Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Parere subwoofer OEM - seald

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
Alpine 9870

Data înscrierii: 22/Iun/2008

MesajTrimis: Lun Feb 10, 2014 10:43 am    Titlul subiectului: Parere subwoofer OEM - seald Răspunde cu citat (quote)

Salut , vreau sa achzitionez un subwoofer seald, m-am oprit la http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere-auto/JBL/CS/CS1215B/ deoarece nu vreau sa ocupe prea mult spatiu. vreau o parere de la cei care au auzit acest subwoofer si daca statia ce o am este ok pentru acest model(Blaupunkt GTA 260 - putere 180 W RMS la 4 ohmi). Masina in care se monteaza este Logan.
Nu ma intereseaza custom made.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
JARRELL
Audiofil

Data înscrierii: 23/Mar/2011
Locație: TG JIU

MesajTrimis: Lun Feb 10, 2014 11:14 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Amplificatorul tau este slab pt. acest subwoofer; iti trebuie un amplif cu putere cel putin dubla fata de Blaupunkt-ul tau, mai ales ca ai un difuzor in incinta inchisa.
Sus
Alpine 9870

MesajTrimis: Lun Feb 10, 2014 11:51 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Care ar fii partile negative daca as alege acesta combinatie ? In timp poate o sa schimb statia cu una mai puternica, dar deocamdata nu e buget.
Acest subwoofer cum se preteaza ca si sunet/calitate ?
Sus
ionuutzuu
Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Lun Feb 10, 2014 7:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Avand in vedere ca-ti iei o incinta prefabricata sealed e singura solutie, cele bass reflex imposibil sa nu aibe portnoise la bugetul asta. Statia aia ar avea undeva pe la 100-120W deci ceva putin mai puternic nu ar strica sa pui difu' la treaba.
Alpine 9870

MesajTrimis: Sâm Feb 15, 2014 10:51 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Imi recomandați o stație care sa fie ok pentru acest Woofer, la un pret cat mai mic.
Sus
Razvy_Zeus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 10/Mai/2007

MesajTrimis: Sâm Feb 15, 2014 11:32 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pentru subwoofer-ul respectiv iti recomand minim amplificatorul asta : http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare-auto/MAC-Audio/MPX/MPX-2500/

Variante mai puternice dar si mai scumpe :

- http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare-auto/In-Phase/IPA1001/

- http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare-auto/MAC-Audio/ZXS/ZXS-2000/
Sus
Alpine 9870

MesajTrimis: Mar Feb 18, 2014 10:38 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mersi de info la Mac-ul ala de 240 W rms m-am uitat si eu initial.

Dar pana atunci va rog sa ma sfatuiti cum sa fac mai bine in privinta unui reglaj cat mai corect:

1. sa dau din player un pic mai tare volumul la reglajul de subwoofer 9-10, bass +4(la mine basul influenteaza volumul din woofer),si HPF pe 80hz , playerul este alpine 9870 (in statie am la setarile astea - bass boost pe 0 si level la 3 sfert si un 80 Hz la Low pass )
2. Sa dau din player bass - 0 si sa ma joc cu level-ul din spate catre maxim , eventual ii dau bass boost.

Astept sugestii!
Sus
dragosdls
Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013
Locație: Prahova

MesajTrimis: Mar Feb 18, 2014 10:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai in primul rand amplificatoarele Blaupunkt nu sunt facute pentru sub.
Reglajul corect este in felul urmator

EX: iesirea din player 2V (atunci cand ajungi cu vol aproape de max), gain-ul de la amplificator trebuie setat pe 2V. In felul acesta amplificatorul scoate puterea declarata de producator fara distorsiuni.

Daca setezi gain-ul la 0.5V atunci obligi amplificatorul sa scoata mai multa putere decat a fost construit adica sa bage distorsiuni, care vor praji bobina, chiar daca sub-ul poate sa duca in mod normal mai mult.

Pentru sub-ul tau iti trebuie o statie de 200W reglata corect (asta daca vrei sa te tina mai mult). Sau ar mai merge una de 250W reglata mai jos. Mai mult il prajeste.
Sper ca am fost suficient de clar.

Bogdi24
Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Mar Feb 18, 2014 10:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Alpine 9870 a scris:
Mersi de info la Mac-ul ala de 240 W rms m-am uitat si eu initial.

Dar pana atunci va rog sa ma sfatuiti cum sa fac mai bine in privinta unui reglaj cat mai corect:

1. sa dau din player un pic mai tare volumul la reglajul de subwoofer 9-10, bass +4(la mine basul influenteaza volumul din woofer),si HPF pe 80hz , playerul este alpine 9870 (in statie am la setarile astea - bass boost pe 0 si level la 3 sfert si un 80 Hz la Low pass )
2. Sa dau din player bass - 0 si sa ma joc cu level-ul din spate catre maxim , eventual ii dau bass boost.

Astept sugestii!

Reglajele ideale = FLAT.Totul pe zero.Loudness,bassboost,subwoofer level,bass alte minunatii .Level echilibrat cu preout-urile.Metoda cea mai buna este sa dai la un nivel uzual al playerului,rotesti gainul cat sa faci un compromis intre volum si claritate.Cand auzi ca difuzorul suna urat (clipping)dai mai incet.
Sus
julyo13
Audiofil

Data înscrierii: 09/Mar/2011
Locație: Vatra Dornei

MesajTrimis: Joi Feb 20, 2014 7:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Frumos explicat...asa e cel mai bine!!!!!!!!
Alpine 9870

MesajTrimis: Vin Feb 21, 2014 8:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Stiu ce ziceti dar din pacate cu setarile pe flat adica subwoofer 0, loud off si bass 0 nu se aude mai nimic. Am mai reglat cat de cat + ca am mutat subwooferul in partea stanga a portbagajului(Logan), parca se aude mai ok Smile
Reglaje am acum din player Subwoofer +10 (variatia este de 1 la 14) , bass +3 , loud ON (asta asa o fost decand am luat playerul acum 4 ani) , treble +2 , HPF 80 Hz si la fel si pentru boxe , iar la statie pontentiometru pe LPF, Bass bost este Zero , level trei sfer (pontentiometru este de la 8V la 100 mV de la stanga spre dreapta) deci teoretic undeva la 2V si reglaju de frecventa de taiere la un ~ 80 Hz . Se aude ok fara distorsiuni in boxe si woofer la un volum din player de maxim 20(din 32-34 parca la playerele Alpine)
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum