|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
dei
Data înscrierii: 26/Iul/2006 Mesaje: 5
|
Trimis: Mie Iul 26, 2006 1:24 pm Titlul subiectului: pioneer |
|
|
| Salut, vreau sa cumpar un player mp3 si am restrans cercul de optiun la 2/3 aparate produse de pioneer, si anume: DEH-P5800MP sau DEH-P6700MP, carora in afara de faptul ca sunt produse in ani diferiti nu le-am gasit nici o diferenta (???), si DEH-P6800MP. Ma intereseaza calitatea sunetului in principal, ca din punct de vedere estetic sunt in regula toate. Ce sfat imi dai? Pt care sa optez? 6700-le l-am ascultat la un prieten si mi-a placut, presupun ca 5800 se aude la fel, vreau sa stiu daca merita banii in plus DEH-P6800MP, pt ca mai am de facut si alte achizitii... Merci! |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Mie Iul 26, 2006 2:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
6700 e model de anul trecut si nu se mai gaseste. a fost inlocuit de 5800.
Daca merita 6800 diferenta de bani sau nu e decizia ta: are 3 preout-uri in loc de 2, are display-ul grafic albastru si alt design.
Diferenta de pret nu e mare, eu as alege 6800 pentru cum arata cred in primul rand arata bine bine, mai ales cu display-ul grafic in loc de LCD... |
|
| Sus |
|
 |
dei
|
Trimis: Mie Iul 26, 2006 5:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da, ai dreptate, arata intradevar mult mai bine, insa ca si performante ale sunetului este mai bun?
Ce reprezinta preouturile, iesirile? (adica poti scoate semnal pt amplificare pt boxe fata, boxe spate si subwoofer) |
|
| Sus |
|
 |
dei
|
Trimis: Mie Iul 26, 2006 5:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da, ai dreptate, arata intradevar mult mai bine, insa ca si performante ale sunetului este mai bun?
Ce reprezinta preouturile, iesirile? (adica poti scoate semnal pt amplificare pt boxe fata, boxe spate si subwoofer) |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Mie Iul 26, 2006 6:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da, 3 preout-uri asta inseamna.. ca poti amplifica fata spatele si woofer-ul fiecare cu semnalul lui, poti sa tragi 3 perechi de RCA-uri din player la amplif.
Poti pastra reglajul de volum pe subwoofer si fader-ul din aparat.
Daca ai de gand sa amplifici pe viitor difuzoare, 3 preout-uri sunt mai bune decat 2.
Ca sunet nu stiu ce sa zic, nu le-am ascultat pe amandoua suficient ca sa pot spune daca 6800 se aude mai bine decat 5800. Diferenta de pret e mica si cred ca cea mai mare parte din ea s-a dus pe design / display.
Diferente se "aud" de la P77 / P80 in sus. |
|
| Sus |
|
 |
dei
|
Trimis: Joi Iul 27, 2006 1:53 am Titlul subiectului: |
|
|
Gata m-am convins, iau 6800. Dar inevitabil o dam din una in alta, difuzoare; acum am montate pe masina JBL gto936 pe spate si gto526 pe fata. Ma bate gandul sa le schimb pe cele de pe fata cu un sistem (DLS?) iar cele de pe spate vor ramane, si va urma in curand si un woofer cu amplificare (Summer Bass Pack III am vazut ca-l recomanzi tuturor, este asa de tare?)... masina e un clio...
Ultima modificare efectuată de către dei la Joi Iul 27, 2006 1:58 am, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
dei
|
Trimis: Joi Iul 27, 2006 1:57 am Titlul subiectului: |
|
|
| A... mai am doua intrebari... ce rol are, ce este un crossover (de la sisteme de dif.); si spune-mi te rog ce rol au condensatoarele si daca sunt absolut necesare atunci cand folosesti subwoofer amplificat, ce se intampla daca nu le folosesti... Merci!!! |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Joi Iul 27, 2006 11:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
crossovere = filtre.
Rolul lor este de a separa sunetul astfel incat bass-ul si frecventele joase sa nu ajunga in tweeter (petru ca s-ar arde imediat) si frecventele inalte sa nu ajunga in woofer care oricum nu le-ar putea reda corect.. Deci bass si medii joase in woofer si restul in tweeter.
Orice difuzor chiar si coaxialele pe 2 cai au o forma sau alta de filtru sub forma unui condensator pentru tweeter..
Cu cat filtrele sunt mai bune (sistemul mai scump) cu atat semnalul este mai bine separat pentru cele 2 componente.
Un condensator are rolul de a stabiliza tensiunea din instalatia electrica a masinii. Consumul nu este liniar ci are varfuri in anumite momente cand bass-ul coboara jos / impedanta difuzorului scade / curentul dat de amplificator creste. In aceste momente se poate vedea cum intensitatea plafonierei sau a farurilor oscileaza pe ritmul muzicii si sunetul este afectat pentru ca amplificatorul nu mai functioneaza in parametrii optimi.
Un condensator inmagazineaza energie care este disponibila cand vine varful de consum... Dupa, se incarca la loc de la baterie / alternator. Bateria / alternatorul nu pot sustine acele varfuri de consum singure dar pot incarca la loc condensatorul cand consumul e mai mic.
In general pentru o masina cu instalatie electrica OK nu e nevoie de condensator pentru puteri sub 350W. De la 500W in sus este obligatoriu insa.
Summer bass pack III e bun - DLS W312B suna foarte bine. mirciulik de pe forum a luat unul acum vreo 2 saptamani, intreaba-l cum e...
Ca sistem pe fata daca vrei DLS iti recomand B5 sau C5.
Schimba-le ca merita! Si eu am avut exact 526e si nu prea am fost multumit... Cand am pus C5 s-a schimbat radical treaba. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|