|
|
|
Autor |
Mesaj |
_vrx_ Priceput
Data înscrierii: 17/Apr/2007 Mesaje: 551
|
Trimis: Sâm Apr 28, 2007 3:04 pm Titlul subiectului: oare ce este mai important ??? |
|
|
Am deschis acest topic pentru a ne spune parerile legate de importanta componentelor din sistem si unde este cel mai bine sa punem accent ca rezultatul sa fie foarte bun.
Pana acum cateva zile aveam impresia ca un sistem car hifi trebuie sa contina componente de acelasi nivel calitativ dar s-ar putea sa nu am dreptate. Rasfoind auto hifi (revista) am vazut ca baietii aia pun accent pe altceva, adica la un sistem de 2000 euro 1300 arau alocati amplifului si tw-lor iar de restul 700 hu+sub+mid bass si cablaj ...oare este mai bine asa voi ce parere aveti ??? |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Lun Apr 30, 2007 3:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai depinde de ce vrei sa obtii!
Pentru cat mai mult bass / SPL vei pune accent pe amplificare, woofere si alimentare.
Pentru SQ vei pune accent pe un HU bun, eventual cu DSP (sau DSP separat), pe instalare/insonorizare, sistemul de difuzoare, amplificare... toate sunt importante mai putin woofer-ul.
Pentru o masina care sa sune in primul rand tare dar si decent, pui in primul rand accent pe difuzoare capabile si woofere pe masura... HU e mai putin important, la fel si calitatea amplificatoarelor, putere sa fie..
Eu in momentul asta am repartizata investitia in felul urmator:
HU face aproximativ cat amplificare + difuzoare + woofer
Nici asa nu e normal, voi schimba vara asta difuzoarele si amplificarea dar tot HU ramane mai important dupa mine... Totul pleaca de acolo si restul componentelor nu pot face decat sa mentina calitatea sunetului care pleaca din HU.
Atat pentru SQ cat si pentru SPL amplificarea e mai importanta decat cred majoritatea. Lucrurile stau exact invers cu difuzoarele si wooferele:) - performantele lor depind foarte mult de amplificatoare.
Intr-un sistem de difuzoare, desi multi nu stiu asta, crossoverele joaca un rol foarte important si pe urma tweeterele, midbassii sunt dupa parerea mea mai putin importanti decat tweeterele.
Cu toate astea exemplul dat de tine mi se pare si mie putin exagerat.
Exista masini cu HU+DSP de 2000 de euro, amplificare de peste 2000 si difuzoare de 1000... si woofer zero. Stiu eu un astfel de setup care suna foarte bine dupa standardele SQ. |
|
Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
Data înscrierii: 17/Apr/2007 Mesaje: 551
|
Trimis: Mar Mai 01, 2007 9:27 am Titlul subiectului: |
|
|
sunt de aceiasi parere cu tine , iar privind configutatiile pe care le-am ascultat investitia era facuta in felul urmator 1-hu , 2-amplif , 3-dif , 4-sub(asa e si la mine)...si pe mine ma mira foarte mult configuratiile din revista amintita ce arata cam asa
a. configuratie de 2070 euro: hu apline cde9850 ,amplif zapco za-dc 650.6 (940 e) ,tw scan speak d2904 , mid bass rainbow w165 si sub jb p1222
b. configuratie de 2959 euro: hu eclipse (am auzit numai de bine ), amplif gzua4125sq , dif-uri mb quart (1300 E !!!!),sub exact! ss 23 w
si ex. ar putea coninua ...o sa inerc sa fac un test dupa ce termin masina , adica montez un hu ma slabut pe aceiasi configuratie pt a-mi da seama de diferenta iar in vara sper sa fac testul cu amplificatoarele  |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|