Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

navigare GPS

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Multimedia, I.C.E., navigatie GPS, tuning 12v

Autor Mesaj
rares

Data înscrierii: 20/Sep/2006

MesajTrimis: Vin Noi 10, 2006 10:58 pm    Titlul subiectului: navigare GPS Răspunde cu citat (quote)

m-ar interesa sa imi iau un sistem de navigare si am 2 posibilitati:
1. MIO C510 sau (eventual dar nu stiu daca am bani C710).
2. un PDA la care sa pun un card cu diferite harti

acum sincer as fi tentat de prima varianta dar as avea o intrebare. stiu ca aparatul; vine cu harta Europei de est si a Romanieie preinstalate. cat de detaliate sunt? si in plus daca la un moment dat vreau sa imi iau un card cu o alta harta, pot sa o instalez, sa o folosesc? (am auzit si variante ca da si variante ca nu dar erau pareri doar)
multumesc!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Sâm Noi 11, 2006 2:41 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

solutia 1:
avantaje
-looks cool
-mai usor de folosit (ecran mai mare, butoane optimizate pentru navigatie)
-sistem mai stabil (pentru ca nu poti instala alte tampenii ca pe orice PDA)
dezavantaje
-jucaria nu prea poate fi folosita pentru altceva
-nu poti folosi alt software de navigatie decat cel preinstalat
-update-ul softului de navigatie este mai complicat sau imposibil

pentru solutia 2 inverseaza dezavantajele si avantajele de la solutia 1 Smile

Toate PND-urile Mio vin cu iGo, (nu conteaza cum ii zice, MioMap pentru aparatele Mio, MyGuide 6.0 pentru aparatele MyGuide, tot iGo e de fapt dar brand-uit) deci hartile sunt aceleasi in ambele situatii. In momentul asta iGo este cel mai bun soft de navigatie pentru Romania, in limba romana.

In cazul aparatelor PND Mio sau MyGuide care au doar iGo Europa de Est preinstalata se poate folosi si harta full Europe cu un card SD cumparat separat. Aici insa pierzi.. platesti odata harta Europa de Est inclusa in aparat si mai platesti odata aceleasi harti cand cumperi cardul cu full Europe.
Exista si PND-uri cu toata Europa inclusa:
http://www.be-loud.ro/produse/Navigatie_GPS/Sisteme_GPS_dedicate/MyGuide_3360_-_Harta_Europei_preinstalata/

In concluzie, daca vrei un sistem de navigatie cat mai bun si simplu de utilizat, limitat insa la functia de baza, ia un PND (Personal Navigation Device). Daca insa vrei sa poti folosi acel hardware si pentru altceva, un PDA e o alegere mult mai buna. Din punct de vedere al soft-ului de navigatie cu ambele variante vei folosi iGo pentru Romania. Daca vei avea drumuri pe afara, TomTom e mai bun se zice si il poti folosi daca ai PDA, dar si iGo face fata cu succes.
Sus
rares

MesajTrimis: Dum Noi 12, 2006 2:55 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

1. spuneai ca nu pot folosi alt soft decat cel preinstalat. cum adica? in ce sens?
2. de exemplu Mio C710 are harta europei, ar fi bun?
3. cat de detaliate sunt aceste harti? adica nu vreau ceva care sa imi arate chiar toate drumurile si ulitele de la tara dar totusi as vrea sa fie cat mai deliata cu putinta.
4. din ce spuneai am inteles ca pot instala si alte soft-uri daca imi cumpar cardul cu softul respectiv. bine am inteles?
multumesc!
Sus
mihai
Site Admin

MesajTrimis: Dum Noi 12, 2006 6:15 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

1-adica NU se poate folosi pe un PND alt soft de navigatie decat cel preinstalat. Pe un PDA se poate folosi orice soft cumparat separat.
2-da, ar fi bun, are harta iGo full europe.
specificatiile pentru IGo Romania de la
http://www.be-loud.ro/produse/Navigatie_GPS/Software_navigatie/iGO_Romania_2006_-_Card_SD/
sunt valabile si pentru harta Romaniei din iGo full europe:
Citat:
Harta rutabilĂŁ a RomĂąniei, detaliatĂŁ la nivel de adresĂŁ Ăźn 58 de municipii Âși oraÂșe Âși la nivel de stradĂŁ Ăźn 153 de oraÂșe, acoperind Ăźntreg teritoriul RomĂąniei.

Deci detalii excelente in orase, numar de strada etc dar minimul necesar pentru sate, orasele mici etc.
4. ce spuneam era ca daca ai un PND cu iGo Eastern Europe si vrei full europe, poti sa cumperi cardul full europe si vei avea acces la toate hartile..dar nu ar fi eficient dpdv financiar. Pe un PND NU se pot folosi alte softuri de navigatie decat cel preinstalat. Nu este un PDA, nu se poate instala nici o aplicatie de orice fel.
Sus
rares

MesajTrimis: Dum Noi 12, 2006 11:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ok poate sunt eu mai tare de cap dar... vreau sa vad daca bine am inteles: nu pot INSTALA pe PND alt soft dar il POT CITI< FOLOSI de pe un card pe care eventual la un moment dat mi-l cumpar. asta era ideea?
multumesc!
si scuze ca sunt mai insistent dar chiar nu as vrea sa ma trezesc ca dau niste bani si am surprize dupa aceea.
Rares
Sus
mihai
Site Admin

MesajTrimis: Lun Noi 13, 2006 1:13 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pe PND nu se poate instala nimic.
Daca e un model care vine doar cu IGo Europa de Est se pot folosi si alte harti daca se introduce in slot-ul SD un card cu aplicatia IGo care are harti suplimentare fata de ceea ce este preinstalat.
Nu se poate folosi nici un alt soft de pe card.

Daca vrei sa folosesti mai multe soft-uri, de navigatie sau pentru orice altceva, ia un PDA cu card separat IGo.
Sus
rares

MesajTrimis: Lun Noi 13, 2006 12:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

multumesc mult!
Sus
Amator

Data înscrierii: 04/Feb/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum Feb 04, 2007 11:30 am    Titlul subiectului: o parere Răspunde cu citat (quote)

Mai bine un PDA -ieftin, cu sistem de operare windows , sa poti instala si folosii I-Go, decat un sistem de navigatie care sa aibe un singur scop si pe care cu multi bani o sa poti sa il upgradezi(PND).
hunterflo

Data înscrierii: 15/Ian/2008

MesajTrimis: Mar Ian 15, 2008 12:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu am un GPS TeleSystem TS8.5 PND cu WIN CE 5.0, si soft de navigatie NAVTEQ. A fost cumparat din Italia (99 EURO), si nu are decat harta italiei, sloveniei si croatiei. Cum nu am gasit harta pentru Romania (*.cdt), i-am schimbat softul de navigatie. Am pus iGO 2006 Plus, care merge excelent, chiar imi place mai mult decat Navteq.
Asha ca cine a zis ca pe un PND (cu Win) nu poti sa schimbi Softul de navi, greseste... eu am reusit, fara ajutorul nimanui, si fiind prima data.

Acum am un GPS foarte OK, care nu m-a costat decat 99 EURO. Imi pare rau ca nu am cumparat atunci cateva bucati, dar nu stiam in ce masura o sa-l fac sa mearga pt Romania.
Sunt o persoana care de share la info .... deci imi puteti scrie pe mail.

Bafta!
Sus
vedeumbre

Data înscrierii: 12/Mar/2008
Locație: BRAILA

MesajTrimis: Mie Mar 12, 2008 6:54 pm    Titlul subiectului: mio=igo brand-uit? Răspunde cu citat (quote)

salutare, am citit discutiile si as avea de facut o specificatie, totusi Mio nu este 100% igo pentru ca are "defecte" pe care igo nu le are, asta referitor la harti;
si daca tot veni vorba, eu am un mio h610 si un my guide 3160, ambele ai europa preinstalata; si ambele au aceleasi probleme: nu avertizeaza la camerele fixe de pe DN, au strazi pe care nu le vede ca se intersecteaza cu celelalte(apare ca un drum infundat), sau imi da deviere de la o sosea nationala, desi nu este nici o problema cu drumul;
ce rezolvare imi puteti sugera pentru problemele acestea? i-am sesizat si pe cei de la mio dar nu am primit nici un raspuns;
pana acum ma gandeam ca daca tot este aprox acelasi soft, sa instalez hartile igo, dar dupa ce am citit topicul....nu stiu ce sa mai fac
Sus
thunder rock
Pasionat

Data înscrierii: 14/Sep/2007

MesajTrimis: Joi Iun 19, 2008 2:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Si eu am un MIO p 350 care NU face aceste figuri....E posibil sa ai o versiune invechita de harti si asta sa fie problema .Am circulat si in tara si afara cu el si nu mi-a facut figuri .Insa sa nu te increzi orbeste in Marcel /sau Ioana dupa caz si sa te uiti pe semne si restrictii.Oricum Marcel face parte din familie si-mi place nespus cum spune el " acum virati brusc la dreapta ..." de parca ar trebui sa folosesc frana de mana sau ceva Very Happy
semecristian
Vizitator

MesajTrimis: Sâm Iun 21, 2008 2:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Iti arat eu o solutie Wink
Arunca un ochi aici...
http://www.craiovaforum.ro/vanzari-accesorii-auto/vand-navigatii-tomtom-multe-modele-noi-213628.html
Sus
hunterflo

Data înscrierii: 15/Ian/2008

MesajTrimis: Joi Sep 25, 2008 9:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

http://www.fileshare.ro/650839904.72
Sus
danijblbass
Priceput

Data înscrierii: 08/Feb/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Oct 23, 2008 10:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

adica, sa inteleg ca in asta http://www.be-loud.ro/produse/Navigatie_GPS/Sisteme_GPS_dedicate/MIO_C720__FULL_EUROPE/ nu pot baga alt card cu alta harta(sa zicem de la un pda ca asta: http://www.be-loud.ro/produse/Navigatie_GPS/PDA_GPS/Mio_P340/ ), decat cea instalata pe el ? iar intr-un pda pot baga orice harta am pe card ?
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Multimedia, I.C.E., navigatie GPS, tuning 12v Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum