|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
sckump Pasionat
Data înscrierii: 05/Iun/2007 Mesaje: 139 Locație: Iasi
|
Trimis: Mar Sep 09, 2008 12:24 pm Titlul subiectului: Pareri despre difuzor DLS MW12 utilizat in casa |
|
|
Salut. As dori sa intreb pentru cine a mai ascultat eventual sau cunoaste intradevar, cam cum se aude in bass si eventual cum coboara si in subbas( sub 40 Hz) difuzorul DLS Reference MW12:
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/DLS/Reference_MW12/
Eu as dori sa il utilizez in casa, intr-o incinta de cam 35 litri, cu un tub rezonator de 10 cm diametru si lungime de cam 19 cm, deci tunata cam la 50 Hz. Incinta o am deja de la un alt subwoofer JBL GTO 1200 T:
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/JBL/GTO_1200T/
Se intampla ca in datele tehnice sa fie specificata o incinta aproape identica cu cea mentionata de mine: Volume 35 litres. Port 4" x 20 cm, F3: 54 Hz, deci cred ca s-ar impaca excelent.
Ca SPL, acest difuzor stiu ca are mentionat 91 dB la 1W/1m. Daca este calculat out of car, atunci ca si putere sonora se apropie sau chiar depaseste unele difuzoare de bass de casa.
Ce parere aveti, s-ar descurca bine acest dfuzor in casa, intr-o astfel de incinta? As avea si un bass ceva mai bun (eventual mai coborat) decat a altor difuzoare de casa sau profesionale? Multumesc. |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Mar Sep 09, 2008 4:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Acordaj la 50hz si te astepti la raspuns in frecventa sub 40hz ?
Fa o incinta mare, acordeaz-o sub 30hz si atunci e cu totul alta poveste.
Difuzoare de casa, difuzoare de masina...care e diferenta ? Ca performante, nici una. _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
CBI Priceput
Data înscrierii: 07/Dec/2007 Mesaje: 502
|
Trimis: Mar Sep 09, 2008 7:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Alta incinta mai mare pt ca asta este prea mica pot un dif de 12" care sa coboare cat vrei tu
Un subwofer acordat la 50 este mai mult o boxa de bas.La fel si una cu f3 peste 40hz.
Eu iti recomand un dif hi-fi pt uz in incinte de casa,oferta este destul de bogata la pretul care vrei sa-l platesti
Printre ele ar fi dayton 315hf in compresie,HI-Vi F10,sau M12(daca tii neparat de 12") si mai sunt
Un dif f bun ,ma refer ca sunet este si un peerless,daca poti sa-l aduci de afara.Am avut o perioda asa ceva si este cam ce e mai bun in zoana aceasta de pret si mai mare.Are si ssensibilitate si bas extins si scurt,curat si suna si tare(in casa)
DLS-ul ala nu prea o sa coboare in acea cutie pt ca este mica si are si qts cam mic.Cauta ceva cu qts in jurul lui 0,3 -0,35 si peste 0,45 pt compresie.Fs este bine sa fie cat mai mic si el,sub 35 de preferat.
Pt cel mai bestial bas daca iti permiti ori peerless ori Scan speak.Nordicii le au pe partea de bas pt auditii de inalta fidelitate
Diful dupa cum vezi nu trebuie sa fie neparat subbas,merge si un wofer de 10-12" daca se incadreaza in cerinte.Sunt chiar mai bune pe tranzienti pt ca nu au curse asa mari si implicit au distorsiuni mai mici |
|
| Sus |
|
 |
sckump Pasionat
|
Trimis: Mie Sep 10, 2008 11:30 am Titlul subiectului: |
|
|
Totusi la difuzorul DLS, din datele de pe site-ul lor oficial, se specifica o astfel de incinta de bass reflex, acordata la doar 54 Hz, la volumul de cam 35 litri si cu acel tub rezonator (port) de 4" X 20 cm: Volume 35 litres. Port 4" x 20 cm. F3: 54 Hz. Bineinteles probabil asta este doar o varianta de incinta.
As putea eventual sa ii modific doar portul incintei care deja o am, de cam 35 litri, cu un tub rezonator ceva mai mic ca diametru (de 8.2 cm de exemplu), pastrand eventual aceeasi lungime de cam 20 cm sau chiar ceva mai mare. Din testul facut cu WinISD ar reiesi ca pentru aceeasi incinta, utilizand un tub rezonator de 8.2 cm in diametru fata de 10.2, la aceeasi lungime a tubului, ar reiesi o acordare a incintei la 41.67 Hz, care, pentru puterea de 1W aplicata subwooferului, ar reiesi o viteza a aerului de cam 2.5 m/s, la iesirea portului de 8.2 cm diametru (in jurul frecventei de 41 Hz de acordare a incintei), fata de cam 2 m/s la 50 Hz, la iesirea portului de 10.2 cm diametru (pentru cealalta acordare a incintei la 50 Hz). La puteri mai mari bineinteles ca si aceste viteze ale aerului cresc considerabil, de exemplu la 200 Watt aplicati subwooferului, viteza aerului la iesirea tubului rezonator de 8.2 cm diametru ar fi de cam 38 m/s la frecventa de acordare de 41 Hz, iar pentru celalat caz cu tubul rezonator de 10.2 cm diametru, viteza aerului prin tub la 200 watt ar fi de cam 28 m/s in jurul frecventei de acordare, de 50 Hz. Credeti ca aceasta diferenta de viteze ale aerului prin aceste tuburi de diametre diferite este una considerabila?
As putea eventual sa utilizez un tub de 8.2 cm ceva mai lung, de cam 30 cm pentru o acordare a incintei la cam 35 Hz, in acelasi volum de 35 litri, cu o viteza a aerului pentru aceeasi putere de 200 Watt ceva mai mica, de cam 35 m/s, in jurul frecventei de acordare de 35 Hz. Trebuie insa sa am grija ca, la aceasta putere de 200 Watt, sub frecventa de acordare, mai precis sub 27-28 Hz aproximativ (pentru cazul acordarii incintei de 35 litri, cu port de 8.2 cm diametru, la cam 35 Hz) excursia conului difuzorului ar depasi valoarea xmax: de 9 mm (dupa datele furnizate de acest simulator program WinISD).
Ce parere aveti de aceste modificari?
Totusi acest difuzor DLS MW12 credeti ca ar fi bun pentru utilizarea in casa (comparativ eventual si cu un difuzor de casa) ? Din graficele rezultate pare a avea o sensibilitate destul de buna (90-92 dB la 1W/1m), intr-o plaja relativ larga de frecvente (50 Hz -500 Hz), pentru acordarea incintei la 50 Hz.
Ce parere aveti? |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Mie Sep 10, 2008 3:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
1. Daca folosesti reflex nu te uita dupa xmax.
2. Incinta maricica, acordata sub 30hz.
3. Foloseste winisd doar pentru calcule de lungimi de port in functie de suprafata/volum/acordaj
4. Un port cu sectiunea dreptunghiulara, undeva la 1/2 din suprafata difuzorului e numai bun  _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
sckump Pasionat
|
Trimis: Joi Sep 11, 2008 9:48 am Titlul subiectului: |
|
|
Din cate stiu, totusi daca un difuzor are un xmax mai mare, va iesi mai greu din cursa, dar asta cred ca depinde si de frecventa de acordarea incintei in care este utilizat. In incintele reflex, la anumite puteri, in functie de acordarea incintei, e posibil ca unele difuzoare care au un xmax mai mic sa iasa din cursa... ceea ce nu e deloc bine.
As dori sa intreb.. un difuzor cu un xmax mai mare va cobora mai bine in frecventa decat unul cu un xmax mai mic, la aceeasi putere? Sau acest lucru nu e general valabil? |
|
| Sus |
|
 |
sckump Pasionat
|
Trimis: Vin Sep 12, 2008 10:57 am Titlul subiectului: |
|
|
| Ce pareri aveti? |
|
| Sus |
|
 |
CBI Priceput
|
Trimis: Vin Sep 12, 2008 11:49 am Titlul subiectului: |
|
|
citeste aici
sunt total de acord cu ce scrie acolo
http://www.zaphaudio.com/lowxmax.html
Pt camera iti recomnd sa faci un sub cu un dif hi-fi si daca poti pe COMPRESIE.Restul sunt vorbe multe.
Un acord peste 40hz in casa va suna prost.Subwoferul trebuie sa aibe f3 de maxim 35hz daca vrei sa fie sub.
Daca vrei sa faci ventilatie poti sa iei orice cu marginea groasa,daca vrei sa poti folosi si pe muzica faci ceva calumea,nu improvizatii.
Nu stiu cum sa iti explic ca nu merge oricum si nu o sa obtii nimic bun daca faci carpeala sau te chitrosesti(la bani,la munca) |
|
| Sus |
|
 |
sckump Pasionat
|
Trimis: Vin Sep 12, 2008 5:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Dar difuzorul DLS MW12 nu ar putea fi folosit si in casa, avand in vedere ca are un xmax de : +/ - 9 mm, si un SPL relativ mare de 91 dB la 1W / 1m? |
|
| Sus |
|
 |
CBI Priceput
|
Trimis: Vin Sep 12, 2008 5:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
NU si NU
ce tot ne freci cu difu ala,ti s-a pus tie pata pe el,vad ca e si destul de scump
inca o data :
are qts prea mic ca sa coboare bine sub 50hz
degeaba are spl 91(dar mai mult ca sigur ca nu are)
chiar in brosura lor se specifica a fi folosit intr-o cutie de 32L acordat la 45hz cu f3 la 50hz.Asta e o incinta de bas mai mult,care este buna la masina ajutata de gainul portbagajului
sper ca te-ai lamurit |
|
| Sus |
|
 |
sckump Pasionat
|
Trimis: Vin Sep 12, 2008 10:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Ai putea eventual sa imi dai exemplu de un difuzor de 30 cm diametru, de casa, relativ bun intr-o incinta mai compacta, cu un volum cam de 35-40 litri? Si vreun site eventual pe pm de unde as putea sa il si cumpar? Mersi de raspunsuri de pana acum. |
|
| Sus |
|
 |
CBI Priceput
|
Trimis: Vin Sep 12, 2008 10:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
mai sus ti-am precizat ca volumul tau este prea mic pt a functiona sub 40hz un dif de 12".Difurile de casa cer cutii mai mari tocmai din acest motiv.
Daca poti sa ii adaptezi o placa cumva si sa pui un 10" ai putea face ceva
La 12" este super bun dayton 315hf pe compresie,dar trebuie 55-60L
Pt home cinema standurdul dolby digital impune un f3 de maxim 35 pt a se incadra.Adevarul ca ce subwofer e ala cu f3 la 50
Un dif excelent este si hi-vi M12 cu membrana de al-mg.Aduce Vasile de pe hi-end.ro(il stii).Si pe celelalte la fel
asta ar merge in cutie minima de 40-42L dar acordat la 33-35hz cu f3 la 35,dar nu stiu cum o sa bagi portul in cutia aia ca o sa fie lung(nu mai zic ca ocupa si volum)
Eu te-as sfatui sa dai cuiva cutia si sa-ti faci una de la zero calumea
Este prea mica pt 12"
pe alte forumuri este cineva care vinde un sub cu daytonul acela,care este un dif excelent,comparativ la sunet cu peerless.La 6 bete are si amplificare de 400w cu feturi si filtrare si cross si tot.Mai ieftin si bun de atat nu o sa gasesti/faci
Ca fost posesor iti recomand .
LE:apropo,daca cutia ta de 35-40 L este nenorocirea aia de tub din linkul tau,poti linistit sa-l arunci/vinzi.Nu are rost ... |
|
| Sus |
|
 |
sckump Pasionat
|
Trimis: Sâm Sep 13, 2008 12:21 am Titlul subiectului: |
|
|
| Mersi mult de raspunsuri. Mai detin momentan si un difuzor 12W700 Eighteen Sound, care insa are insa Fs-ul pe la 55 Hz. Il am spre vanzare. Din el presupun ca nu as putea realiza un subwoofer, chiar si cu o incinta adecvata, nu? |
|
| Sus |
|
 |
CBI Priceput
|
Trimis: Sâm Sep 13, 2008 1:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu prea
ala e un midwfr pro de sonorizare,de altfel exceptional,dar care prin contrcutie nu este facut sa dea subbas(de fapt da el ceva,dar atenuat mult)
fs este problema majora intr-adevar,cumulat de aici cu suspoensiile rigide
Am vazut ca te chinui de ceva vreme sa-l vinzi,de ce nu ai 2 ,aveai sanse mai mari sa le vinzi asa.Cu unul singur nu are nimeni ce sa faca,si este bine sa iei din acelasi lot ca sa semene cat mai mult intre ele. |
|
| Sus |
|
 |
sckump Pasionat
|
Trimis: Lun Sep 15, 2008 11:25 am Titlul subiectului: |
|
|
| Am cumparat cu ceva timp in urma acest difuzor, intre timp s-au mai schimbat un pic planurile cu el, si acum sunt nevoit sa il vand deoarece nu prea mai are utilizare. Se pare ca intr-adevar nu prea se inghesuie lumea sa il cumpere, cred ca si din cauza pretului ceva mai mare decat ale altor difuzoare, si poate si pentru ca e doar unul, dar asta nu cred ca e o mare problema, deoarece as putea eventual recomanda respectivului cum sa ia legatura cu cel de la care l-am cumparat, fiind vorba chiar de firma importatoare. Mi-au mai propus unii ceva oferte, insa nu la cat ma asteptam, cam pe la 250 lei. Mai putin de jumatate fata de cat am dat eu pe el. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|