Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Pioneer DEH P80MP o mare nelamurire

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse

Autor Mesaj
Sociopatul Tandru
Pasionat

Data înscrierii: 20/Dec/2006

MesajTrimis: Lun Feb 05, 2007 3:14 pm    Titlul subiectului: Pioneer DEH P80MP o mare nelamurire Răspunde cu citat (quote)

Am si eu niste curiozitati.

Detin de ceva timp un HU Pioneer DEH p80mp
Difuzoarele de pe masina sunt:
JBL GTO836e
JBL CSnu mai stiu cat de 40WRMS si 17cm (irelevant)
Twetere stock in usi.

Totul este montant pe FIAT PUNTO COUPE

Mi se pare mie sau acest HU se aude mizerabil? Are o mie de reglaje o mie de setari si totusi liniaritatea lui lasa de dorit.
Este adevarat ca nici difuzoarele mele nu sunt cine stie ce, dar totusi!

Mi se pare ca toate HU-uniturile se aud mai clar si mai frumos ca al meu precum si toate setup-urile cu care ma intalnesc.

De exemplu am un prieten care are o Corsa cu dif-uri stock si un HU Blaupunkt amarat de 5 mil lei.
Pot pune pariu cu voi ca ma ia la capitolul HQ. Se aude limpede, clar, frumos!

Pana imi schimb eu difuzoarele, vreau sa-mi spuneti si voi daca sunt pur subiectiv sau chiar acest HU (sau acest HU in setu-ul meu) are un sunet de doua parale.
Mi se pare mie doar sau chiar este colorat rau? Prea mult bass, daca il scoti nu mai are bass, daca bagi prea multe inalte fasaie prea tare, daca le tai nu mai ai.. niciodata nu e bine. Tin sa mentionezi ca toti ceilalti sunt uimiti de calitatea sa! Confused
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Lun Feb 05, 2007 4:57 pm    Titlul subiectului: Re: Pioneer DEH P80MP o mare nelamurire Răspunde cu citat (quote)

calitatea sunetului este ceva subiectiv fiecarei urechi in parte. nu ma refer la SQ dictat de competitii ci la SQ dictat de urechea mea Very Happy . la acest capitol, pioneer imi suna ok, mai placut decat diferite modele incercate anterior, de la blaupunkt, sony, panasonic chiar si alpine si clarion. e adevarat...prima oara cand am pus un pioneer la mine-n masina, mi s-a parut de-a dreptul infect sunetul, presetarile lui fiind de-a dreptul jignitoare Smile . dupa vreo 2 zile de probe si jucat in setari (era vb de un mp30), incet incet mi-am gasit sunetul pe care-l cautam. difuzoarele care le ai, crede-ma ca nu arata nici pe departe de ce e in stare playerul tau, jbl e o firma de care nu prea vreau sa mai stiu la capitolul difuzoare (parere personala, repet, valabil la difuzoare nu si la subwoofere). mai joaca-te cu setarile, vezi ca sunt destule, si mi-e greu sa cred ca dpdv al sunetului MP80 al tau ar fi inferior fostului meu mp30 sau actualului 4800...
Sus
around the world
Pasionat

Data înscrierii: 13/Feb/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar Feb 13, 2007 5:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

de acord cu asus . Eu am avut pe fosta masina un pio p77mp care la momentul respectiv era varful de gama de la pioneer (sper sa nu ma insel ) . La momentul respectiv aveam prinse pe el 2 infinity ovale si 2 pio de 10 cd in bord . Intr-adevar se auzea infect ,dar asta cred eu datorita faprului ca mergeam pe amplificarea lui proprie si personala si datorita formei masinii si locului unde erau puse difurile (in speta tico , iar infinity-urile erau puse pe hayon si pio puse in locul din bord ,deci bateau in picioare ). Din pacate nu am avut inspiratia sa incerc cu boxe amplificate independent si am dat tot sistemul , fapt pe care il regret si azi Sad
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Mar Feb 13, 2007 9:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eh, era intr-adevar un player de referinta (Burr Brown 24 de biti, look retro, 3 preout-uri de 6V) dar departe de varful gamei Pioneer, Pioneer P9.
Pentru un sunet bun trebuie bagati mai multi bani in antifonare, amplificare si conectica decat in player + difuzoare. Majoritatea nu inteleg asta si cumpara playere de varf cu difuzoare scumpe de 100W RMS si se mira de ce nu suna... asta e.
incet incet invata lumea "the hard way".
Sus
around the world
Pasionat

MesajTrimis: Mar Feb 13, 2007 9:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

P9 acum 3 ani !? Si de invatat ... oarecum (zilele trecute erau niste adevarati pe la mine prin spate care scoteau untu' dintr-un zgomotec si le facea deosebita placere sa asculte parazitii si paraitul , care ajungeau pana la mine in casa cu geamu inchis deci... )
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Mar Feb 13, 2007 9:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu gasesc nicaieri o data oficiala de lansare dar uite un forum unde se discuta de P9 in august 2004:
http://www.talkaudio.co.uk/vbb/showthread.php?t=84401

Pentru cei curiosi, un review de P9 de la vremea lansarii:
http://www.caraudiomag.com/testreports/0112cae_pioneer_premier_dexp9_deqp9_car_audio_head_unit/
In acest moment a aparut si urmasul lui, P90RS care impreuna cu DSP-ul asociat ajunge pe la 2000 de euro...
Sus
around the world
Pasionat

MesajTrimis: Mar Feb 13, 2007 9:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Greseala mea . Ma gandeam la P90 . Nici nu stiam ca a existat modelul . Nu cred k l-am vazut vreodata . P90 insa am avut ocazia sa-l ascult ... Very Happy Suna foarte clar si foarte curat dar nu ma pot pronunta asupra calitatilor lui pentru ca nu prea am cu ce sa-l compar ...
Razvan
Priceput

Data înscrierii: 30/Iul/2006

MesajTrimis: Mie Feb 14, 2007 10:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

parerea mea este ca DEH-P80MP este un player excelent..mai umbla la reglaje, incearca sa gasesti o cale de mijloc ..in nici un caz nu ai un player mizerabil..bafta
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum