| |
| Autor |
Mesaj |
alex_202222
Data înscrierii: 11/Noi/2006 Mesaje: 16
|
Trimis: Sâm Noi 11, 2006 3:05 am Titlul subiectului: pioneer sau infinity |
|
|
Salut , am fost in vizita la prietenul meu fery si suna bine ceea ce a facut el acolo. M-am hotarat sa imi upgradez si eu boxele de acasa si sa imi fac 1 sau 2 sub-uri ... M-am uitat peste mai multe modele si nu ma pot hotari intre (dau adresa completa) :
www.be-loud.ro/produse/Subwoofer/Pioneer/TS-W306C/
si
www.be-loud.ro/produse/Subwoofer/Infinity/Kappa_120.3se/
Vreau sa il (le) folosesc in camera mea (sufrageria). E destul de mare si am multa mobila in ea ... Si inca ceva ... ador sa mi se infunde urechile si sa mi se puna un nod in gat de la bass 40 hz is my favourite ... |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Sâm Noi 11, 2006 2:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
In primul rand: cu ce amplifici ? Apoi, ce urmaresti sa se auda bine la un nivel maxim normal, sau sa se auda infernal sa omori vecinii ?
Problema cu sufrageriile mobilate din greu este ca nu o sa se auda bine niciodata. O sa rezoneze toate balamalele, dulapurile, peretii etc.....
Sa le ma mai uit, sa le analizez, si poate sunt si alte ariante care nu le-ai observat ...... _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
o_kh3 Priceput
Data înscrierii: 29/Iun/2006 Mesaje: 560
|
Trimis: Sâm Noi 11, 2006 3:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
alex nu ti-as recomanda un difuzor auto pt casa decat amplificat corect.....
in casa nu vei simti mare lucru... pe unele coridoare si camere.... iar cei mai afectati or sa fie vecinii .. iti recomand sa iti faci un subwoofer cu un difuzor de casa va da mai mult randament... insa daca vrei tu poti sa folosesti si unul de mashina
eu am ascultat 306dvc astazi intr-un golf1.... si ma doare urechea stanga (nush daca e de la bass sau am racit eu ) oricum... se auzea bine ... parca nu ii mai trebuiau decat un sistem de difuzoare fata...
nush ce sa it irecomand intre infinity si pioneer... gandestete bine cu ce dai in ele.. si sa ai o filtrare cat de cat OK _________________ www.rentabenz.ro |
|
| Sus |
|
 |
alex_202222
|
Trimis: Sâm Noi 11, 2006 4:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salut , momentan am un amplificator de linie Akai AM-35 , scoate undeva la 50-60 W ... Boxe am (tot deocamdata ) 5 din care 2 BM-uri pe 8 ... Celelalte nu sunt prea importante ... adica mai e un bass dinacela rusesc de 100W... Urmaresc nu neaparat sa omor vecinii ... mai degraba pe mine ) , deci da , vreau sa am bass in camera incat sa tremure vederea . Stiu ca nu am amplificatorul necesar dar va urma ... Daca trebuie sa i stresez si pe vecini nu e o problema. M-am hotarat la dif de masina pentru ca am vazut cum suna la fery_ cu care ai vorbit zilele astea. Daca se vor auzi mai bine decat BM-urile ce le am acum (cu siguranta se vor auzi) e ok pentru mine ... Nu cred ca exista posibilitatea sa nu ma satisfaca nu ??? Chiar daca nu sunt de camara , am mobila multa si restul conditiilor ... nu ??? Deci dupa cum spune o_kh3 exista posibilitatea sa aud ce vreau eu doar din alte camere ? Trebuie sa las muzica sa mearga si sa merg la vecinu' ? Cu BM-urile ce le am acum scot bass cam in toata camera la fel ... si e din acela jos infundat de care imi place ... |
|
| Sus |
|
 |
o_kh3 Priceput
|
Trimis: Sâm Noi 11, 2006 5:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu atata stiu... aveam bass in camera... dar se forma foarte nasol in camera..... cum sa iti zic in colturi aveam bass de tremurau hainele pe mine iar in mijloc se ducea tot tremuratu.....de vecini ce sa mai zic... am fost la ei sa imi arate ce e le ei in casa....si le-am promis ca dau muzica mai incet dar de unde  _________________ www.rentabenz.ro |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
Trimis: Sâm Noi 11, 2006 5:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si eu ma confrunt cam cu aceeasi problema. Cel mai amuzant este la 22 Hz, am un geam clasic (nu termopan) care vibreaza. Problema e ca sa afla la 12-13 m distanta plus doua ziduri de beton in cale.
Ce buget ai pentru bass ? Ti-as recomanda un difuzor anume, dar nu stiu daca o sa fii de acord. Problema cu basul de la sub-uri auto e ca nu sunt prompte, nu au viteza de reactie, sunt lenese. Din categoria auto cele mai bune ar fi DLS pt interior. Dar eu iti recomand un difuzor Visaton.
http://www.visaton.de/en/high_end/tiefton/tiw250xs_8.html
Daca te intereseaza da-mi un PM si iti voi spune de unde din Romania il iei. El costa vreo 220 euro. Eu zic ca merita. L-am vazut in actiune si am fost placut surprins. Are 90 db/W sensibiliate reala.
Rezultate aproape la fel de bune obtii si cu JL.
Daca observi, eu nu ma uit sa aibe puteri enorme. Dar au sensibilitati mari si fac parte din alta clasa de subwoofer-e (mai scumpe si cu sunet mai bun). Asta trebuie sa cauti tu, daca vrei sa folosesti in interior.
Statiile de puteri mari de la 220V costa o avere. Asa ca 200W iti sunt suficienti, atat timp cat si difuzorul e bun. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
alex_202222
|
Trimis: Sâm Noi 11, 2006 7:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am inteles ideea , va multumesc la amandoi ...
220 de Euro e o investitie prea mare in domeniul acesta pt mine. O sa imi iau Infinity-ul , o sa i fac o incinta cu bass box-ul . Pana imi cumpar o statie de masina cu crossover o sa i dau in gura din Akai... Apoi o sa mai imi iau unul daca imi place . Ma gandesc ca oricum o sa fie mai bine decat nimic Daca o sa imi placa o sa mai iau unul. M-i s-a pus pata acum si nu mai pot fi oprit ) |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
Trimis: Sâm Noi 11, 2006 8:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pana la urma unde o sa folosesti sub-ul ? In masina sau in casa ? (ca in casa nu prea ai cum sa alimentezi o statie auto, nu ca ar fi imposibil). _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
alex_202222
|
Trimis: Dum Noi 12, 2006 2:54 am Titlul subiectului: |
|
|
Da , o sa iau Infinity-ul , si o sa il folosesc in casa ... intai pe Akai ... apoi cumpar o statie de masina (cu crossover) si o alimentez cu o sursa de calculator ATX (fac scurt pe negru si verde parca era ) . Apoi o sa mai imi iau un sub . La fiecare salar cate ceva  |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Dum Noi 12, 2006 9:44 am Titlul subiectului: |
|
|
cu sursa de calc nu ai nici o sansa sa dai in gura la 2 suburi de genu ala.
dupa capul meu nu ai cum sa dai in gura nici macar unuia...
cumpara-ti un amplif de casa ca altfel e pacat doar sa "amagesti" suburile |
|
| Sus |
|
 |
Fery_ Pasionat

Data înscrierii: 30/Iul/2006 Mesaje: 146 Locație: deva
|
Trimis: Dum Noi 12, 2006 2:53 pm Titlul subiectului: salut |
|
|
sa stii ca ai sanse (cel putin la una).......am sursa din calc un ENERMAX.de 400w care zice ca da 26A la 12v......si sot atat de bina cat sa incalzesc infinity-u meu..............intr-adevar cu o sursa ordinara nai nici o sansa.............daca sar putea posta si filmulete ti-as arata ce poti face si cu sursa din calc (la putere max cade tensiunea la 10.5v ) |
|
| Sus |
|
 |
o_kh3 Priceput
|
Trimis: Dum Noi 12, 2006 5:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
fery pune si tu filmuletele intr-un rar !!! _________________ www.rentabenz.ro |
|
| Sus |
|
 |
Fery_ Pasionat

|
Trimis: Dum Noi 12, 2006 5:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salut, mda ... acum sunt la Fery acasa dilaul foloseste sursa de calculator sa alimenteze ditamai statia care duce curat creo 250 spun sigur ... dar a uitat sa mentioneze ceva !!! IN TIMP CE MERGE CALCULATORUL . Eu o sa imi cumpar un Chieftec de 550W reali cu 2 milioane si o sa o folosesc separat totusi ... tre sa mearga  |
|
| Sus |
|
 |
Fery_ Pasionat

|
Trimis: Dum Noi 12, 2006 5:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
alex_20222 : Salut , mai sus am scris tot eu dar am uitat sa ma semnez : alex_202222 , am scris de pe contul lui Fery pt ca eram (si inca sunt) la el si uitasem sa ma loghez cu contul meu ... Acum am incercat sa ma loghez cu contul meu dar nu mai recunostea parola (sau am uitat-o eu desi nu cred). I-am dat am uitat parolo , mi-a trimis una noua dar nici asta nu merge . O sa incerc cand ajung acasa . Deci cum ziceam el alimenteaza statia cu sursa din calculator ... O zi buna , alex_202222 |
|
| Sus |
|
 |
Fery_ Pasionat

|
Trimis: Dum Noi 12, 2006 5:40 pm Titlul subiectului: salut |
|
|
acum sunt FERY .........maine o sa fac filmulet si o sa pun asa cum ai zis arhivat.........si va mai dati cu parerea dupa aia  |
|
| Sus |
|
 |
|