Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

pe unde bagati cablurile ?
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse

Autor Mesaj
adi_0106
Priceput

Data înscrierii: 11/Sep/2006
Locație: Iashington

MesajTrimis: Vin Mar 28, 2008 6:56 pm    Titlul subiectului: pe unde bagati cablurile ? Răspunde cu citat (quote)

zilele trecute a venit pe la mine un amic cu un golf 4 sa-i montez o statie auto pe masina
m-am gandit eu ca un-i mare chestie ... si ne-am apucat de treaba
dupa vre-o 2 ore de chin pt demontarea bordului am ajuns la treaba cea mai serioasa - sa bagam un cablu din compartimentul motor in habitaclu
ei .... aici a inceput distractia - nu am gasit nimic ... nici o gaura prin care sa pot baga un cablu de vre-o 5 mm grosime
m-am invartit in jurul masinii mai bine de o ora ... dar fara succes

in cele din urma am tras doar cablul de semnal de la player pana in portbagaj iar statia am alimentat-o pt o proba din bricheta ... urmand sa se duca el intr-un service pt montarea cablului de putere

ideea acestui thread este sa ne dati - atat mie cat si altor useri - tips-uri, ponturi, idei etc cu privire la montatul cablurilor
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Vin Mar 28, 2008 7:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

aici mihai si baietii de la service be-loud.ro ar putea oferi ce mai mare cantitate de informatie (poze, sfaturi).
oricum daca fiecare dintr-e noi pune cate o poza doua cu traseul de pe masina lui si nu numai ( partea prin care treci din compartimentul motor in habitaclu)
s-ar strange ceva informatie....

ideea e ca decat sa il bagi in bricheta mai bine iei curent de sub bord, in stanga de pe firele alea relativ groase.

scoate amplificatorl din bricheta ca nu e bine deloc Laughing

revin cu poze

adi_0106
Priceput

MesajTrimis: Vin Mar 28, 2008 8:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

chiar am sa-l caut pe amicul ala al meu sa vad ce a mai realizat, eventual sa-i mai demontez odata masina Wink

mai astept si alte sfaturi, idei, pareri
Sus
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Vin Mar 28, 2008 11:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ca sa-ti dau ceva de comentat...cablul meu merge pe sub masina...
Sus
adi_0106
Priceput

MesajTrimis: Sâm Mar 29, 2008 12:04 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

m-am gandit si eu la asta
dar si pe sub masina e destul de greu de bagat ....
is numai plasticuri pe acolo si nici nu am rampa unde sa o urc ca sa pot lucra calumea

si apoi - apare iar problema - pe unde il bagi in portbagaj ?
la dacie sunt gauri ..... dar la golf sunt ? eu sincer nu am vazut
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Mar 29, 2008 1:44 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Trebuie sa fie Smile
Intra sub masina si vezi...

Sus
Sharkky
Audiofil

Data înscrierii: 11/Mar/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar Apr 01, 2008 11:44 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Imposibil sa nu ai burduf situat undeva deasupra pedalierului pe unde mai trec si alte cabluri ale instalatiei masinii.
Sus
adi_0106
Priceput

MesajTrimis: Mar Apr 01, 2008 11:49 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

este ceva prin zona aia dar toate sunt etansate fff bine cu un fel de burete
imi era greu sa bag o tija de antena (care are 2 mm grosime) ..... apoi un cablu de 10 mm
Sus
Sharkky
Audiofil

Data înscrierii: 11/Mar/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar Apr 01, 2008 11:52 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Baga pe acolo ca nu e nicio problema.
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Mar Apr 01, 2008 4:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

adi_0106 a scris:
este ceva prin zona aia dar toate sunt etansate fff bine cu un fel de burete
imi era greu sa bag o tija de antena (care are 2 mm grosime) ..... apoi un cablu de 10 mm

Leaga cablul de tija de antena, unge-l bine cu vaselina si trage.

Sus
Armadyllo
Pasionat

Data înscrierii: 15/Iun/2008
Locație: etaj 1

MesajTrimis: Dum Iun 29, 2008 5:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dezgrop un topic...dar poate ajuta si pe altii.

Ieri am tras si eu cablurile prin masina. Nissan Micra Smile

Initial am inspectat, si pe langa praguri erau protectii pentru cabluri. Prin stanga treceau alea de curent (alimentare la tot ce este in spate), iar prin dreapta doar un furtunas pentru apa de pe luneta spate. M-am gandit ca e mai bine sa fie curentul pe langa celelalte, iar pe langa apa...sa treaca semnalul audio.

La fel ca si multi altii... nu am gasit usor, pe unde sa scot cablul ala in compartimentul motor. Am dat jos aparatoare de la roata, si am vazut cablurile trecand. La intrare... este un capac din cauciuc (decapotabil Very Happy)... care prind foarte bine cablurile existente deja. A trebuit sa fac o gaura cu surubelnita, ca sa pot trece alimentarea. A mers totul ca la carte, am scos firele pana in portbagaj.
Nu prea am incredere ca gaura care am facut-o eu, posibil sa fie ceva mai mare decat cablul si nu o sa reziste bine la apa care sare pe acolo de la roata cu tot cu aparatoare ei, asa ca am sa cumpar un spray cu spuma poliuretana, sau ceva asemenea ca sa fiu sigur ca nu fac baie pe la instalatia electrica.

De atfel am observat, ca pe sub airipi... in amandoua parti trece cate ceva care intra in habitaclu, asa ca poti sa alegi. S-ar putea sa nu fie la toate masinile la fel.
Prin alta parte nu am gasit absolut nici un loc prin care sa poti baga fire.

Cum masina este in doua portiere, dupa ce s-au terminat protectiile de plastic, am scos cablurile pe sub bancheta din spate unde era putin adancita tabla, pana in portbagaj.

Am folosit aproximativ 4 metrii de cablu, dar e mai bine sa ramana decat sa nu ajunga.
Cel audio... mi-a dat fiori din cauza mufelor RCA. Dar cu rabdare si injuraturi, si degete decojite, am reusit.

Sa-mi vina maine cutia (design propriu)... si ma apuc de finalizat.

Bafta la instalare, si cat mai putina piele lasata prin masina.
Sus
AdyB
Pasionat

Data înscrierii: 20/Iun/2008
Locație: Iasi

MesajTrimis: Dum Iun 29, 2008 8:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ssrli a scris:

si l-ai bagat prin vreun furtunas din plastic ceva pt protectie sau cum ai procedat in cazul asta?
Sus
ELNA
Priceput

Data înscrierii: 06/Aug/2006

MesajTrimis: Joi Iul 03, 2008 4:07 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

la Golf IV ca si la alte masini exista gauri auxiliare pentru cabluri la acest model fiind situat pe langa servo frana adica pe langa chestia aia unde pui lichidu de frana nustiu cum ii zice exact ... oricum are un dop pe acolo Laughing
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Joi Iul 03, 2008 9:27 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

AdyB a scris:
ssrli a scris:

si l-ai bagat prin vreun furtunas din plastic ceva pt protectie sau cum ai procedat in cazul asta?

Furtun. Cat mai gros Smile

Sus
AdyB
Pasionat

Data înscrierii: 20/Iun/2008
Locație: Iasi

MesajTrimis: Joi Iul 03, 2008 11:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am inteles Smile deci un copex nu ar oferi suficienta protectie?
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum