Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

o intrebare am si eu!!!
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
razvan2005umbro

Data înscrierii: 25/Sep/2006
Locație: Bucuresti / sector 6

MesajTrimis: Lun Sep 25, 2006 7:17 pm    Titlul subiectului: o intrebare am si eu!!! Răspunde cu citat (quote)

Va salut cu respect ... sunt cam off topic dar poate a incercat cineva ...

As dori sa cumpar un difuzor wcc 124s si sa il pun intr-o incinta inchisa de 35l ......., eu vreau sa folosesc acest subwoofer in casa am o statie de 150w pe canalu de subwoofer ... as vrea sa stiu daca o sa faca fata difuzorul la o incapere de 20m/patrati..

Va multumesc ...

Ultima modificare efectuată de către razvan2005umbro la Mie Sep 27, 2006 10:13 am, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Lun Sep 25, 2006 7:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

din punctul meu de vedere NU va face fata.
razvan2005umbro

MesajTrimis: Lun Sep 25, 2006 7:42 pm    Titlul subiectului: chiar.. Răspunde cu citat (quote)

eu ma refer ca totusi stau la bloc si eu cred ca ar face fata acel difuzor ..... o sa il folosesc la un sistem 2.1, 2sateliti de 50w reali
Sus
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Lun Sep 25, 2006 7:58 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pe mine nu ma multumeste in camera de 18mp nici gto1202...care e peste 124s cu mult...

mai asteapta pareri,dar nu cred ca ma poate contrazice cineva.

Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Lun Sep 25, 2006 8:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu luat WWC, pentru ca are Fs=31 Hz, si 91 db sensibiliate. Se poate si mai bine cu Magnat:
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer/Magnat/Xpress/Xpress_12.
Cu o incinta facuta calumea, apoi pus intr-un colt al camerei subwoofer-ul se va auzi foarte bine (parerea mea). Si eu am un subwoofer si nu am nevoie de mai mult de 150W, iar peretii vibreaza si vecinii se plang. Twisted Evil

razvan2005umbro

MesajTrimis: Lun Sep 25, 2006 10:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

silviu poti sa imi arati si mie o schema sau proiectu sa vad si eu cum ar arata cu acel dif.. , cati litri sa aiba incinta..
De pus subwooferu in coltu camerei nu este necesar deoareca am pe statie un kit special pt canalu de subwoofer se numeste [circuit pt modificarea fazei subwooferului in camera]
Deci nu este nevoie sa gasesc coltu

p.s. sa imi spui si mie ce volum are incinta ta ... si daca se poate un pm cu id tau sa ma ajuti si pe mine ....

Multumesc mult
Sus
Silviu
Priceput

MesajTrimis: Lun Sep 25, 2006 10:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Promit ca maine mai pe seara te pot ajuta - sunt plecat din localitate pana atunci. Probabil o sa fie cava gen 55L, tub 4" si 35 cm lungime.

Bafta, pe maine.......

SirNenea

Data înscrierii: 26/Sep/2006
Locație: Constanta=>Bucuresti si retur

MesajTrimis: Mar Sep 26, 2006 12:34 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Silviu a scris:
Nu luat WWC, pentru ca are Fs=31 Hz, si 91 db sensibiliate. Se poate si mai bine cu Magnat:
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer/Magnat/Xpress/Xpress_12.
Cu o incinta facuta calumea, apoi pus intr-un colt al camerei subwoofer-ul se va auzi foarte bine (parerea mea). Si eu am un subwoofer si nu am nevoie de mai mult de 150W, iar peretii vibreaza si vecinii se plang. Twisted Evil

zi-mi si mie te rog mai pe larg care e faza cu Fs=31 si 91db e de bine nu e de bine explica-mi si mie ca pe mine chiar ma intereseaza acel subwoofer
Sus
razvan2005umbro

MesajTrimis: Mar Sep 26, 2006 4:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

una din probleme este ca eu am dat comanda la o fabrica de mobila [am dat comanda pt incinta.. si incinta are 35 cu dimensiunile de 350/350/400 mm]

deoarece optasem pt acel difuzor ma refer la acel wcc 124s Sad

si in volumu acesta nu cred ca merge acel difuzor de care zici tu, mai ales daca cere un volum de 55 litri Sad

SirNenea fs. este frecventa la care coboara diful este apreciat sa coboare cat mai mult in frecventa pt avea un bass cat mai puternic, iar db sunt decibeli [sensibilitatea] este bine sa fie cat mai mare .....

diferenta intre wcc si acel dif este la fs .... am observat ca diful wcc coboara pana la 40 si acel dif coboara pana la 31..

dupa tine silviu sa incerc sa bag acel difuzor magnat in incinta aceia sau sa raman tot la wcc 124s ????
Sus
Silviu
Priceput

MesajTrimis: Mar Sep 26, 2006 5:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

@razvan2005umbro: ce fel de incinta este? inchisa sau bass-reflex? Eu am simulat (in mod sumar) aseara acea cutie si mi-au reiesit dimensiunile alea. Imi lipsesc date esentiale, pe care ei nu le da pe net.
Eu cand simulez, caut ca nivelul db/frecventa sa fie cat mai liniari, sa nu apara varfuri considerabile, sa reziste pana cat mai jos in frecventa la putere mare, sa nu fie zgomot de port, sa aiba "group delay" minim si ar mai fi si altele. Toate astea intr-un volum relativ minim. Pana acum am ajutat cred ca vreo 2-3 oameni cu incintele (nu stiu cati le-au realizat sau cat de multumiti au fost). Eu am facut pentru mine asa ceva si sunt multumit (am realizat mai tarziu ca facusem niste mici greseli).

Deci razvan2005umbro ce anume te deranjeaza la difzorul tau WCC de vrei sa-l schimbi ? Poti sa pui niste parametri ? (banuiesc ca au dat si ei niste date ceva).

@SirNenea: Acel Fs este frecventa nativa de rezonanta a membranei difului. Orice cutie ai face (exceptand cele speciale cat frigideru') nu ai cum sa reproduci eficient mai jos de acea frecventa. Deci cu cat este mai mic Fs ai versatilitate mai mare. La unul cu fs=20Hz poti sa-i faci incinta pentru special pentru SPL mare sau pentru frecvente extreme de 20-25 hz (suna f interesant si neobisnuit).
Referitor la sensibilitate: pentru un plus de 3db ai nevoie de dublul puterii anterioare. db sunt pe scara logaritmica.
Astept totusi sa vad daca ma ajuta razvan2005umbro cu niste parametri. Numai atunci ma pronunt exact pro sau contra unuia sau altuia. Tind spre Magnat. Cei de la WCC nu au mai nimic public privind paramerii importanti.

SirNenea

MesajTrimis: Mar Sep 26, 2006 5:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu silviu pe mine ma intereseaza daca se merita sa il cumperi sau nu
ca eu as vrea sa imi cumpar unu ca nu am decat 5mil fonduri pt sub si statie
deci nu vreau sa merg la spl sau sq sau chestii de genu eu nu vreau decat sa imi faca bum in masina si cu cat e mai buternic bumul cu atat mai bine daca poti sa imi oferi alta varianta dar care sa fie in jurul la 5 mil cu totul max 6 mil ti-as fi foarte recunoscator
Sus
SirNenea

MesajTrimis: Mar Sep 26, 2006 5:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

a si genu de muzica care il ascult e mai mult muzica neagra sau house
Sus
SirNenea

MesajTrimis: Mar Sep 26, 2006 5:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

a si genu de muzica care il ascult e mai mult muzica neagra sau house daca ajuta cu ceva Laughing Laughing
Sus
Silviu
Priceput

MesajTrimis: Mar Sep 26, 2006 6:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

aaaaaa........... m-am prins, nu stii pe care sa-l alegi (ca si razvan2005umbro). Tot spre Magnat inclin. Nu stiu exact cum sa faci dar ti s-ar auzi mai tare incinta comandata daca i-ai pune tub 8,2 cm lung de 22 cm.
Stilul de muzica ascultat conteaza foarte mult pentru ca in house si hip-hop au frecvente joase (28-35 hz). La gama asta de sunete WCC e mult mai slab decat Magnat, doar pentru ca are Fs=31, iar celalat Fs=27 Hz. Ca sa recupereze acei 4 Hz mai putin la WCC ii trebuie cutie mai mare.
Se va auzi bine si in cutia originala fara bass-reflex.

Statie: http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare/BLAUPUNKT/GTA_275/

@razvan2005umbro: eu am zis de pus in colt pentru ca in colt ai un "gain" nativ de 5-6 db. Daca ii reglezi fata impedantei este si mai bine, ca se va auzi ideal acolo unde vrei tu.
Mie imi lipsesc niste parametri. Dupa ce-l vei cumpara (banuiesc ca nu te razgandesti) imi vei da toti parametrii si simulez "ca la carte".

razvan2005umbro

MesajTrimis: Mar Sep 26, 2006 6:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

incinta este inchisa .. si am simulat si eu cu parametri diuflui acela de care zici u .. intra pe mesu meu sa vb mai mult .. id de mes este razvan2005umbro
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum