| |
| Autor |
Mesaj |
QuickSilver
Data înscrierii: 03/Noi/2008 Mesaje: 2
|
Trimis: Lun Noi 03, 2008 5:17 pm Titlul subiectului: O intrebare |
|
|
mi-am cumparat recent acest sub: http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/BLAUPUNKT/GTt_1200_Mk_II/
pana o sa imi cumpar un amplificator auto , as vrea sa il conectez la o statie de o am acasa de 80W si are 8 Ohmi.
La acea statie mai am si 2 boxe de 150 W.
Se poate cumva conecta sub care are 4 Ohmi la statie de 8 Ohmi ?? |
|
| Sus |
|
 |
criss_bike Priceput
Data înscrierii: 13/Mar/2008 Mesaje: 231 Locație: arad
|
Trimis: Lun Noi 03, 2008 5:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
da se poate... eu am un alpine tot pe o statie de casa si mere ok!
Statia se incalzeste dupa vreo 4 ore cu volum dat peste jumate _________________ EASCA Arad 2009 - 1st Mini 133,9 dB
EASCA Baia Mare 2009-1st FUNI - 139,4 dB |
|
| Sus |
|
 |
Body28 Audiofil

Data înscrierii: 08/Iul/2008 Mesaje: 861 Locație: Panciu/now Iasi
|
Trimis: Mar Noi 04, 2008 6:18 pm Titlul subiectului: Re: O intrebare |
|
|
Mai bine nu! Este fooooarte nerecomandat. Daca tii la amplif, lasa-l in pace. 
Ultima modificare efectuată de către Body28 la Mie Noi 05, 2008 1:29 am, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Mar Noi 04, 2008 6:30 pm Titlul subiectului: Re: O intrebare |
|
|
| Body28 a scris: |
Mai bine nu! Este fooooarte nerecomandat. Daca tii la sub, lasa-l in pace. |
da, asa, de curios....ce poate patii subul ???
QuickSilver poti lega subwooferul la amplifu de casa, dar sa nu dai tare, adica dai putina putere, dar nu sa iti miste vitrina....altfel, daca ii dai tare ai sanse sa se arda amplificatorul datorita faptului ca nu e stabil in 4 ohmi, doar in 8. (zi modelul amplificatorului de casa ca poate e stabil in 4 ohmi) _________________ SERVICE statii emisie receptie si antene, calibrari, vanzari accesorii 0788.879.589 (Alba Iulia) |
|
| Sus |
|
 |
Body28 Audiofil

|
Trimis: Mar Noi 04, 2008 6:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Uite, de exemplu, eu am primit la un moment dat (eram mai mic) un amplificator... 4x50w... f fericit. Si normal ca am trantit un dif pe care-l aveam prin casa direct pe el. Nu stiam eu de 4 ohm, 8 ohm. Am tot dat mai tare pana in mom in care s-a oprit. Imi afisa un mesaj de "overload protection" si mi-l inchidea automat. Si ma nelamurea tare de tot treaba... dupa ce am citit manualul am inteles de ce imi facea asta: sa nu mi se prajeasca finalii. Eu nu recomand.... dar, e discutabil (cred).
Intr-adevar o&g, la un vol f mic, nu se intampla nimic. Dar nu cred asta inseamna jumate. |
|
| Sus |
|
 |
EnZ0 Priceput
Data înscrierii: 12/Feb/2008 Mesaje: 264 Locație: Braila/Craiova
|
Trimis: Mar Noi 04, 2008 6:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si eu am aceasi curiozitate ce poate pati subu?
Exista o vorba : Unde nu te pricepi mai bine nu te bagi. _________________ Volvo 480 ES , BLACK EDITION, full option, alcantra leather.
Daewoo Tico - in construction - |
|
| Sus |
|
 |
Body28 Audiofil

|
Trimis: Mar Noi 04, 2008 7:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
Bai... subu nu. Dar ampliful?
Va luati de mine pt ca am scris ca pateste subul? Ce simpatic... e vorba de amplicator..
p.s. cand ai vazut ca am zis sub (din nu sh ce motive) si eu vorbeam in continuare de amplificator... cred ca trebuia sa ma intelegi.
Ultima modificare efectuată de către Body28 la Mie Noi 05, 2008 1:30 am, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
EnZ0 Priceput
Data înscrierii: 12/Feb/2008 Mesaje: 264 Locație: Braila/Craiova
|
Trimis: Mie Noi 05, 2008 12:51 am Titlul subiectului: |
|
|
Pai daca ai gresit si tot ai observat fa o corectura. _________________ Volvo 480 ES , BLACK EDITION, full option, alcantra leather.
Daewoo Tico - in construction - |
|
| Sus |
|
 |
QuickSilver
Data înscrierii: 03/Noi/2008 Mesaje: 2
|
Trimis: Mie Noi 05, 2008 1:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca ascult moderat nu are nimica.
Dar daca ascult "sa se miste lustra" mi se incinge destul de rpd pe partea unde e conectat doar sub`ul ... pe cealalta cu boxele ramana tot rece.
Daca as cumpara o rezistenta de 4 ohmi sa o leg la sub ar mai fi probleme ? |
|
| Sus |
|
 |
Florian Pasionat
Data înscrierii: 15/Oct/2007 Mesaje: 50 Locație: Constanta
|
Trimis: Mie Noi 05, 2008 7:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu faci treaba cu rezistenta, doar daca este de valoare foarte mare, adica in jur de 4 ohmi si multi wati, mai bine legi subwooferul in serie cu alta boxa tot de 4 ohmi, sau asculti mai incet _________________ Under construction... |
|
| Sus |
|
 |
criss_bike Priceput
Data înscrierii: 13/Mar/2008 Mesaje: 231 Locație: arad
|
Trimis: Mie Noi 05, 2008 11:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
in concluzie poti asculta cat vrei. eu iti spun din experienta nu ca as fi in domeniu. un ex
inainte sa am apline aveam un SAL de 200w scriea pe el de 12'' asta se intampla acum 2 ani . si am auzit eu k dak se rodeaza subu merge mai bn si pe atunci am primit doua stati YAMAHA ns series A-10 2x20 w (una sa dus)
Lasam difuzoru fara incinta sa mearga cat timp eram la sc incontinu statia era data un pic peste jumate(difuzoru nu sa rodat nici dupa 2 luni) si cand ajungeam aks statia era putin calduta
LA alpine exzact la fel putin se incalzeste! akm depinde de cum asculti
http://www.tokaimusic.com/shop/t/tokai/img-lib/spd_20071130125805_b.jpg cam asa arata si al meu _________________ EASCA Arad 2009 - 1st Mini 133,9 dB
EASCA Baia Mare 2009-1st FUNI - 139,4 dB |
|
| Sus |
|
 |
|