Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Nelamurire

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
XNEO

Data înscrierii: 01/Noi/2008

MesajTrimis: Sâm Noi 01, 2008 11:51 pm    Titlul subiectului: Nelamurire Răspunde cu citat (quote)

Salut
Scurt Istoric:
Astazi am codus loganul vecinului si am ramas placut surprins de calitatea basului pe care il avea cele doar 2 boxe montate pe fata (cei drept avea si un radiocasetofon sony de 4x50w ) , ideea e ca am luat unul din difuzoare si am motat pe loganul meu in locul unuia stock si am facut comparatie intre cele doua ... diferenta era mare la calitatea basului si al inaltelor , cu asta m-am hotarat sa-mi cumpar un set de boxe de 13 cm ... am fost in metro si am avut de ales dintr-un pioneer (nu mai tin minte modelul ) si
Sony Xplod XS-F 1325 pe care l-am si ales . Am montat pe masina....calitatea este mai buna se aude mai clar la volum mare dar calitatea basului n-a crescut foarte mult , am luat un difuzor sony si am inlocuit cu un un difuzor al vecinilui , deferenta era cate de cat clara ... in sensul ca tot a lui scotea un bass mai placut si pe un alt ton (ceva gen woofer) , la sony era mai saracacios si scurt , tin sa precizez ca boxele vecinului erau noname-uri iar singura diferenta vizibila era membrana din cauciu ....Acuma as dori sa-mi schimb si pe spate boxele ,dar nu vreau sa fac aceas greseala , ma gandeam sa imi montez un Pioneer TS-W257D2, (imi voi schimba si casetofonul stock).
Intrebarile mele sunt :
La subwooferul Pioneer imi v-a trebui si un aplificator , sau e deajuns sa imi iau un RadioCD 4x50W.
Ar merita sa pastrez radiocastefonul original iar la subwoofere sa folosesc aplificator?
Ce difuzoare imi recomandati de 16.5 cm (mar interesa ca bass-ul sa domine)(max 180 RON)
Si ultima intrebare. Daca cauza principala in calitatea basului costa in tipul de membrana a difuzorului.

Edit:
Difuzoarele vecinilui au costat 65 RON.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
moga_mihai
Priceput

Data înscrierii: 19/Iul/2007
Locație: Bucuresti !

MesajTrimis: Dum Noi 02, 2008 9:53 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Asa cum ai scris acum pentru a cere niste sfaturi colegilor de pe forum, asa puteai sa scrii si inainte de a achizitiona acele difuri.Modelul acela de sony este foarte slab si in special majoritatea produselor sony(s-a mai discutat intr-un topic despre firma Sony). Daca esti din Bucuresti ai putea trage o fuga pan'la be-loud la garaj sa asculti niste difuzoare.Parerea mea e ca ai dat degeaba banii pe sony alea.... Rolling Eyes
Sus
adypala
Priceput

Data înscrierii: 15/Iun/2008

MesajTrimis: Dum Noi 02, 2008 10:19 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da da da .........jos cu sony Laughing Laughing bass = difuri mari exceptie facand sony bineinteles Laughing Laughing Laughing
Sus
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Dum Noi 02, 2008 11:02 am    Titlul subiectului: Re: Nelamurire Răspunde cu citat (quote)

XNEO a scris:

La subwooferul Pioneer imi v-a trebui si un aplificator , sau e deajuns sa imi iau un RadioCD 4x50W.
Ar merita sa pastrez radiocastefonul original iar la subwoofere sa folosesc aplificator?
Ce difuzoare imi recomandati de 16.5 cm (mar interesa ca bass-ul sa domine)(max 180 RON)
Si ultima intrebare. Daca cauza principala in calitatea basului costa in tipul de membrana a difuzorului.

1. Iti trebuie amplificator. Un 300-400w e ok. Da-mi un mesaj cand inainte sa iti cumperi, eu am un amplificator pentru ce iti trebuie tie.

2. Se poate si asa. Calitatea nu e grozava, depinde daca vrei neaparat bass sau vrei sunt mai calitativ per total.

3. Daca spui ca vrei putin bass din ele, iti trebuie instalare corecta. Inele de mdf si putina insonorizare. Apoi e de discutat ce difuzoare se monteaza.

4. Depinde de difuzor si de usa.

Sus
ionut.tanase
Pasionat

Data înscrierii: 28/Sep/2007
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Dum Noi 02, 2008 2:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am facut o proba pe un CD Player pe stand intre 2 seturi de boxe: Sony ovale si Pioneer ovale. Playerul a ramas setat pe acelasi volum, bass, inalte ... singurele care s-au schimbat au fost difurile. Dupa acest test am tras urmatoarele concluzii:
- difurile Sony nu le-as cumpara nici daca ar fi singurele din lume;
- diferenta intre Sony si Pioneer este imensa ... Pioneer-urile s-au comportat excelent avand un sunet clar, corect si fidel (bass excelent) fata de JEGURILE Sony;
- si pentru final am pastrat partea interesanta: nici Sony si nici Pioneer nu le-as recomanda pentru un sistem auto ambele avand carente foarte mari in ceea ce priveste fidelitatea.

Concluzia finala: daca vei citi cu atentie pe acest forum vei observa ca exista firme specializate in sunetul auto insa uita de Sony!
Sus
adypala
Priceput

Data înscrierii: 15/Iun/2008

MesajTrimis: Dum Noi 02, 2008 3:29 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

concluzia:incearca un set de dls,helix,mb quart,focal sau hertz
Sus
Audi_A6
Audiofil

Data înscrierii: 15/Aug/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Lun Noi 03, 2008 6:36 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

candva sony erau bunicele, vorbesc de cele ovale cu memvrana rosie, Xplod, acum cred ca sunt undeva langa ultra-drive desi nu le-am ascultat pe cele din urma:)
Sus
XNEO

MesajTrimis: Lun Noi 03, 2008 11:48 am    Titlul subiectului: Graba strica Treaba! Răspunde cu citat (quote)

Da ... ce sa zic ,asta este, raman cu ele deocamdata ... ideea e ca ii credeam pe cei de la Sony ceva mai seriosi... Acu in zilele ce urmeaza voi studia mai bine situl si voi decurge la o solutie convenabila...inital tind spre 2 subwoofere si un aplificator...dar voi vedea. Tin sa va multumesc pentru consolare iar in viitorul apropiat va anut ce decizie am luat.
Sus
XNEO

MesajTrimis: Joi Noi 06, 2008 7:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Reviu cu o intrebare. Am frecventat pe la mine in Bacau magazinele si am gasit o pereche de boxe cat de cat interesante MTX THX653.Intrebarea mea e daca cineva de pe aici lea auzit cum zumzaie:P.

Va multumesc!.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum