ohm, cu care as dori sa amplific 2 woofere Helix E8W
(specificatii: putere: 200W RMS, 600W Max
SPL: 85 dB (1W / 1m)
impedanta: 2 x 2 ohmi (2 bobine))

Merg puse cele 2 woofere pe canalul de 250W RMS al amplifului?

Va multumesc mult pentru raspunsuri!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Pigoo
Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008
Locație: Constanta

MesajTrimis: Mar Noi 01, 2011 5:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

activ.. iti spune si numele, trebuie sa renunti la filtrele pasive .
trebuie filtrat activ... preferabil din player, playerul de fabrica de bmw.. e... mult sub mediocru, chiar si sub un sony xlopd . ia-ti gandul de la adaptoare hi-low.....
schimba-l cat mai repede daca chiar vrei sa asculti muzica, preferabil cu unul din gama pioneer p88, clarion 788, alpine 98xx .... care stiu ce inseamna crossovereala .

cat despre cele doua subwoofere 2x2ohm si iesirea de sub a amplificatorului de 320w la 2ohm, sunt ok, cu toate ca ar fi ideal 400w la 2ohm.. vor canta si pe 320w .
bobinele difuzoarelor le legi in serie ca sa ai 4ohm iar difuzoarele le legi in paralel intre ele pentru a avea 2ohm final .
Sus
kristall

MesajTrimis: Mar Noi 01, 2011 7:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Iti multumesc mult pentru raspuns!

Din pacate, nu vreau sa renunt la playerul de fabrica.
sunetul acestui player denumit professional este mult mai bun decat al celui denumit business.

Pe sonorizarea logic 7 este tot acest player, numai ca are atasat un amplificator si un DSP incorporat in amp.

Amplificatorul meu are filtre LPF si HPF incluse:

raspuns in frecventa: 10 Hz - 30 KHz
BassBoost variabil 0-18 dB
filtre active integrate ce fac posibila o configuratie full active 2 cai plus subwoofer:

filtru HPF (trece-sus) variabil 50 Hz - 4 KHz
filtru LPF (trece-jos) variabil 50 Hz - 4 KHz

THD <0> 98 dB (raport semnal/zgomot)
semnal intrare 300mV - 6V

Si are si intrari semnal high, dar am inteles de la o persoana care a avut un amplificator asemanator acestuia (Helix DB Four) ca bazaia.

Ma gandeam sa folosesc un adaptor high - low care si preamplifica putin semnalul inainte de a intra in amplificator.

In cazul in care cu un astfel de convertor rezultatele vor fi slabe, ma gandeam sa achizitionez ulterior un Helix AFC: http://www.lksgroups.com/node/487

Procesor de sunet ar fi ideal, dar nu am disponibil 2000+ RON numai pentru acesta.
Sus
kristall

MesajTrimis: Mie Noi 02, 2011 12:09 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

in poze, subwooferul are doar 2 pini.

cele din schema pe care mi-ati aratat-o au cate 4, din cate vad...

http://www.helixhifi.com/products/photos/E8W_1_m.jpg
Sus
Pigoo

MesajTrimis: Mie Noi 02, 2011 12:51 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

subwooferul are 2 bobine de 2ohm cum ai spus si tu..... nu ai difuzoarele ca sa te uiti la ele ca sa te comvingi ?
Sus
kristall

MesajTrimis: Mie Noi 02, 2011 1:40 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu le-am cumparat inca. Am 3 optiuni, dar Helix sunt singurele care se gasesc in europa. Celelalte 2 se gasesc numai in USA

Unul este Earthquake SWS-8 si celalalt este un model de la MOREL, nu stiu exact codul pe derost.

In orice caz, se pare ca va trebui sa renunt la ideea de full active fara HU schimbat, si sa merg pe 4 canale + subwoofere...

De asemenea, am citit pe forumuri din USA ca au fost oameni carora li s-a topit insonorizantul in usa, dynamat original. Tot acolo spuneau ca Dynamat X-treme nu are astfel de probleme... E adevarat ca se poate sa se topeasca in usa daca masina sta la soare?

Va multumesc!
Sus
Pigoo

MesajTrimis: Mie Noi 02, 2011 5:12 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

de ce vrei sa mergi pe 2x8" ?

ramai cu filtrele pasive ca pe playerul ala oricum nu o sa vezi mari diferente chiar si daca le filtrezi din amplificator activ...

nu se topeste....
Sus
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Mie Noi 02, 2011 9:31 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

kristall a scris:
Nu le-am cumparat inca. Am 3 optiuni, dar Helix sunt singurele care se gasesc in europa. Celelalte 2 se gasesc numai in USA

Unul este Earthquake SWS-8 si celalalt este un model de la MOREL, nu stiu exact codul pe derost.

In orice caz, se pare ca va trebui sa renunt la ideea de full active fara HU schimbat, si sa merg pe 4 canale + subwoofere...

De asemenea, am citit pe forumuri din USA ca au fost oameni carora li s-a topit insonorizantul in usa, dynamat original. Tot acolo spuneau ca Dynamat X-treme nu are astfel de probleme... E adevarat ca se poate sa se topeasca in usa daca masina sta la soare?

Va multumesc!

S-a topit pentru ca Dynamat Original e un material slab de tot. E ultimul material care l-as folosi pentru insonorizare, mai degraba as pune Aluband.

Daca vrei si difuzoare spate, si sistem activ pe fata o sa ai niste complicatii extraordinare, pentru ca 99% sigur setarile de pe fata nu o sa se potriveasca cu cele de pe spate.

Sus
kristall

MesajTrimis: Mie Noi 02, 2011 2:15 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pigoo a scris:
de ce vrei sa mergi pe 2x8" ?

ramai cu filtrele pasive ca pe playerul ala oricum nu o sa vezi mari diferente chiar si daca le filtrezi din amplificator activ...

nu se topeste....

Vreau sa merg pe 2x8" pentru ca masina are in momentul de fata sistemul standard care contine 2 midbass de 10cm pe usile din fata, 2x6.4" sub scaunele fata si 2 mid de 10cm pe polita spate.

Incintele de sub scaunele fata permit montarea unor woofere de maxim 8" diamentru.

La final doresc ca masina sa arate cum a iesit din fabrica, fara modificari vizibile ale interiorului.

Am tot primit sfaturi sa incerc sistem full active, dar cred ca voi renunta la idee dupa discutiile avute aici, o data din pricina playerului care este cam incompetent (playerul este facut de ALPINE, are sigla lor pe el, made in hungary.)

Voi merge pe mid + tweetere pe fata si spatele va ramane asa deocamdata. Si sws-8 sau Helix E8W sub scaunele fata.

INTREBAREA CARE RAMANE VALABILA ESTE: cum duc semnalul de player la amplificator pentru a obtine rezultatele cele mai bune? (fara a folosi procesor).

VA MULTUMESC MULT!
Sus
Pigoo

MesajTrimis: Mie Noi 02, 2011 2:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

chiar acum 5 zile am facut upgrade pe un e87
si tin sa iti dau niste sfaturi si corectari
difuzoarele de 4" de pe usa sunt doar medii
sub scaune au incinta de ~2L .... nu faci nimic cu ea, in special daca pui difuzor de 8" ....
Sus
kristall

MesajTrimis: Mie Noi 02, 2011 2:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

STiu ca sunt doar medii pe usi. Si urmeaza sa fie inlocuite cu altele de medii + tweetere care vin puse la oglinzi. Sunt rame speciale pentru ele care se cumpara separat.

Cu wooferele nu am ce sa fac. Sunt f limitat din acest punct de vedere. Cei care au pus SWS-8 au fost multumiti... nu imi doresc sa imi sara fundul de pe scaun, doar un bass curat, in armonie cu restul melodiei.

Ce upgrade ai facut la E87? ai fost multumit de rezultat?

LE: uite cum suna SWS-8 care au cica 150w pe un seria 1 coupe...

http://www.youtube.com/watch?v=U6G_UqiH2VA
Sus
Pigoo

MesajTrimis: Mie Noi 02, 2011 3:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

stiu ca sunt in 3 suruburi, initial tipu lasase masina la mine in garaj vreo 4 zile ca sa incerc sa-i adaptez pe usi difuzoarele focal k2p de le aveam eu inainte, si apoi am zis sa le bagam in podea.... si asa a ramas Laughing
i-am schimbat si playerul cu un clarion 788+rama+mufe
am amplificat difuzoarele.....
i-am pus si un set de tweetere in stalpi ca sonorizarea de fabrica nu avea , si s-a schimbat sunetul dramatic . am fost amandoi multumiti, si clientul cat si eu Smile
nu pot sa urc pozele, trebuie sa le redimensionez si mi-e lene . daca vrei da-mi add pe mess ca sa-ti arat ce i-am facut .

vezi ca mai gasesti ceva de la audio system facut pt underseat bmw, exact aceeasi forma speciala . http://www.pbase.com/rkoelewijn/audio_system_xion_200_bmw&page=all
poate astea le poti face rost daca cele din america nu .
subwooferele esprit nu sunt facute sa mearga acolo, nici nu o sa incapa fara adaptari(dublu inel)
Sus
kristall

MesajTrimis: Mie Noi 02, 2011 4:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

imi poti da, te rog, un msg privat cu id de mess?

merci
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum