|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
viperfx15
Data înscrierii: 04/Iun/2013 Mesaje: 6 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Lun Iul 15, 2013 4:44 pm Titlul subiectului: Nevoie de pareri de la cunoscatori |
|
|
Salutare, am nevoie de putin ajutor din partea celor experimentati/cunoscatori in domeniu car audio, si aici ma refer la cei care au/lucreaza cu asa ceva, nu cei care stiu tot de pe net si youtube (ca mine).
Problema e asa: stiu ce vreau dar nu stiu cum sa ma exprim (termeni) si nu stiu cum se obtine asa ceva.
Asadar, se da urmatorul filmulet: http://www.youtube.com/watch?v=l7Y430zyI5M
Intrebare: cum se obtine un astfel de bass de la un subwoofer auto? NU ma refer la puterea echipamentului din filmulet; e clar ca omu are mii de W acolo, trebura tabla pe masina. Nu ma refer la cat de mult se misca membranele, nu asta ma intereseaza.
Ma intereseaza cum/in ce fel se aude bassul. Majoritatea subwooferelor auto pe care le-am vazut/auzit (prea putine probabil) au putere multa (se zguduie tabla si geamurile pe masina, au volum (se aude tare), dar se aude nasol, bassul "uruie" si are o frecventa prea intalta (gen 50-40Hz).
Aici in filmulet bass-ul are o frecventa mult mai joasa (sau cel putin asta cred eu ca se intampla). Mai ales in partea a doua, cand omul merge in spatele masinii si nu ii mai bazaie microfonu de la camera, se aude super frumos bass-ul. Hint: sunt 2 momente in care bass-ul/beat-ul cade exact cand omu filmeaza roata masinii, acolo se aude f bine, fara vibratiile parazite.
Cine intelege la ce ma refer eu aici? Cine poate sa ma ajute macar cu a imi "defini" despre ce vorbesc eu aici si/sau ce caut eu?
Multumesc anticipat |
|
| Sus |
|
 |
alexandru.antrax Priceput
Data înscrierii: 22/Mar/2012 Mesaje: 213 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Lun Iul 15, 2013 6:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
cred ca raspunsul este foarte simplu, in afara faptuluic a omul are si scule bune, de calitate mai are si o camera fe filmat doatata cu un sistem de captare al sunetului foarte bun, de aceea se aude bine
multi care au sisteme de sunet habar nu au sa le regleze si de aceea , cu toate ca se zguduie tabla si iti da senzatia de presiune acustica mare, sunetul este zbarnait, spart, distorsionat |
|
| Sus |
|
 |
Bogdi24 Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011 Mesaje: 487 Locație: Timisoara
|
Trimis: Mie Iul 17, 2013 9:17 am Titlul subiectului: |
|
|
| Sunt campionate de car audio in tara.Asculta acolo ce inseamna "huruit" si ce inseamna bass.Din video nu ai cum sa iti dai seama ce inseamna muzica la un nivel ridicat.Tu ai sa auzi maxim la nivelul boxelor tale(desi nu prea cred!) |
|
| Sus |
|
 |
blackshaddow Pasionat
Data înscrierii: 19/Iul/2012 Mesaje: 58
|
Trimis: Mar Iul 30, 2013 6:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
si sunt sub-uri pentru SPL care au aceasta caracteristica si anume acel bas deoarece au cursa membranei mare
am auzit un jbl pe un peugeot 307 de mi-a ridicat paru pe maini
sunt tari mi-as dori si eu asa ceva cand am s acresc mare  |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|