|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
BassFace
Data înscrierii: 18/Oct/2015 Mesaje: 4
|
Trimis: Dum Oct 18, 2015 8:56 pm Titlul subiectului: Opinii Hertz EM 100 si/vs Herts EMV 100.5 |
|
|
As dori cateva pareri din partea celor care au, sau au avut, si daca au schimbat aceste pentru altele mai bune difuzoarele din titlul topic.
Ce este special la aceste difuzoare este fatul ca saptiul este extrem de limitat 10cm diam. X 4 (max 5) cm adancime pentru a fi montate in usi.
Primul Hertz EM100 este modelul vechi pe care inca il pot procura nou din ultimile stocuri, celalalt EMV 100.5 este modelul nou declarat de puterea mai mica dar plaje de frecvente mai mare, si nu inteleg (pe de alta parte0 de ce a trebuit sa faca/scoata asta.
Nu vreau sa aflu decat cateva impresii din partea celor care au auvut sau poate chiar mai au asa ceva in masina.
(Aceste difuzoare vor fi folosite impreuna cu inca doua sub-woofer si doua tweeter, intr-un sistem audio pe 5 canale surround.)
Cum sunt "mediile" acestor difuzoare, impresii va rog.
Pentru usurinta:
http://www.rgsound.it/em-100_hertz-id-186.html
http://www.rgsound.it/emv-100-5_hertz-id-17859.html
Multumesc. |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
Trimis: Dum Oct 18, 2015 10:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu ai nevoie de putere mare pt. o medie ci de eficiențĂŁ... Pe tine te intereseazĂŁ cĂąt de tare sunĂŁ și cu ce putere nu ce limitĂŁ mecanicĂŁ are.
Sper cĂŁ ai și un midbass cĂŁ altfel o sĂŁ ai un gol imens pe zona aia.
Eu unul clar aș lua emv100.5 E o așa zisĂŁ revizie cu ĂźmbunĂŁtĂŁțiri aduse lui em100. DacĂŁ le și amplifici și le pui un hpf corect va ieși ceva destul de ok. Cam nasoalĂŁ amplasarea lor Ăźn portiere. MĂŁcar sĂŁ fie la un nivel mai ridicat. _________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
| Sus |
|
 |
PapyVicK
Data înscrierii: 01/Mai/2012 Mesaje: 8
|
Trimis: Joi Feb 11, 2016 1:01 am Titlul subiectului: |
|
|
| VanIIa a scris: | Nu ai nevoie de putere mare pt. o medie ci de eficiențĂŁ... Pe tine te intereseazĂŁ cĂąt de tare sunĂŁ și cu ce putere nu ce limitĂŁ mecanicĂŁ are.
Sper cĂŁ ai și un midbass cĂŁ altfel o sĂŁ ai un gol imens pe zona aia.
Eu unul clar aș lua emv100.5 E o așa zisĂŁ revizie cu ĂźmbunĂŁtĂŁțiri aduse lui em100. DacĂŁ le și amplifici și le pui un hpf corect va ieși ceva destul de ok. Cam nasoalĂŁ amplasarea lor Ăźn portiere. MĂŁcar sĂŁ fie la un nivel mai ridicat. |
Cum ar trebui setat amplificatorul pentru EMV100.5? Nu prea ma pricep  |
|
| Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013 Mesaje: 354 Locație: Prahova
|
Trimis: Joi Feb 11, 2016 11:03 am Titlul subiectului: |
|
|
Em 100 are plaja de frecv de la 160-14khz, se poate folosi fara tw,iar hp-ul poate fi in zona 200-500hz. Are qts 1,6-daca nu ma insel asta inseamna ca poate fi folosit doar in incinta i chisa.
Daca se foloseste cu tw , atunci se aplica lpf in zona 4k-6khz. Dar vad in graficul lor ca de la aprox 4khz incepe sa aiba un spike ascendent, asadar trebuie folosit si tw.
Emv105 are plaja de la 80 -7.5khz, se foloseste cu tw. Hpf-ul se foloseste in zona 200-400hz (are fs la 100hz si daca folosim regula generala fs x2). Lph-ul in zona 3-5kz. Are qts 0,6 , cred ca este la limita dintre seald si reflex. Dar nu cred ca ii place sa dea direct in golul dintre fetele usii. Daca l montezi pe usa, atunci as folosi fpf 200hz, lpf 3khz. Tw hpf 3,5-5khz , montat cat mai aproape de medie (deci nu pe stalpi).
Daca furnizezi toate datele despre masina si restul echipamentului vei putea afla si mai multe..... _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
| Sus |
|
 |
PapyVicK
Data înscrierii: 01/Mai/2012 Mesaje: 8
|
Trimis: Dum Mar 06, 2016 7:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Masina este MB W210. Pe partea anterioara am HSK 163, in usile din spate am EMV105 care nu sunt legate din lipsa amplificator, iar in spate la luneta am 2 JBL ovale mai vechi( nu'mi aduc aminte modelul) de 125 rms bucata. Totul este pus in suportii difuzoarelor originale. Difuzoarele sunt deocamdata legate la boss caos c600. si ca sub am swr12d4(incinta baubau) legat la mrp m1000. Cert este ca trebuie sa schimb amplificatorul, eventual mi'ar trebui 2 doar pentru difuzoare. Unul 2 canale pentru HSK si unul 4 canale pentru emv si JBL(mai tarziu voi schimba cu HCX 690) Pareri? Ce mi-ar trebui sa pot rula si emv? |
|
| Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013 Mesaje: 354 Locație: Prahova
|
Trimis: Lun Mar 07, 2016 7:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
1. daca ai sub, atunci nu are sens folosirea ovalelor, intrucat presiunea din porbagaj va afecta functionarea acestora.
2. inteleg ca folosesti pe fata un sistem pe trei cai, pentru care ai nevoie de 100-200W, pentru a permite o functionare ok.
3. daca vrei sa folosesti mediile pe usile spate vei avea o mare problema cu "asezatul scenei". Mai degraba folosesti un midbass in plaja 80-400Hz. _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|