| |
| Autor |
Mesaj |
_vrx_ Priceput
Data înscrierii: 17/Apr/2007 Mesaje: 551
|
Trimis: Joi Aug 02, 2007 10:31 am Titlul subiectului: PIONEER P88RS VS CLARION DXZ 958 |
|
|
mi-am pus aceasta intrebare ....iar pentru a afla raspunsul am facut si o comparatie intre cele doua modele pe acelasi setup
pioneerul este mult mai usor de reglat are un design mai atragator si din pacate cam atat
clarionul suna mai bine pe flat decat pionerul cu reglajele facute
are un sunet mai dinamic mai detaliat inalte mai "slefuite"
minusul clarionului consta in comanda pe panou tactil si meniul complicat
prima proba s-a facut pe un set de difuzoare up6 iar rezultatul a fost extraordinar ....am ramas socat de diferenta semnificativa dintre cele doua aparate...dupa care a urmat episodul doi
....proba pe hertz hsk 165 unde rezultatul a fost dezastruos ...hertzurile nu au fost capabile sa redea sunetul "made in clarion"...pe hertzurile alea nu se poate asculta muzica ci galagie... inainte de a monta clarionul ,am ascultat pe aceleasi difuzoare alpine 9853 si pio 4800 si acelasi rezultat
aceasta comparatie a fost facuta de mine iar comentariul este strict subiectiv .
ps ...de diferentele semnalate de mine si-ar fi dat seama si un surd
|
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Joi Aug 02, 2007 11:18 am Titlul subiectului: |
|
|
he
ai vreun 958 de vanzare si pregatesti terenul?
Depinde si de cum erau facute reglajele alea pe 88rs despre care zici ca suna mai slab decat 958 pe flat. Mie mi-a luat 2-3 saptamani pana am reusit sa ma impac cu 88rs, timp in care suna ca un cazan.
In plus, una e EQ, alta e dinamica.
Nu neg ca 958 e bun, am avut si eu clarion inainte si stiu acel sunet caracteristic Clarion si il apreciez... probabil din cauza asta nu mi-a placut la inceput 88rs. chestie de gust si obisnuinta.
Cert e ca diferenta aia de bani intre cele 2 aparate se cam duce pe ecran color si touch screen in loc sa se duca pe componente de calitate mai mare.
|
|
| Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
|
Trimis: Joi Aug 02, 2007 11:44 am Titlul subiectului: |
|
|
| mihai a scris: | he
ai vreun 958 de vanzare si pregatesti terenul? |
nu ...nici pe departe ...chris a cumparat 958 si m-a rugat sa-i faca proba la mine pe masina
cu p88-ul meu am "discutat" inainte ...l-am rugat sa nu ma faca de ras , da nu putea mai mult saracu ce sa-i faci
| mihai a scris: | | Cert e ca diferenta aia de bani intre cele 2 aparate se cam duce pe ecran color si touch screen in loc sa se duca pe componente de calitate mai mare |
cam asa e dar.... "nou nascutul" 778 a rezolvat problema , se pare k este un fel de 958 fara bazaconia aia de display scumpa si cu ceva mai multe
"matze" la spate .
|
|
| Sus |
|
 |
bezz Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007 Mesaje: 1011 Locație: on a vibe
|
Trimis: Joi Aug 02, 2007 5:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
mai ai hertz-urile alea pe masina? as da orice sa ascult masina in acel setup si eventual cu P88-ul
poate ne vedem in weekend-ul asta.
chiar nu pot intelege cum de suna asa prost...poate si la mine suna prost si n-am ureche, desi le-au ascultat multi si le-a placut.
_________________ loud & proud member of SQNLL team
high energy music expression  |
|
| Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
|
Trimis: Joi Aug 02, 2007 6:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
| bezz a scris: | mai ai hertz-urile alea pe masina? as da orice sa ascult masina in acel setup si eventual cu P88-ul
poate ne vedem in weekend-ul asta.
chiar nu pot intelege cum de suna asa prost...poate si la mine suna prost si n-am ureche, desi le-au ascultat multi si le-a placut. |
nu este numa parerea mea...este si a proprieterului
proba a doua a fost facuta pe un setup hertz&audison: hsk 165cu srx3
midbasul suna bine, cobora in frecventa binisor dar marea problema tweeterele virusate (cred ca trebuiesc descantate )
si eu cand am ascultat prima data (vre-o 15 ani in urma) unitra 75 cu amplif technics am spus " vai ce sunet mishto " ...si acum nu mai imi plac nici b&w seria 6
|
|
| Sus |
|
 |
bezz Audiofil

|
Trimis: Joi Aug 02, 2007 9:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
aaa si eu vreau sa schimb tweeter-ele, oscilez intre space si mille, poate-mi recomanzi si mie altceva in afara de hertz
sa stii ca pe lrx si p99 parca nu mai sunt asa tipatoare tweeterele, inainte pe srx sau chiar pe lrx combinat cu alpine ma omorau inaltele...zgariau
mentin invitatia...weekendul asta pana n-o sterg din nou la mare; daca vrei si poti da un pm.merci de detalii
|
| Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
|
Trimis: Vin Aug 03, 2007 1:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
| bezz a scris: | aaa si eu vreau sa schimb tweeter-ele, oscilez intre space si mille, poate-mi recomanzi si mie altceva in afara de hertz
sa stii ca pe lrx si p99 parca nu mai sunt asa tipatoare tweeterele, inainte pe srx sau chiar pe lrx combinat cu alpine ma omorau inaltele...zgariau
mentin invitatia...weekendul asta pana n-o sterg din nou la mare; daca vrei si poti da un pm.merci de detalii |
chris (a lui e masina) a pleecat azi din buc si ...asa ca nu poti asculta masina lui , poti sa asculti decat up6 cu p88 la mine
la tweetere as merge pe dls iridium sau o varianta care rivalizeaza cu utopia be- scan speak D2904/600000
|
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Vin Aug 03, 2007 1:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
| _vrx_ a scris: |
cam asa e dar.... "nou nascutul" 778 a rezolvat problema , se pare k este un fel de 958 fara bazaconia aia de display scumpa si cu ceva mai multe
"matze" la spate . |
778 costa sub 50% din pretul lui 958... n-as fi asa sigur ca s-a investit "in spate" cine stie ce.
|
|
| Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
|
|
| Sus |
|
 |
bezz Audiofil

|
Trimis: Vin Aug 03, 2007 2:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
offtopic
nobelium nu sunt bune?
|
| Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
|
Trimis: Vin Aug 03, 2007 2:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
| bezz a scris: | offtopic
nobelium nu sunt bune? |
nush...iridium le-am ascultat si mi-au placut mai mult decat focal tn51
|
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Vin Aug 03, 2007 2:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
| _vrx_ a scris: |
mihai...lucrezi in comert
nu stii ca preturile de multe ori sunt umflate
pun un test cu dxz 778.... |
pai si tu ar trebui sa stii ca si testele astea sunt platite de partile interesate de multe ori
Mai ales cele tip prezentare, advertoriale de fapt... Cele comparative mai sunt cum mai sunt dar asta e reclama pentru 778.
Si 88RS se poate lauda cu un premiu EISA pe anul trecut ca "best HU".
|
|
| Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
|
Trimis: Vin Aug 03, 2007 2:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
| mihai a scris: | | _vrx_ a scris: |
mihai...lucrezi in comert
nu stii ca preturile de multe ori sunt umflate
pun un test cu dxz 778.... |
pai si tu ar trebui sa stii ca si testele astea sunt platite de partile interesate de multe ori
Mai ales cele tip prezentare, advertoriale de fapt... Cele comparative mai sunt cum mai sunt dar asta e reclama pentru 778.
Si 88RS se poate lauda cu un premiu EISA pe anul trecut ca "best HU". |
stiu ...dar dupa mine si nu numai EISA inseamna NIMIC daca dls iridium a castigat acum cativa ani acest premiu inseamna ca sunt cele mai bune ...sau srx3
iar acelasi test l-am vazut si cu p88 cu 2 pct mai putin
banii pt "interesele comerciale" sunt orientati catre alte canale de marketing care aduc rezultate mai bune ,nu revistele de specialitate .
vezi brandul sony ...nu apare mai deloc in revista si totusi cred ca au aproape cea mai mare cota de piata.
|
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Vin Aug 03, 2007 11:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
In fine, n-are rost s-o dam in diverse, Sony sunt cu treaba lor etc
Eu vroiam doar sa-ti zic sa nu judeci 778 doar dupa teste si dupa faptul ca e ultimul aparat in gama Clarion in afara de HXD2. Eu m-am jucat cu cateva si stiu ce le poate pielea. Pentru pretul de ~11 milioane este indiscutabil un best buy si un aparat excelent dar in comparatie directa cu 88rs are niste minusuri (ergonomia meniului ar fi un aspect, desi nu mai e cu touch screen imens ca 958, e la fel de greu de umblat prin meniuri).
Ca sunet e greu de zis, ambele pot fi facute sa sune bine si diferentele specifice marcii tin de gusturi.
88rs este fratiorul mai mic al lui p90rs (ca meniuri, reglaje, mod de operare, etc) pe cand 778 este fratele mai mare al lui 578, nu fratele mai mic al lui HXD2.
|
|
| Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
|
Trimis: Sâm Aug 04, 2007 10:04 am Titlul subiectului: |
|
|
nu judec un aparat du pa teste si nici dupa premii...il judec dupa ce-l pun la munca dar aici e o problema majora, varfurile sunt foarte inaccesibile si e destul de greu sa faci un test comparativ . sa-ti dau si un exemplu: daca eu as dori sa-mi fac un setup de 10k euro, care importator s-ar complica sa faca comanda la producator in speranta k eu o sa cumpar produsele respective asa ca nu mai ramane decat sa caut review-uri pe net si teste in revistele de specialitate
cu 778 m-am jucat si eu un pic dar din pacate nu am avut ocazia sa-l ascult la mine pe masina pt a-mi forma o parere concreta asa ,cum am facut cu 958...
|
|
| Sus |
|
 |
|