Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Pioneer TS-W307D2 vs. Alpine SWE-1243E

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
woofer2008

Data înscrierii: 30/Iun/2008
Locație: Ploiesti

MesajTrimis: Lun Iun 30, 2008 5:14 pm    Titlul subiectului: Pioneer TS-W307D2 vs. Alpine SWE-1243E Răspunde cu citat (quote)

Pioneer TS-W307D2 -- ( http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Pioneer/TS-W307D2/ )
Alpine SWE-1243E -- ( http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Alpine/SWE-1243E/ )
Care ati auzit aceste doua difuzoare (live, pt ca filmulete am vazut o gramada) ma intereseaza parerea voastra despre ele. Am un buget relativ redus Confused (250 RON) si nu stiu ce sa fac. Inclin mai mult spre Pioneer dar nu sunt hotarat. Am o incinta bass-reflex si ma intereseaza nu doar putere bruta ci si fidelitate pe cat se poate. M-am uitat si la JBL GT5-12 ( http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/JBL/GT5-12/ )
dar nu stiu, nu sunt hotarat deloc. Astept parerile voastre Very Happy .Merci mult!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Armadyllo
Pasionat

Data înscrierii: 15/Iun/2008
Locație: etaj 1

MesajTrimis: Lun Iun 30, 2008 5:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Incinta nu-ti prea foloseste daca nu se potriveste cu parametrii dif-ului. De auzit se aude, no problem, dar nu scoti tot ce se poate din dif. Ce volum are incinta... si cat masoara portul?
Sus
woofer2008

MesajTrimis: Lun Iun 30, 2008 6:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cutia are aprox. 48 de litrii, este de tip trapezoidal (e facuta de mine si e facuta constiincios Very Happy Laughing ) iar ventul are diametrul de 70 mm si lungimea de 130mm, dar asta nu e o problema k pot mari oricand gaura de reflex daca nu imi place cum se aude (desi sper sa nu fie nevoie Confused ).
Pe mine ma intereseaza daca Pioneer-ul se aude mai frumos decat Alpine? astept si alte pareri!
Sus
Armadyllo
Pasionat

Data înscrierii: 15/Iun/2008
Locație: etaj 1

MesajTrimis: Lun Iun 30, 2008 6:58 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu as merge pe Pioneer, chiar daca e si pretul putin mai mare. Este si mai puternic, eu zic ca merita!
Sus
Razvy_Zeus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 10/Mai/2007

MesajTrimis: Lun Iun 30, 2008 7:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

clar pio
Sus
baubau
Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006
Locație: timisoara

MesajTrimis: Lun Iun 30, 2008 8:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

daca vrei si un pic de fidelitate mergi pe alpine , desi e difuzor ieftin sunetul e bun.
Sus
woofer2008

MesajTrimis: Mar Iul 01, 2008 12:57 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Si eu m-am gandit ca Alpine-ul are un sunet mai bun calitativ, dar mai e si puterea care e destul de mica fata de Pioneer... TS-W307D2 mi se pare si mai "solid" ca sa zic asa, mai bine facut, mai rezistent (cel putin asa il vad eu din poze Smile ). Dar despre JBL GT5-12 ce ziceti, la prima vedere mi-a placut estetic difuzorul, dar tehnic nu stiu ce poate...
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Mar Iul 01, 2008 8:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pioneer 307 e unul dintre cele mai bune difuzoare din gama asta de pret. Atentie cu incinta insa... daca nu e potrivita poate sa sune foarte prost orice difuzor.
Sus
woofer2008

MesajTrimis: Sâm Iul 05, 2008 2:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pana la urma am luat Pioneer-ul si am ramas impresionat de calitatea lui din toate punctele de vedere. Este insa un difuzor care cere destul de multa putere pentru a arata ce poate. M-am uitat in foaia cu date tehice din cutia difuzorului si am vazut ca volumul recomandat pentru o incinta reflex este de 46,7 litrii iar portul trebuie sa aiba diametrul de 76x152mm, iar cutia mea mentionata mai sus, dupa niste calcule mai amanuntite are 44,9 litrii, iar portul are 70x130mm. Acum eu zic ca cutia se incadreaza il valorile prescrise de producatorul difuzorului dar am o problema: la volum mai ridicat, excursia difuzorului fiind destul de mare, aerul dislocat de acesta care iese pe portul incintei scoate un suierat neplacut care bruiaza oarecum calitatea sunetului. diferenta dintre diam tubului meu si cel prescris de cei de la Pioneer este de 6mm in diametru si de 22mm in lungime, mie nu mi se pare o diferenta atat de mare, dar aceasta diferenta poate fi cauza acestui suierat? E normal sa se auda acest suierat, pt ca mie nu mie se pare deloc normal. Va astept cu pareri pt k nu stiu ce sa fac sa modific portul...?
Sus
woofer2008

MesajTrimis: Sâm Iul 05, 2008 5:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Aste e un filmulet facut de mine cu Subwoofer-ul montat in masina. Statia e cam slabuta dar misca cat de cat difuzorul...vizionare placuta Cool Wink
http://www.youtube.com/watch?v=iMvm-8iSJ9M
Sus
<<COSMIN>>

Data înscrierii: 09/Mai/2008
Locație: IASI

MesajTrimis: Sâm Iul 05, 2008 10:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Incearca sa faci cutia sealed Smile cu un burete mai mare astupand portu de bass sa vezi diferentza ... Cool
baubau
Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006
Locație: timisoara

MesajTrimis: Dum Iul 06, 2008 2:16 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

suieratul e datorat de suprafata foarte mica a portului(si cel recomandat de producator e mic ca suprafata) , incearca o incinta noua cu port de suprafata 150-180 de cm2 si suieratul va disparea.

daca nu ai posibilitatea de a face alta incinta , fa-o seald.
Sus
woofer2008

MesajTrimis: Dum Iul 06, 2008 4:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

baubau a scris:
suieratul e datorat de suprafata foarte mica a portului(si cel recomandat de producator e mic ca suprafata) , incearca o incinta noua cu port de suprafata 150-180 de cm2 si suieratul va disparea.

Am inteles ideea ta dar ma gandesc k astia de la Pioneer au calculat dimensiunile portului pt a obtine un sunet cat mai bun si mai profund, dar daca maresc diametrul portului pot scapa de acest suierat, pt ca logic asa ar fi. Am incercat si chestia cu astuparea portului pt a creea o incinta sealed dar nu imi place cum se aude, se pierde din profunzimea bassului si din volum. (niciodata nu mi-au placut incintele sealed). Ar mai fi o solutie: sa mai decupez un port identic deasupra celui existent dar mi-e sa nu stric cutia si sa nu se auda bine... Sad

Ultima modificare efectuată de către woofer2008 la Dum Iul 06, 2008 4:51 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Dum Iul 06, 2008 4:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

woofer2008 a scris:
baubau a scris:

Am inteles ideea ta dar ma gandesc k astia de la Pioneer au calculat dimensiunile portului pt a obtine un sunet cat mai bun si mai profund

Incinta recomandata de ei (ca si de multi alti producatori) nu este ceva foarte calumea Sad

De foarte multe ori sunt acordate prea sus, facute prea mici si cu porturi prea mici, pentru a ocupa cat mai putin spatiu...

Sus
susp3ctu

Data înscrierii: 20/Apr/2008

MesajTrimis: Mie Iul 09, 2008 5:08 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

felicitari pt subwoofer sa`l stapanesti sanatos,personal as fi mers pe un helix db12,mi se pare extraordinare pentru pretu mic care il au,bine asta dupa urechea mea care alege sq in fata spl`ului
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum