| |
| Autor |
Mesaj |
hfg
Data înscrierii: 06/Apr/2009 Mesaje: 3
|
Trimis: Lun Apr 06, 2009 10:18 pm Titlul subiectului: Nelamurire despre cablu |
|
|
Salut!
Am o nelamurire. Cum sta treaba cu grosimea si lungimea cablului, daca nu chiar si cu tipul cablului de la amplificator la boxe.
Cred ca voi cumpara un Logitech Z5500, sau orice altceva, dar probabil cablurile originale vor fi prea scurte pentru nevoile mele (le trag prin pereti) deci s-ar putea ca unele cabluri sa nu ajunga.
Initial am crezut ca voi cumpara un cablu simplu rosu/negru apoi am observat ca sunt si transparente si de diferite grosimi: 0.35, 0.5, 0.75, 1, 1.5, 2, 2.5, 4...
Intrebari:
Ce diferenta este intre cablurile groase si cele subtiri? Ce grosime este recomandata pentru mine?
Ce diferenta este intre cele transparente si cele rosu/negru?
Cablurile trebuie sa aiba aceeasi dimensiune toate sau pentru o boxa pot sa am 1 metru iar pentru alta 7 metri? |
|
| Sus |
|
 |
Pigoo Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008 Mesaje: 1625 Locație: Constanta
|
Trimis: Lun Apr 06, 2009 10:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
la boxele alea chiar nu mai conteza, sa aibe macar 0.5mm .
daca pui mai mult de 5m , incearca sa pui cablu de macar 1mm. pana una alta.. nu e chiar asa scump . de 2mm e prea gros pt boxishoarele alea, ca sa nu mai zic ca 2.5 e exagerat. 1.5mm este cel mai ok zic eu . |
|
| Sus |
|
 |
otzy Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007 Mesaje: 1666 Locație: timisoara
|
Trimis: Mar Apr 07, 2009 12:35 am Titlul subiectului: |
|
|
cu cat lungimea este mai mare la aceeasi sectiune cresc pierderile...de aceea cu cat cresti distanta maresti sectiunea, asta in linii mari, sa intelegi fenomenu  _________________ fac sport extrem cu dacia...cu ochii inchisi o calc, imi place senzatia |
|
| Sus |
|
 |
hfg
|
Trimis: Mar Apr 07, 2009 5:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
In ce sens cresc pierderile?
Revin cu Ăźntrebarea initialĂŁ: Lungimea cablurilor trebuie sĂŁ fie la fel pentru toate boxele sau mĂŁcar pentru cele pereche?
Sau nu sunt probleme daca sunt de lungimi diferite? Adica pentru boxa din stanga sa am un cablu de 50cm iar pentru cea din dreapta 6 metri (distanta pana la subwoofer/statie.) |
|
| Sus |
|
 |
mircea_ioan_25 Priceput

Data înscrierii: 21/Mai/2008 Mesaje: 711 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mar Apr 07, 2009 5:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
la sistemul ala care-l ai tu...si la puterea de care dispun difuzoarele...si ..si ..si.....etc...poti sa pui la orice difuzor cablu de 5 cm..si la oricare altu de 10 m...si iti garantez k urechea ta nu o sa simta diferenta  _________________ NAKAMICHI+all SPL Dynamics
Locul 2 4T-CNCA maxi5000:145,3db@47hz
Incinte custom-YM:heartless69_666 |
|
| Sus |
|
 |
hfg
|
Trimis: Mar Apr 07, 2009 10:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Nu am sistem. ĂncĂŁ. |
|
| Sus |
|
 |
77xel Pasionat
Data înscrierii: 25/Iul/2008 Mesaje: 79
|
Trimis: Mie Apr 08, 2009 5:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu nu iti recomand sa itzi iei sistemu ala deoarece fiabilitatea lasa de dorit. Lucrez la un magazin/service calculatoare si m-am saturat de cate au venit inapoi ... din 10 vandute ,7 s=au intors inapoi , dupa care am renuntat sa comercializam , dar intradevar se poate sa fi nimerit un lot prost  |
|
| Sus |
|
 |
|