Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

nevoie de un sfat!!!!

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse

Autor Mesaj
giuliano29

Data înscrierii: 18/Iul/2010

MesajTrimis: Dum Iul 18, 2010 11:21 am    Titlul subiectului: nevoie de un sfat!!!! Răspunde cu citat (quote)

am si eu nevoie de un mic ajutor/sfat, nefiind inca un bun cunoscator al sistemelor audio. Deci as dori si eu sa stiu daca

HU: http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/SONY/CDX-GT25/

ar sustine urmatoarele difuzoare:

difuzoare fata: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Ground_Zero/Coaxiale/GZIF_4003X/

difuzoare spate: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Ground_Zero/Coaxiale/GZHF_402X/

Va multumesc anticipat!

Si ce alte sisteme de genul acesta mi-ati mai putea zice sa pun pe un golf 3 din 92.problema este bugetul care se incadreaza in maxim 5mil jum pentru HU si difuzoare. Nu am nevoie ca sistemul audio sa fie foarte puternic dar la bugetul acesta sa fie totusi un sound decent
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ekofresh
Pasionat

Data înscrierii: 28/Dec/2009
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Dum Iul 18, 2010 12:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

te sfatuiesc sa mergi catre acest jvc, are un pret bun si macar are USB.
http://altex.ro/catalog/index.jsp?catalogId=21&categoryId=1182&itemId=6623
Sus
giuliano29

MesajTrimis: Dum Iul 18, 2010 3:05 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

si acest jvc care mi l-ai propus ar fi compatibil cu boxele pe care le-am ales? daca nu cam ce putere ar trebui sa aiba difuzoarele pentru a se auzi acceptabil pe jvc-ul respectiv?
Sus
ekofresh
Pasionat

MesajTrimis: Dum Iul 18, 2010 3:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

orice cd-player e compatibil cu difuzoarele tale, nu vad de ce nu ar fi, pentru ca cele de pe fata le-ai ales pe 3cai? asta inseamna ca mai au incorporat un difuzor de medii. Puterea rms a cd-playere-lor e de ~20w rms cu + si -.
Sus
giuliano29

MesajTrimis: Dum Iul 18, 2010 3:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu ma refeream la faptul ca sunt pe 3 cai ci la faptul ca boxele sa-r putea ca la capacitate maxima sa aiba mai multa putere decat poate duce player-ul.la asta ma refeream prin compatibilitate, si astfel dupa un anumit nivel difuzoarele sa inceapa sa gajaie pentru ca player-ul nu le mai suporta
Sus
ekofresh
Pasionat

MesajTrimis: Dum Iul 18, 2010 6:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Smile aproape toate difuzoarele(daca nu, toate) au puterea rms mai mare decat a playere-lor, ti-am spus playere-le scot undeva la ~20w rms. Pt a fi ok, e bine ca difuzoarele sa aiba ~50w rms sau mai putin. Difuzoarele de 10cm nu au bass, sau nu e pronuntat, personal as alege unele mai ieftine si toate 4 la fel.
Da, e posibil sa gajaie sau nu, dar pt asta sigur nu e din vina player-ului Wink
Sus
Dj Dog
Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 01/Feb/2008
Locație: Bucuresti / titan

MesajTrimis: Dum Iul 18, 2010 7:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ekofresh a scris:

Da, e posibil sa gajaie sau nu, dar pt asta sigur nu e din vina player-ului Wink

in 95% din cazuri difuzoarele gajaie din cauza playerului sau a setarilor proaste a acestuia
Sus
ekofresh
Pasionat

MesajTrimis: Dum Iul 18, 2010 7:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Dj Dog a scris:
in 95% din cazuri difuzoarele gajaie din cauza playerului sau a setarilor proaste a acestuia

JVC = 4CH x 20W RMS at 4 ohms and no more than 1.0% THD + N
Sus
Dj Dog

MesajTrimis: Dum Iul 18, 2010 7:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ekofresh a scris:
Dj Dog a scris:

JVC = 4CH x 20W RMS at 4 ohms and no more than 1.0% THD + N

asa si?
depinde cum il setezi, depinde cum sunt melodiile care le asculti (multe mp3-uri sunt supra modulate in amplitudine si suna f prost)
cea mai buna solutie , daca vrei putere peste 20W, este renuntarea la amplificarea playerului si montarea unui amplificator
Sus
ekofresh
Pasionat

MesajTrimis: Dum Iul 18, 2010 7:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Dj Dog a scris:
asa si?

A THD rating < 1% is considered to be in high-fidelity and inaudible to the human ear.
e ok, acum?
Sus
Dj Dog

MesajTrimis: Dum Iul 18, 2010 8:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ekofresh a scris:
Dj Dog a scris:
asa si?

A THD rating < 1% is considered to be in high-fidelity and inaudible to the human ear.
e ok, acum?

hi-fidelity este categoria in care totalul distorsiunilor armonice nu atinge 0,5% la puterea maxima
oricum o dam in diverse
recunosc ca nu am ascultat acel player dar daca puterea lui maxima este 20W/canal cu 1% THD as vrea si eu sa il ascult la maxim cu toate setarile pe zero (adica eq fara nici o atenuare sau accentuare a vreo unei frecvente) sa vedem cat de bine se aude Wink
ca priceput in ale electronicii pot sa afirm ca o amplificare care merge la 12V (14.4V) nu poate face parte din categ. hi-fi !!!
Sus
ekofresh
Pasionat

MesajTrimis: Dum Iul 18, 2010 8:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

@dj.dog, ai citit primul post? Da o alternativa!
Omu' nici nu a zis ca vrea hi-end, hi-fi, spl.... Vrea un sunet normal, nu vrea sa vibreze tabla la semafor, are dif de 10'!
Sus
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Dum Iul 18, 2010 8:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Dj Dog a scris:
ekofresh a scris:
Dj Dog a scris:
asa si?

e ok, acum?

hi-fidelity este categoria in care totalul distorsiunilor armonice nu atinge 0,5% la puterea maxima

Cine aude diferenta intre 0.5% si 1%THD, chiar si 2%, primeste un premiu de la mine Smile

Sus
Dj Dog

MesajTrimis: Dum Iul 18, 2010 8:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ssrli a scris:
Dj Dog a scris:
ekofresh a scris:
Dj Dog a scris:
asa si?

e ok, acum?

Cine aude diferenta intre 0.5% si 1%THD, chiar si 2%, primeste un premiu de la mine Smile

urechea umana nu poate distinge distorsiunile sub 3-5%
haideti sa terminam cu oftopic-ul!!!
legat de difuzoarele din primul topic: daca exista spatiul disponibil mergi pe ceva mai mari in diametru asta daca vrei ceva bass ( daca ai subwoofer sunt ok difuzoarele pt banii lor)
Sus
giuliano29

MesajTrimis: Dum Iul 18, 2010 9:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

deci pentru dimensiuni eu ma gandeam sa pun in fata difuzoare de 13 sau 16,5 cm, iar in spate de 16,5 cm cel putin.s-ar putea totusi sa aleg toate 4 difuzoarele la fel.oricum saptamana asta sau saptamana viitoare duc masina la un service sa vad cam ce difuzoare se potrivesc perfect in locasul lor.

si cu ajutorul sfaturilor voastre si al unui prieten am gasit ceva aici pe site care ar trebui sa se potriveasca binisor
HU: http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Clarion/DB178RMP/
dif fata: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Magnat/Coaxiale/Edition_132/
dif spate: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Magnat/Coaxiale/Edition_162/

voi ce ziceti?
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum