|
|
|
Autor |
Mesaj |
rares
Data înscrierii: 20/Sep/2006 Mesaje: 13
|
Trimis: Vin Noi 10, 2006 10:58 pm Titlul subiectului: navigare GPS |
|
|
m-ar interesa sa imi iau un sistem de navigare si am 2 posibilitati:
1. MIO C510 sau (eventual dar nu stiu daca am bani C710).
2. un PDA la care sa pun un card cu diferite harti
acum sincer as fi tentat de prima varianta dar as avea o intrebare. stiu ca aparatul; vine cu harta Europei de est si a Romanieie preinstalate. cat de detaliate sunt? si in plus daca la un moment dat vreau sa imi iau un card cu o alta harta, pot sa o instalez, sa o folosesc? (am auzit si variante ca da si variante ca nu dar erau pareri doar)
multumesc! |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Sâm Noi 11, 2006 2:41 am Titlul subiectului: |
|
|
solutia 1:
avantaje
-looks cool
-mai usor de folosit (ecran mai mare, butoane optimizate pentru navigatie)
-sistem mai stabil (pentru ca nu poti instala alte tampenii ca pe orice PDA)
dezavantaje
-jucaria nu prea poate fi folosita pentru altceva
-nu poti folosi alt software de navigatie decat cel preinstalat
-update-ul softului de navigatie este mai complicat sau imposibil
pentru solutia 2 inverseaza dezavantajele si avantajele de la solutia 1
Toate PND-urile Mio vin cu iGo, (nu conteaza cum ii zice, MioMap pentru aparatele Mio, MyGuide 6.0 pentru aparatele MyGuide, tot iGo e de fapt dar brand-uit) deci hartile sunt aceleasi in ambele situatii. In momentul asta iGo este cel mai bun soft de navigatie pentru Romania, in limba romana.
In cazul aparatelor PND Mio sau MyGuide care au doar iGo Europa de Est preinstalata se poate folosi si harta full Europe cu un card SD cumparat separat. Aici insa pierzi.. platesti odata harta Europa de Est inclusa in aparat si mai platesti odata aceleasi harti cand cumperi cardul cu full Europe.
Exista si PND-uri cu toata Europa inclusa:
http://www.be-loud.ro/produse/Navigatie_GPS/Sisteme_GPS_dedicate/MyGuide_3360_-_Harta_Europei_preinstalata/
In concluzie, daca vrei un sistem de navigatie cat mai bun si simplu de utilizat, limitat insa la functia de baza, ia un PND (Personal Navigation Device). Daca insa vrei sa poti folosi acel hardware si pentru altceva, un PDA e o alegere mult mai buna. Din punct de vedere al soft-ului de navigatie cu ambele variante vei folosi iGo pentru Romania. Daca vei avea drumuri pe afara, TomTom e mai bun se zice si il poti folosi daca ai PDA, dar si iGo face fata cu succes. |
|
Sus |
|
 |
rares
|
Trimis: Dum Noi 12, 2006 2:55 am Titlul subiectului: |
|
|
1. spuneai ca nu pot folosi alt soft decat cel preinstalat. cum adica? in ce sens?
2. de exemplu Mio C710 are harta europei, ar fi bun?
3. cat de detaliate sunt aceste harti? adica nu vreau ceva care sa imi arate chiar toate drumurile si ulitele de la tara dar totusi as vrea sa fie cat mai deliata cu putinta.
4. din ce spuneai am inteles ca pot instala si alte soft-uri daca imi cumpar cardul cu softul respectiv. bine am inteles?
multumesc! |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Dum Noi 12, 2006 6:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
1-adica NU se poate folosi pe un PND alt soft de navigatie decat cel preinstalat. Pe un PDA se poate folosi orice soft cumparat separat.
2-da, ar fi bun, are harta iGo full europe.
specificatiile pentru IGo Romania de la
http://www.be-loud.ro/produse/Navigatie_GPS/Software_navigatie/iGO_Romania_2006_-_Card_SD/
sunt valabile si pentru harta Romaniei din iGo full europe:
Citat: | Harta rutabilĂŁ a RomĂąniei, detaliatĂŁ la nivel de adresĂŁ Ăźn 58 de municipii Âși oraÂșe Âși la nivel de stradĂŁ Ăźn 153 de oraÂșe, acoperind Ăźntreg teritoriul RomĂąniei. |
Deci detalii excelente in orase, numar de strada etc dar minimul necesar pentru sate, orasele mici etc.
4. ce spuneam era ca daca ai un PND cu iGo Eastern Europe si vrei full europe, poti sa cumperi cardul full europe si vei avea acces la toate hartile..dar nu ar fi eficient dpdv financiar. Pe un PND NU se pot folosi alte softuri de navigatie decat cel preinstalat. Nu este un PDA, nu se poate instala nici o aplicatie de orice fel. |
|
Sus |
|
 |
rares
|
Trimis: Dum Noi 12, 2006 11:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
ok poate sunt eu mai tare de cap dar... vreau sa vad daca bine am inteles: nu pot INSTALA pe PND alt soft dar il POT CITI< FOLOSI de pe un card pe care eventual la un moment dat mi-l cumpar. asta era ideea?
multumesc!
si scuze ca sunt mai insistent dar chiar nu as vrea sa ma trezesc ca dau niste bani si am surprize dupa aceea.
Rares |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Lun Noi 13, 2006 1:13 am Titlul subiectului: |
|
|
Pe PND nu se poate instala nimic.
Daca e un model care vine doar cu IGo Europa de Est se pot folosi si alte harti daca se introduce in slot-ul SD un card cu aplicatia IGo care are harti suplimentare fata de ceea ce este preinstalat.
Nu se poate folosi nici un alt soft de pe card.
Daca vrei sa folosesti mai multe soft-uri, de navigatie sau pentru orice altceva, ia un PDA cu card separat IGo. |
|
Sus |
|
 |
rares
|
Trimis: Lun Noi 13, 2006 12:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
multumesc mult! |
|
Sus |
|
 |
Amator
Data înscrierii: 04/Feb/2007 Mesaje: 2 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Dum Feb 04, 2007 11:30 am Titlul subiectului: o parere |
|
|
Mai bine un PDA -ieftin, cu sistem de operare windows , sa poti instala si folosii I-Go, decat un sistem de navigatie care sa aibe un singur scop si pe care cu multi bani o sa poti sa il upgradezi(PND). _________________ Un sfat in plus, imbogateste cunostintele tuturor. |
|
Sus |
|
 |
hunterflo
Data înscrierii: 15/Ian/2008 Mesaje: 2
|
Trimis: Mar Ian 15, 2008 12:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu am un GPS TeleSystem TS8.5 PND cu WIN CE 5.0, si soft de navigatie NAVTEQ. A fost cumparat din Italia (99 EURO), si nu are decat harta italiei, sloveniei si croatiei. Cum nu am gasit harta pentru Romania (*.cdt), i-am schimbat softul de navigatie. Am pus iGO 2006 Plus, care merge excelent, chiar imi place mai mult decat Navteq.
Asha ca cine a zis ca pe un PND (cu Win) nu poti sa schimbi Softul de navi, greseste... eu am reusit, fara ajutorul nimanui, si fiind prima data.
Acum am un GPS foarte OK, care nu m-a costat decat 99 EURO. Imi pare rau ca nu am cumparat atunci cateva bucati, dar nu stiam in ce masura o sa-l fac sa mearga pt Romania.
Sunt o persoana care de share la info .... deci imi puteti scrie pe mail.
Bafta! |
|
Sus |
|
 |
vedeumbre
Data înscrierii: 12/Mar/2008 Mesaje: 2 Locație: BRAILA
|
Trimis: Mie Mar 12, 2008 6:54 pm Titlul subiectului: mio=igo brand-uit? |
|
|
salutare, am citit discutiile si as avea de facut o specificatie, totusi Mio nu este 100% igo pentru ca are "defecte" pe care igo nu le are, asta referitor la harti;
si daca tot veni vorba, eu am un mio h610 si un my guide 3160, ambele ai europa preinstalata; si ambele au aceleasi probleme: nu avertizeaza la camerele fixe de pe DN, au strazi pe care nu le vede ca se intersecteaza cu celelalte(apare ca un drum infundat), sau imi da deviere de la o sosea nationala, desi nu este nici o problema cu drumul;
ce rezolvare imi puteti sugera pentru problemele acestea? i-am sesizat si pe cei de la mio dar nu am primit nici un raspuns;
pana acum ma gandeam ca daca tot este aprox acelasi soft, sa instalez hartile igo, dar dupa ce am citit topicul....nu stiu ce sa mai fac |
|
Sus |
|
 |
thunder rock Pasionat
Data înscrierii: 14/Sep/2007 Mesaje: 83
|
Trimis: Joi Iun 19, 2008 2:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si eu am un MIO p 350 care NU face aceste figuri....E posibil sa ai o versiune invechita de harti si asta sa fie problema .Am circulat si in tara si afara cu el si nu mi-a facut figuri .Insa sa nu te increzi orbeste in Marcel /sau Ioana dupa caz si sa te uiti pe semne si restrictii.Oricum Marcel face parte din familie si-mi place nespus cum spune el " acum virati brusc la dreapta ..." de parca ar trebui sa folosesc frana de mana sau ceva  _________________ PIO DEH 6800 MP,DLS PS 4,SAL RFX2-130NEO,SUB. FOCAL BombA 20-A1 cabluri DIETZ.Viper 791XV |
|
Sus |
|
 |
semecristian Vizitator
|
|
Sus |
|
 |
hunterflo
Data înscrierii: 15/Ian/2008 Mesaje: 2
|
|
Sus |
|
 |
danijblbass Priceput

Data înscrierii: 08/Feb/2007 Mesaje: 217 Locație: Bucuresti
|
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|