|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
Bogris
Data înscrierii: 10/Feb/2008 Mesaje: 4
|
Trimis: Lun Feb 11, 2008 9:49 pm Titlul subiectului: O mica nelamurire putere vs calitatea sonora vs pret |
|
|
Dupa ce am citit mai multe topicuri din aceasta categorie, am ramas cu o mica nelamurire....
Vreau sa fac un upgrade la partea audio a masinii. Insa, NU ma interesaeza sa am cine stie ce putere. (La masina dinainte am avut 2 statii JBL care totalizau 500W RMS) In principiu, 150-200W mi se par suficienti. Impartiti intre 4 boxe ar iesi ceva in jur de 50W pe canal.
Si acum vine problema mea. O pereche de difuzoare de 100W care sunt de doua ori mai scumpe ca unele de 50-60W ofera o calitate sonora notabil imbunatatita la.. sa zicem 25W?
Intreb asta deoarece in primu rand nu as vrea sa arunc 500E cat ar fi diferenta de pret (diffuri plus amp) si pe de alta parte am auzit mai demult de la cineva ca un difuzor se aude mai bine cand este folosit la o putere mai apropiata de puterea sa maxima.
Si ca nu fie prea fictiv subiectu, pun si niste linkuri cu boxele care mi-au atras atentia...
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/Access_165_A1/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/Polyglass_165_V2S/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Sisteme/Reference_RS6/
ca model mai puternic DLS:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Sisteme/Reference_MS6A/
Ultima modificare efectuată de către Bogris la Lun Feb 11, 2008 10:06 pm, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
moga_mihai Priceput
Data înscrierii: 19/Iul/2007 Mesaje: 685 Locație: Bucuresti !
|
|
| Sus |
|
 |
Bogris
|
Trimis: Lun Feb 11, 2008 10:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
aici mi se parea ceva ciudat cu cossoverul ala micut... plus.. 100W la banii astia?
(scuze daca pare aiurea ce am scris... nu am ascultat niciodata Hertz... doar ce am auzit bun de modelele mai scumpe) |
|
| Sus |
|
 |
moga_mihai Priceput
|
|
| Sus |
|
 |
CBI Priceput
Data înscrierii: 07/Dec/2007 Mesaje: 502
|
Trimis: Lun Feb 11, 2008 10:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca ai de gand sa pui sub(dar merg si fara),eu zic sa ramai la R6A,chiar se incadreaza binisor in politica firmei - natural sound reproduction
sunt destul de scumpe,dar daca nu prea ai de unde sa alegi,ce sa faci,asta e piata
2.bobina difuzorului consuma wati si 'scoate' decibeli
3.puterea nu are mare legatura cu sunetul emis de dif
4.diferenta de la 100w la 200w 'masurata' in presiune acustica e de doar 3db,care nu sunt perceputi de ureche ca 'de 2 ori mai tare',plus ca de la un anumit consum orice bobina se incalzeste si apare compresia termica,astfel din cei 3db pe care ai trebui sa-i obtinem prin dublarea puterii electrice sunt de fapt mult mai putini,chiar deloc(depinde de materialele din care este executata bobina,masurile luate pt evacuarea caldurii..)
5.La banii astia si chiar mai mult nu prea exista difuri de 17cm care sa reziste la puteri de peste 100w ca fulrange-uri,si in free air(mai toate au bobine de 1-1,5")
6.Sensibilitatea si puterea sunt masurate la anumite frecvente care favorizeaza masuratorile,pe care prodicatorii ni le imping in fatza
7.majoritatea difurilor cu spl mai mare pe care le-am ascultat redau mai bine microdetaliile si sunetul live,chiar daca e posibil sa nu fie 'sarma dreapta' ca liniaritate
8.fiecare tip de material al membranei are soundul sau specific,timbrul,cum i se mai zice.Trebuie sa asculti mai multe ca sa vezi care-ti incanta cel mai placut urechea.
Nici un dif nu suna mai bine cand te apropii de puterea maxima!
exista la unele un prag la nivele mici de putere(sub 1-2w) care suna putin mai diferit ca la o putere medie(macar un 5-10w),dar este datorat mai mult distorsiunilor din amp(nu toate,exceptia facand de ex clasa A) si a curbei urechii umane la nivele mici de presiune(de aceea s-a si inventat loudnesul)
bla bla bla  _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
Bogris
|
Trimis: Mar Feb 12, 2008 6:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu se punea prob asa de mult de bani, singura prob erea sa nu dau mai multi bani pe ce nu o sa folosesc.
Avand in vedere cele spuse, ca sa imi fac si eu calculele, inainte sa vin la instalare, sa inteleg ca in jur de 500-600 de lei astea sunt cele mai bune. nu?
Si a doua intrebare, putin offtopic... e de rau daca nu iau si amplificator? Aici ma refer sa ramana doar cele 2 perechi de difuzoare din usi plus antifonare, fara subwoofer. |
|
| Sus |
|
 |
moga_mihai Priceput
|
Trimis: Mar Feb 12, 2008 7:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
ar trebui si amplificator k sa dai tot ce e mai bun din difuri  _________________ pWd by --> B-05-MKG |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|