Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

o nelamurire cu un MP Tube 30
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
Razvanb

Data înscrierii: 28/Iun/2008
Locație: Craiova

MesajTrimis: Sâm Iun 28, 2008 11:37 am    Titlul subiectului: o nelamurire cu un MP Tube 30 Răspunde cu citat (quote)

Salutare!
problema e urmatoarea : cand difuzorul este in tub...membrana sare f putin si invers..adik inspre magnet, iar cand il scot din tub sare normal si mult mai mult...aveti idee de la ce ar putea sa fie?..defazat nu este pt ca am legat firele si invers si tot la fel face.
Multumesc anticipat!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Armadyllo
Pasionat

Data înscrierii: 15/Iun/2008
Locație: etaj 1

MesajTrimis: Sâm Iun 28, 2008 3:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ce fel de incinta este tubul? ca daca este inchisa... nu mai are aceeasi cursa membrana ca si intr-un bas-reflex.

ai controlat cu o baterie de 1.5V sa vezi conexiunea corecta? sau cablurile de la iesire din amp. Nu ar avea de ce sa mearga inspre magnet daca este conectat corect.
Sus
Razvanb

MesajTrimis: Sâm Iun 28, 2008 6:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

tubul este reflex
nu am incercat cu baterie...dar presupun ca sunt corect legate din moment ce merge normal cand il scot din tub...sa fie tubul prea mic ?(este cel original de la producator)
Sus
RE_audio
Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 02/Oct/2007
Locație: Oradea

MesajTrimis: Sâm Iun 28, 2008 6:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

china power Laughing ceva ce este facut sa fie vandut nu de ascultat ...
Sus
Armadyllo
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Iun 28, 2008 7:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu are cum sa fie tubul prea mic... doar nu le fac astia la vrajeala, au si ei niste calcule. Eu as spune sa iei instalatia de la 0... si sa te uiti bine la conexiunile + si - ... inclusiv pana la difuzor. Nu e neaparat sa desfaci tubul, trebuie doar cu o baterie sa verifici. Acolo unde membrana iese in afara... + de la baterie e + de la difuzor. Altfel nu-mi explic diferenta de cursa a membranei.
Sus
Razvanb

MesajTrimis: Sâm Iun 28, 2008 8:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

si mai exact cum verific cu bateria?..ca nu ma pricep!
ms!
Sus
Razvanb

MesajTrimis: Sâm Iun 28, 2008 8:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pun plusul de la iesirea din statie la baterie...si minusul la minus..sau cum ?
Sus
Armadyllo
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Iun 28, 2008 8:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

tine doar de o baterie de 1.5V (de la telecomanda la TV de ex) si difuzorul... nu are nimic a face cu statia.

Iei firele de la difuzor... conectezi - cu - , tii tu cu degetele asa... si atingi + -ul pentru o sec de exemplu. Timp in care membrana sta in afara...sau inauntru. Poti sa repeti de cateva ori pana iti dai seama de miscare si daca este corect conectat.

Ultima modificare efectuată de către Armadyllo la Dum Iun 29, 2008 12:02 am, modificat de 1 dată în total
Sus
Razvanb

MesajTrimis: Sâm Iun 28, 2008 9:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am inteles acum ...ms mult! ma duc sa incerc!
Sus
Razvanb

MesajTrimis: Sâm Iun 28, 2008 9:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am facut proba .
cu bateria sare in sus
pe muzica.. abia sare si sare mai mult in jos...
deci..mai am vreo varianta de incercat ? Very Happy
ms pt ajutor !
Sus
Armadyllo
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Iun 28, 2008 9:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ok... hai sa luam mai dinainte. Puterea:

E nou sistemul?... sau a mers bine inainte...si doar acum s-a intamplat sa faca asa.

Ce player, amplif folosesti, cum sunt legate dif-urile? mai da info!
Sus
RE_audio

Data înscrierii: 02/Oct/2007
Locație: Oradea

MesajTrimis: Sâm Iun 28, 2008 9:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

poti sa legi pe aia si baterie de camion sau baga in priza direct cum fac astia in USA Laughing sper sa intelegeti gluma Cool deci in primul post a fost scris "defazat nu este pt ca am legat firele si invers si tot la fel face. " deci degeaba verifici polaritate cu baterie ca nici invers nu mere bine , eventual incearca cu alt amplif ... dar putine sanse sa mearga mai bine ... deci ramane proba de priza Laughing
Sus
Razvanb

MesajTrimis: Sâm Iun 28, 2008 9:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

hu-pioneer p 40mp
statia MPX 2500 -240w rms in punte
tubul- MP tube 30
e pachetul acela ( http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/mac_Audio/MAC_Power_Bass_2/ ) ..dar il am de un an si ceva..
-chestia asta cu saritul membranei..am sesizat-o cam acum vro 3 saptamani.... ca mi s-a parut ca nu se mai aude "puternic "basul .. inainte sa iau pioneerul l-am folosit pe cd playerul din fabrica..care nu avea RCA..iar semnaul era luat de pe boxele din spate, fara adpator high-low.
Cam atat...oricum se auzea cam distorsionat pe playerul din fabrica... pe pioneer se aude mai clar..dar cam slabutz. Oricum de player sunt super multumit Very Happy .
Sus
Armadyllo
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Iun 28, 2008 10:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

vezi gain-ul ...la amplif daca ai schimbat sursa de sunet!
Sus
Razvanb

MesajTrimis: Dum Iun 29, 2008 12:46 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

gainul e dat un pic peste jumate
LPF e pus pe 100 de hz cred..din player asa l-am lasat
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum