Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

P88RS VS DXZ778RUSB

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> CD si MP3 Playere

Autor Mesaj
_vrx_
Priceput

Data înscrierii: 17/Apr/2007

MesajTrimis: Joi Apr 26, 2007 4:11 pm    Titlul subiectului: P88RS VS DXZ778RUSB Răspunde cu citat (quote)

Pentru cei care au pus mana pe asa ceva Exclamation
stiu ca p88 e un aparat mai bun decat 778 dar oare se justifica diferenta de pret Question Question Question
sunt interesat sa iau unul din aparate si parca ma doare sufletul sa dau 19 mil !!!!
Mihai stiu ca ai un p88 ,ce parere ai de el ?(in comparatie cu clarion )
as fi vrut sa iau alpine dar ...e scuuuump rau
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Joi Apr 26, 2007 9:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Hehe.... pe teme de genul asta se pot scrie zeci de pagini de posturi...
Ca sa incep cu concluzia: pentru cine are ganduri serioase, P88 merita diferenta. Pentru cine insa doar vrea sa aiba un player cu 3 preout-uri, DSP cu crossovere si TA la un pret jenant de mic, 778 e foarte bun. Asta daca respectivul poate trece peste felul in care arata aparatul...

P88 poate fi reglat in orice fel ti-ar putea trece prin cap:
    poti sa faci curba EQ independent stanga / dreapta
    poti sa faci taierile independent stanga dreapta
    punctele de taiere posibile sunt foarte multe si panta poate fi setata la 6, 12, 18, 24dB
    poti sa setezi volum independent pe toate cele 6 canale! (lows, mids, high, dreapta si stanga)
    Are reglajul de TA cu un pas de 1,25 cm
    poti inversa faza oricarui canal din cele 6 (independent stanga/dreapta)
ce sa mai, e nebunie curata. chiar daca stii foarte bine aparatul si stii deasemenea si ce trebuie sa auzi si ai toate cd-urile necesare, procesul de reglare poate dura lejer 2 ore... si asta fara EQ unde ar fi necesar un RTA.
In plus, arata intr-un fel, mie personal imi place mult ca design.. display-ul din nou da o nota de distinctie..
Mai are si niste feature-uri care pot fi utile sau amuzante:
-ca screensaver iti poate afisa tensiunea din sistemul electric (foarte misto, cine are consumatori multi vrea sa vada aceasta valoare si multi isi pun voltmetre digitale in masina)
-tot ca screensaver, de fapt in loc de screensaver, display-ul se poate opri total pentru a elimina potentialele interferentele cauzate de LCD si alimentarea aferenta. cand il atingi, se aprinde, daca il lasi X secunde, se stinge, raman iluminate doar cele 2 butoane mari. e cool.

778 are in mare cam aceleasi reglaje dar nu la fel de fine si nu si pe cele care presupun control independent stanga/dreapta.
Foarte multe nu pot sa spun pentru ca desi m-am jucat cu 778 cam o ora, nu era un sistem full active asa ca partea de crossovere era dezactivata.
Nici manualul nu l-am citit.

Oricum, tinand cont ca P88RS este si el un aparat _ieftin_ pentru ce stie, 778 devine chiar obscen. pentru DSP cu TA si crossover network pana acum singura optiune era un DSP separat sau un player de varf obscen de scump.
Nu am indoieli ca pretul asta asa de mic (in ambele cazuri) s-a obtinut prin folosirea unor componente mai ieftine decat in DSP-urile sau unitatile high end... si cat de departe s-a mers in directia asta se reflecta in preturi.

Eu am luat 88-ul cu o saptamana inainte sa vina primele 778 in tara si cand am auzit ca au venit si cand am vazut ce stie sa faca aparatul, am avut o oarecare indoiala dar acum sunt convins ca 88rs isi justifica pretul mai mare (si dpdv al sunetului, si al reglajelor mai fine dar si al design-ului si al componentelor / materialelor folosite).

Oricum, sunt convins ca 778 este cea mai buna optiune de pe piata in gama lui de pret (are si port USB Very Happy).

Ce Alpine te-ar fi atras? vreun model mai vechi poate pentru ca in gama curenta nu exista nici un model cu DSP integrat...
Sus
_vrx_
Priceput

MesajTrimis: Joi Apr 26, 2007 10:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

multumesc mult pentru raspuns. Very Happy Very Happy Very Happy
de multi ani tot ma chinui sa fac un sistem car audio pe gustul meu, am incercat tot felul de variante de la hu mac audio deck(ce vremuri) la dif-uri visaton si multe altele. momentan am cumparat de la voi up6 si ma gandesc sa le dau un hu pe masura,in momentul de fata am alpine cda 9853 (de care am fost f multumit ) si vreau sa-l schimb cu unul din modelele mentionate . amplificarea va fi full active de la un v12 f 407(momentan). in privinta hu pio am un mare " - "datorita faptului ca acun ceva ani am avut pe masina un deh 8400 si am avut probleme cu interfata ...crezi ca mai au rez problema ?
si o alta intrebare... la amplificarea full active nu se folosesc filtrele pasive. dar daca le-as folosi si pe acestea Question (adica doua perechi)
cum crezi ca ar fi rezultatul ???
Sus
chris
Priceput

Data înscrierii: 21/Oct/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Vin Apr 27, 2007 6:55 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

in momentul cind vrei sa folosesti full active filtrele pasive automat ies din joc. daca tu pui acele filtre nu vei mai avea full active ci vei avea normal adica pasiv. la full active vei avea avantajul ca poti face setarile din player asa cum doresti.
P.S. cind termini usile sa ma anunti ca vreau sa vad ce a iesit.
Sus
_vrx_
Priceput

MesajTrimis: Vin Apr 27, 2007 4:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Chris nu ai inteles ...eu vreau sa incerc un mod de amplificare ce se foloseste home si profi numit bi-wiring sau mai exact bi-amping si vroiam sa stiu daca a mai incercat cineva Question
Sus
mihai
Site Admin

MesajTrimis: Vin Apr 27, 2007 5:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

VRX: bi-amping si bi-wiring sunt 2 lucruri diferite.

si da, s-a incercat de mult si in car audio si am facut si eu asta recent.
Chris spunea ca daca ai un player si statii cu care poti face bi-amping si acel player are si DSP cu crossovere, NU mai are rost sa folosesti filtrele pasive (ale difuzoarelor) sau active (ale statiilor) care sunt inferioare. Cu 88RS sau 778 poti face taierile direct din player.
Sus
chris
Priceput

Data înscrierii: 21/Oct/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Vin Apr 27, 2007 7:58 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

@mihai, ms pt ca ai fost mai explicit decit mine.
Sus
_vrx_
Priceput

MesajTrimis: Vin Apr 27, 2007 8:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

DA sunt diferite dar complementare...stiu k pio si clarionu au posibilitatea de a taia (asta este unul din motive pt care vreau sa cumpar ) dar eu ma refeream strict la experiment ! si revin cu intrebarea :crezi ca pio mai are problema la interfata Question vad ca problemema cu "incinsul" a fost rezolvata de un cooler Shocked
Sus
mihai
Site Admin

MesajTrimis: Vin Apr 27, 2007 11:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

complementare? Shocked
Smile OK, sa o spunem clar ca sa inteleaga cei care citesc topicul si poate nu stiu:
bi-wiring (in cazul unui sistem de difuzoare auto pe 2 cai sau unei boxe de casa pe 2 cai) inseamna folosirea a 2 perechi de cabluri pentru a lega cele 2 difuzoare la acelasi amplificator. Pentru a fi posibila trebuie ca filtrele sa suporte biwiring, adica trebuie sa aiba intrari de semnal separate. La boxele de casa la fel, unele suporta biwiring, adica au pe spate 2 perechi de mufe si fiecare trece mai departe prin crossoverul aferent. Nu se preteaza la biwiring sistemele cu filtru "dintr-o bucata" care are o singura intrare si 2 iesiri pentru cele 2 cai.
Avantajele sunt mici... cica anumite cabluri sunt mai potrivite pentru a transporta inalte si altele mai potrivite pentru a transporta medii/joase...

bi-amping inseamna folosirea de amplificatoare separate pentru cele 2 cai. bi-amping implica evident bi-wiring.
Avantajele aici sunt mai mari, cele 2 amplificatoare independente (sau canale ale aceluiasi amp multicanal) lucreaza independent si nu se influenteaza unul pe altul... controlul difuzoarelor e mai bun, dinamica pe inalte e mai buna etc. Se pot folosi in continuare filtrele pasive sau in cazul unelor amplificatoare auto, se poate renunta la ele in favoarea filtrelor active incluse in statii care de obicei sunt mai bune.

ambele lucruri se pot aplica si pentru 3 sau mai multe cai.

Daca taierile se pot face direct din sursa (HU) atunci filtrele pasive sau active pot fi eliminate. Asta inseamna ca punctele de taiere pot fi modificate usor si in functie de calitatea DSP-ului, sunetul este mai corect separat si mai putin afectat de aceasta separare. In plus, nu mai exista nici o anomalie de faza cum se intampla in cazul filtrelor pasive mai ales.

In concluzie:
-cu orice amplificator se poate face bi-wiring daca filtrele pasive au intrari separate
-cu orice sursa de semnal si 2 amplificatoare (sau unul pe 4 canale) se poate face bi-amping
-aparate ca 88rs si clarion 778 (Pioneer P9, P90RS, Clarion HX-D2 etc etc sau orice aparat + DSP discret) nu pot fi folosite la capacitatea maxima fara bi-amping.

revenind:
ce probleme de "interfata" avea sau are Pioneer?
cooler-ul din P88RS este acolo doar pentru a raci amplificatorul MOSFET integrat care insa poate fi oprit pentru ca intr-un sistem cu toate difuzoarele amplificate independent este inutil. Odata cu el se opreste si cooler-ul respectiv. Cand auzi P88 direct pe difuzoare iti dai seama de ce a avut nevoie de cooler... e sensibil mai puternic decat amplificatoarele din alte playere.
Sus
_vrx_
Priceput

MesajTrimis: Sâm Apr 28, 2007 2:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mihai a scris:
cica anumite cabluri sunt mai potrivite pentru a transporta inalte si altele mai potrivite pentru a transporta medii/joase....

corect -pentru bas se recomanda cablurile din cupru iar pentru inalte cabluri cu miez de argint.

mihai a scris:
bi-amping inseamna folosirea de amplificatoare separate pentru cele 2 cai. bi-amping implica evident bi-wiring. ....

-pai asta am spus si eu dar sub o alta forma mult mai putin eleganta decat a ta Very Happy

iar legat de interfata ti-am mai spus ca am avut probleme la un pio deh 8400 mai exact se oprea displai-ul Sad am sunat la service si mi-au spus printre altele ca e o problema frecventa la pioneer). alpine am avut vreo 5 modele si nu am patit asa ceva Very Happy
Sus
mihai
Site Admin

MesajTrimis: Sâm Apr 28, 2007 6:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

88rs poate sa faca si asta dar nu e "bug", e "feature" Smile
are ca screen saver "display OFF" si e cool cateodata... teoretic cica se elimina in felul asta "interferentele" pe care le poate introduce display-ul.. eu nu aud nici o diferenta.
eu nu am auzit de problema asta la pioneer. explicatia primita de tine probabil intra in categoria "asa face toate" data de baietii din diverse service-uri care nu stiu cum sau nu vor sa rezolve o problema.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> CD si MP3 Playere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum