|
Autor |
Mesaj |
DaNyBuCsA Pasionat
Data înscrierii: 24/Iun/2015 Mesaje: 61 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mar Sep 15, 2015 9:31 pm Titlul subiectului: MTX Audio Thunder X702 vs. Fli Loaded 400S |
|
|
cine ma poate ajuta sa ma sfatuiasca ce amplificator sa aleg? detin o incinta woofer sealed cu 2 difuzoare legate in paralel,ambele insumand impendanta de 6 ohm. Difuzoarele nu sunt foarte puternice(un sal ahx2030-4ohm si un bluetech ew08-pro - 8ohm),dar mi-as dori un amplificator pentru ele care sa aiba filtru lpf,fiind difuzoare mid-bass sa filtrez frecventele sub 50-60hz.
Amplificatoarele le-am gasit la acelasi pret (170 lei) si nu stiu la ce sa ma hotarasc.Probabil ca pe viitor voi inlocui difuzoarele ,dar momentan ma voi folosi de ele pentru ca se aud suficient de bine pentru ce am nevoie acum. Masina este un astra h caravan cu cd70 navi,in caz ca e necesara aceasta informatie.
Va rog sa imi dati un sfat pentru ca la sfarsitul saptamanii as vrea sa cumpar unul din amplificatoare |
|
Sus |
|
 |
The_Audio_Dog Priceput
Data înscrierii: 02/Mar/2014 Mesaje: 216
|
Trimis: Mie Sep 16, 2015 8:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
sfatul meu e sa pui 2 difuzoare identice, pt ca in configuratia asta orice amplificator ai alege difuzorul sal v-a ceda primul pt ca puterea nu se imparte egal intre ele !!!
mai mult ce ai tu acolo nu sunt difuzoare de subwoofer, as putea spune ca sunt cel mult de mid-bass |
|
Sus |
|
 |
The_Audio_Dog Priceput
Data înscrierii: 02/Mar/2014 Mesaje: 216
|
Trimis: Mie Sep 16, 2015 8:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
iar impedanta lor nu este de 6 ohm ci de 2,66ohm |
|
Sus |
|
 |
DaNyBuCsA Pasionat
|
Trimis: Joi Sep 17, 2015 10:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
intr-adevar ai dreptate cu impedanta. cred ca am facut o confuzie. deci impedanta este de 2,66ohm. cat despre difuzoare, am si spus mai sus ca sunt mid-bass si tocmai de aceea ma interesa ca amplificatorul sa aiba filtru pentru taierea frecventelor prea joase (sub 50hz). totusi as dori ceva pareri legate de amplificatoare. Cu siguranta voi schimba si difuzoarele pe viitor cu ceva mai potent si corespunzator cerintelor de subwoofer,dar sunt abia la inceput. inca un lucru care imi da de banuit acum este daca amplificatoarele vor putea merge in punte la aceasta impedanta. maine am drum in orasul din care am gasit baiatul care vinde amplificatoarele si as vrea sa aflu cat mai repede daca se merita suma de 150 de lei/bucata. Fli loaded am inteles ca este o firma americana foarte renumita,dar nu stiu mai multe detalii.
In concluzie m-ar interesa in mod special calitatea amplificatorului,o putere cat de cat potrivita,apoi voi rezolva si treaba cu incinta care nu este foarte adecvata. |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
|
Sus |
|
 |
DaNyBuCsA Pasionat
|
Trimis: Vin Sep 18, 2015 8:39 am Titlul subiectului: |
|
|
Ok. De acord In legatura cu lpf-ul,dar as dori ceva informatii legate de amplificatoare. Ce imi recomandati sa iau dintre cele doua?statia va merge bine in punte cu impedanta de 2.66ohm ? Voi scapa de aceste difuzoare poate la primavara si voi lua ceva mai bun,dar momentan vreau sa merg in configuratia asta pana atunci. merita pretul? |
|
Sus |
|
 |
DaNyBuCsA Pasionat
|
Trimis: Joi Sep 24, 2015 12:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am fost. am cumparat statia. Mi se pare foarte buna si solida. Bass-ul s.a imbunatatit considerabil,iar distorsiunile sunt minime cu lpf-up tinut undeva la 100-120hz. Momentan sunt multumit de sunet,dar cu siguranta la anu voi inlocui difuzoarele cu ceva mai adecvat |
|
Sus |
|
 |
DaNyBuCsA Pasionat
|
Trimis: Mie Sep 30, 2015 10:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
revin cu o intrebare. teoretic statia se poate arde daca o folosesc in punte la impedanta de 2.66 ohm,deoarece scrie ca merge in 4 ohm. Credeti ca se poate intampla ceva totusi daca o folosesc? eu tin volumul amplificatorului cam la 3/4 (fara bass boost) , dar nu ascult extrem de tare din player,poate doar 2-3 melodii mai tare ,apoi las mai usor. Practic folosesc cel mult jumatate din puterea amplificatorului . Astept raspuns! |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
Sus |
|
 |
DaNyBuCsA Pasionat
|
Trimis: Joi Oct 01, 2015 12:30 am Titlul subiectului: |
|
|
Am uitat sa precizez ca am achizitionat fli loaded 400s (pe ea scrie made in USA) si pare foarte solida si grea in comparatie cu alte statii,dar mai multe detalii nu am aflat nici eu de pe forum-uri |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
Sus |
|
 |
DaNyBuCsA Pasionat
|
Trimis: Joi Oct 01, 2015 9:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am inteles. Iti multumesc mult pentru sfaturi ! |
|
Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
Data înscrierii: 15/Aug/2006 Mesaje: 952 Locație: bucuresti
|
Trimis: Mar Dec 15, 2015 4:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu ai zis nimic de incinta: ae fi ok sa fie una cu perete despartitor, deoarece difuzoarele nu au aceeași viteza de mișcare a conului si se ppate diminua basul in acest caz.. uitasem, burete de 2cm grosime pe toti peretii, tub de bass reflex |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
Sus |
|
 |
DaNyBuCsA Pasionat
|
Trimis: Dum Dec 20, 2015 6:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
scuzati ca raspund asa greu. acum am vazut mesajul. Incinta este din pal melaminat (stiu...era bun nemelaminat) si cu perete despartitor. La inceput am lipit pe peretii interiori ai incintei fonomin , dar nu am fost multumit si l-am dezlipit imediat. Pe exterior am mochetat incinta. E o mocheta foarte buna cu cauciuc pe o parte si pe cealalta mocheta. Nestiind parametrii difuzoarelor am ales incinta inchisa cu aproximativ 10-11 litri volum interior pentru fiecare difuzor in parte.
Daca mosul va fi darnic anul acesta va veni cu un difuzor de subwoofer mai potent si voi prezenta sistemul la momentul potrivit. |
|
Sus |
|
 |
|