Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Parere boxe/hu

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
sorinnx2

Data înscrierii: 30/Mar/2013

MesajTrimis: Vin Apr 12, 2013 9:02 pm    Titlul subiectului: Parere boxe/hu Răspunde cu citat (quote)

Seara , as vrea sa stiu si eu ce parere aveti de urmatoarele produse :
Pioneer deh-2500ui si boxe ovale TS-A6913i .

As vrea sa stiu daca merg bine impreuna, le am cumparate dar deocamdata hu-ul nu l-am montat .

Ps : La boxe trebuie neeaparat incinta ? Sau merge lasat doar portbagajul ca incinta ? Am citit in mai multe locuri ca boxele ovale sunt capabile sa faca galagie si fara incinta .
Multumesc .
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Divi

Data înscrierii: 21/Aug/2012

MesajTrimis: Sâm Apr 13, 2013 8:57 am    Titlul subiectului: Re: Parere boxe/hu Răspunde cu citat (quote)

sorinnx2 a scris:

As vrea sa stiu daca merg bine impreuna, le am cumparate dar deocamdata hu-ul nu l-am montat .
.

Pai normal ca merg impreuna, nu ai decat sa le montezi si sa le asculti.

Difuzoarele ovale sunt facute special sa mearga direct in portbagaj, ele din contra nu se aud bine in incinte mici. Am avut si eu ovale si in porbagaj sau in aer liber se auzeau corect, iar cand le-am facut incinta paraiau. Le-am inlocuit cu unele de 165 care lucreaza foarte bine in incinta.

P.S. Ovalele alea ale tale cred ca merg si amplificate putin Very Happy
Sus
ursachemihai
Priceput

Data înscrierii: 06/Sep/2007
Locație: Piatra Neamt

MesajTrimis: Sâm Apr 13, 2013 9:03 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

punele linistit, fac pereche buna impreuna.
ai destule reglaje la player care sa faca un sunet placut.
Numai sa faci prinderea bine la boxe....suportul sa fie cat mai rigid.

sorinnx2

MesajTrimis: Sâm Apr 13, 2013 7:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da cam asa ziceam si eu ca merg amplificate cu o statie de 50w .
La detalii tehnice la masina scria ceva de genul asta Volum portbagaj (l): 180/845 , este destul de mare asa-zisa incinta pt difuzoare ?
Suportul pt ele o sa fie direct polita de la portbagaj , si cu prinderea se rezolva oareucm de la sine , are niste "chestii" (niste sfori cam asa nu stiu cum sa zic mai bine ) care sunt destul de bune si pot sa le prind prin portbagaj de un surub sau ceva .
O alta intrebare : Pe masina e montat acum un sony cdx-gt20 (45wX4) si daca il dau peste 26 (din 40)incepe sa baraie , e de la hu nu ? Eu zic ca boxele sunt destul de bine , si ca firma si calitate .
Sus
yoiedi
Priceput

Data înscrierii: 22/Apr/2010

MesajTrimis: Dum Apr 14, 2013 10:16 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

orice hu si orice amplificator o sa bage distorsinui dupa un anumit nivel. la hu cam pe acolo incep distorsiunile....putin peste jumate, mai ales ca este un hu entry level. ovalele vor suna bine daca masina este berlina, cu portbagajul separat, la hatch-uri cu polita portbagaj demontabila n-am reusit sa fac ovalele sa sune bine. in schimb la o berlina...cu polita din tabla, o prindere rigida, sunetul este unul chiar decent, satisfacator si in unele cazuri nu se mai simte nevoia de subwoofer daca nu se doreste putere.
Sus
sorinnx2

MesajTrimis: Mar Apr 16, 2013 6:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Dar cu pioneer-ul va mai distorsiona la volum asa de (oarecum)mediu ? O sa-l pot da sa zicem la 45 din 53 cat are playerul ?
Sus
Divi

Data înscrierii: 21/Aug/2012

MesajTrimis: Mar Apr 16, 2013 8:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

NU. Se va auzi clar la 20 din 53.
Din explicatiile cu polita si cu sforile etc. imi dau seama ca ai un hatchback. Cel mai bine iti iei doua difuzoare rotunde de 165 care sa permita amplificare, un subwoofer de 25-30cm, si un amplificator pe 4 canale, caruia ii dai semnal din cele doua perechi de iesiri preamplificate din HU. Pe urma faci o incinta custom, care sa nu iti ocupe loc mult in portbagaj, si care sa aibe un compartiment separat pentru difuzoarele rotunde. Pozitionarea difuzoarelor rotunde trebuie facuta in asa fel incat sa nu fie acoperite de ceva polite si ce mai ai tu pe acolo, sa dea direct in habitaclu, sa fie "vazute". Daca amplificatorul e stabil in 2 ohmi pe canal, vei putea lega si difuzoarele din usi in paralel cu cele din spate. In felul acesta vei avea un sunet mai bun decat ce iti da HU din amplificatorul cu care e prevazut, de 4x15W...
Succes!
Sus
sorinnx2

MesajTrimis: Mar Mai 07, 2013 3:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Vin si eu cu rezultatul . Am pus pioneer-ul , il dau la 45 lejer si cu bass boost +2 Smile Nu baraie nimic doar fader-ul e pus pe spate la +4 , boxele fata fiind originale Smile .
Multumesc pt pareri .
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum