|
Autor |
Mesaj |
unu
Data înscrierii: 01/Mar/2007 Mesaje: 5
|
Trimis: Joi Mar 01, 2007 10:52 pm Titlul subiectului: pareri |
|
|
am un moskvitch 2141 din 93,o statie mac audio z4100 (4 canale).As vrea sa-i pun pe spate un sub JBL GTO 1000B (credeti ca ar face fatza statia,ar fi compatibile?)si 2 am loc de 2 difuzoare in bord (nu stiu exact daca de 10 sau 13 cm) dar as vrea sa-mi dati cateva variante de dif care se aud bine in bord (bugetul pentru difuzoare in jur de 200 RON)
PS: dif-urile vreau sa le amplific... |
|
Sus |
|
 |
unu
|
Trimis: Lun Mar 05, 2007 3:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
se pare ca aici nu raspunde nimeni...  |
|
Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Lun Mar 05, 2007 3:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
se mai intampla sa mai scape cate un post. raspund eu. Z4100 poate amplifica acceptabil un GTO 1000B. iar celelalte canale le vrei pentru difuzoare fata? pentru niste difuzoare destul de bune cat sa merite amplificate, 200RON e un buget cam micut. ce doresti, coaxiale sau sistem? am inteles ca ai locasurile in bord,in principiu ar fi de ajuns coaxiale, dar nu cunosc masina, nu stiu directionarea difuzoarelor si nici inaltimea la care sunt montate fata de urechea ta. da mai multe detalii te rog. _________________ ptr intrebari legate de comenzi/stoc
0788.315.434 / 0788.269.156 / 021.569.26.06
NU PE MP |
|
Sus |
|
 |
unu
|
Trimis: Lun Mar 05, 2007 6:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
locurile unde ar trebuii montate dif-urile sunt orientate in sus .Mda , ma gandeam si eu ca totusi 200 RoN sunt cam putini ,sa zicem 300 - 350 RON ? gasim ceva de calitate? (sa inteleg ca sistemele de dif se aud mai bine? )  |
|
Sus |
|
 |
AlinC
Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 31
|
|
Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
Data înscrierii: 15/Aug/2006 Mesaje: 952 Locație: bucuresti
|
Trimis: Joi Mar 08, 2007 4:41 am Titlul subiectului: |
|
|
pai nu intotdeauna sistemele de difuzoare sunt necesare, de exemplu in cazul acesta ar fi un impediment sa ai sistem, deoarece ai sta pe ganduri unde sa montezi tweeterul asa ca niste coaxiale bune se vor auzii bine si in bord, cum ar fi linkul de mai jos, asta ca tot ai sarit "calul" la peste 3 mil
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/JBL/Power/P552/ |
|
Sus |
|
 |
AlinC
|
Trimis: Joi Mar 08, 2007 6:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
niciodata difuzoare coaxiale nu o sa se auda la fel de bine ca cele formate din difuzoare separate pentru joase si inalte (sistem), chiar daca primele au si ele filtre de separare.... calitatea suntetului se obtine cu difuzoare sistem..... |
|
Sus |
|
 |
CTT Pasionat
Data înscrierii: 21/Dec/2006 Mesaje: 55 Locație: Arad/Timisoara
|
Trimis: Joi Mar 08, 2007 6:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
AlinC, ai putea sa argumentezi? Nu spun ca nu e adevarat, dar chiar sunt curios de unde vine diferenta intre niste coaxiale cu filtre si sisteme (cu aceleasi difuzoare) asezate in aceeasi pozitie. In afara de prezenta dustcap-ului la wooferul sistemului care mareste o idee suprafata (si poate teoretic rigidiza putin conul) nu vad nici o diferenta. |
|
Sus |
|
 |
andrei006 Priceput
Data înscrierii: 05/Sep/2006 Mesaje: 338 Locație: bucuresti
|
Trimis: Joi Mar 08, 2007 7:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Avantajul la sistem e ca poti muta unde vrei tu tweeter-ul, nefiind fix ca la coaxial. Pozitionarea tweeterelor poate influenta destul de mult sunetul, putand crea asa zis-ul: "stage". |
|
Sus |
|
 |
AlinC
|
Trimis: Joi Mar 08, 2007 7:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
asa am crezut si eu inainte, si chiar nu intelegeam de ce ar fi mai bune cele sistem decat cele caoxiale, dar am Logan si am pe fata sistem magnat
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Magnat/Sisteme/Xcess_216/
iar pe spate coaxiale
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Magnat/Coaxiale/Xcess_162/
asadar aceasi categorie , numai ca unele sunt sistem si altele coaxiale, diferenta este ENORMA intre ele.....
mentionez ca am un cd pioneer 4800
Prima oara mi-am cumparat cele coaxiale si le-am pus pe fata si sincer nu ma dat pe spate.intre timp am auzit la cineva unele sistem si am tecut la faza doi si anume mutat coaxialele pe spate, si pus sistem pe fata, este alt ceva......
sper sa va fi fost de folos "experimentul" meu, fara sa tebuiasca sa dati bani ca sa vedeti diferenta.
As ruga si pe asus sau mihai sau alte persoane care se pricep ( imi cer scuze ca nu leam precizat numele ) mult mai bine decat mine sa va spuna, poate , detaliat de ce se aude mai bine asa si nu asa, din paacte sunt incepator.
multa bafta!
p.s. fiecare percepe sunetul in felul lui.......... |
|
Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Joi Mar 08, 2007 8:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
s-a mai explicat subiectul. pozitionarea tweeterelor e critica pentru obtinerea unui efect de scena corect, adica perceperea sunetului ca venind predominant din fata. de ce? cu cat sunetul urca in frecventa, cu atat este mai usor de localizat sursa lui, deci chiar daca frecventele cuprinse intre 5hz si 1500hz provin din directii nu tocmai indicate acestui efect de scena, si anume spate/jos, tweeterele cu raspunsul lor de la 1,5 Khz in sus au cel mai important cuvant si dau "directia" sound-ului.
coaxialele din portiere, de obicei sunt undeva la nivelul gambelor, deci tweeterul e departe de a-si indeplini scopul, si anume a "directiona" sunetul din fata spre sofer/pasageri. in plus, frecventele inalte, pentru a fi percepute cat mai bine si mai clar, au nevoie de cale libera sa zic asa spre urechea noastra. deci sunt 2 categorii de oameni pentru care nu ar merita sistemul in detrimentul coaxialelor. cei care au masini cu difuzoarele fata in bord, gata directionate spre ei, si cei care au urechile in gambe. cum ambele categorii sunt destul de rare, , majoritatea dintre noi vor percepe muzica mult mai tare si mai clar de la un sistem, cu un tweeter pozitionat cat mai sus si in fata, decat de la coaxiale. _________________ ptr intrebari legate de comenzi/stoc
NU PE MP |
|
Sus |
|
 |
CTT Pasionat
Data înscrierii: 21/Dec/2006 Mesaje: 55 Locație: Arad/Timisoara
|
Trimis: Joi Mar 08, 2007 8:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
Discutia era in contextul pozitionarii de mai sus: in bord, orientate in sus. Am citit nenumarate argumentari privind directionalitatea frecventelor inalte, insa tocmai de aia sunt si oarecum reticent in separarea woofer-ului de tweeter, pentru ca wooferul nu e tocmai sub sa redea numai frecventele foarte joase si (cred ca) unele pot urca destul de sus in frecventa incat sa se sesizeze doua surse de sunet separate.
Eram curios daca exista diferente de calitate altele decat cele date de pozitionarea tweeter-ului, adica o comparatie intre un difuzor coaxial si un sistem cu woofer si tweeter unul langa celalalt (cred ca sursa de sunet perfecta ar trebui sa fie punctiforma).
PS: Scuze daca e putin off-topic. |
|
Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Vin Mar 09, 2007 12:04 am Titlul subiectului: |
|
|
calitatea sunetului depinde de calitatea difuzorului, bineinteles. un coaxial scump e normal ca suna mai bine ca un sistem ieftin in cazul tau. deci depinde la ce categorie de preturi ne referim. dar in principiu, majoritatea sistemelor au crossovere mult mai complexe decat un simplu condensator pe tweeter cum e la majoritatea coaxialelor. separarea frecventelor este superioara, iar multe sisteme au filtru nu doar pentru tweeter, ci si filtru trece jos pentru woofer. sunt si sisteme cu filtre separate tw/woofer, permitand astfel amplificarea separata a celor 2 componente. dar in cazul tau, niste coaxiale bune ar face aceeasi treaba ca un sistem decent. _________________ ptr intrebari legate de comenzi/stoc
NU PE MP |
|
Sus |
|
 |
unu
|
Trimis: Vin Mar 09, 2007 10:52 am Titlul subiectului: |
|
|